Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fundament - dylemat

renjul

Recommended Posts

brzoza, w kwestii zdjęcia - mojego na forum nie ma, i nikt z pewnością takowego nie wstawił, ale nie o tym mowa :D

E- Mandzia

to ja juz zaoferuje Cie poinstruowac jak sie wkleja zdjęcia - jesli obiecasz wkleic własne ...:)

Brzoza, ja Cię bardzo przepraszam, ale jeśli Gość z takim dopiskiem jak Twój, nie poleciłby ceramiki nawet na ściany parteru, to ja już nie wiem o ssso chodzi :roll: , no chyba, że ten brak polecenia :wink: dotyczy tylko Porothermu, a Poroton już może być - to wtedy rozumiem 8)

E- Mandzia, chodzi o to ze wg mnie na sciany nosne powinien byc stosowany materiał "nośny" czyli mocny /a nie, ze mam "jakies ale" do ceramiki/

do izolacji zas wymyslono wełne i styropian

uwazam, ze materiały typu ytong czy porothem to hybryda która z założenia ma byc i mocna i ciepła

a w zyciu nie zawsze sie to sprawdza

a dopisek ... nie przywiazuj do tego zbyt wielkiej wagi ...

jestem zbyt kontrowersyjny aby mnie traktowac poważnie ... :wink:

Zatem w kwestii budowlanej - wszystko jasne :D

W kwestii dopisku - wiem, że nie dostaje się takowego za darmo :D , a to, czy kontrowersyjny ?, hmm Twoje motto mówi dużo :D

Dzięki za chęć nauki w kwestii zdjęć - warunek jest co prawda duży :D , bo ja wtydliwa jestem z natury :wink: ale propozycję przemyślę 8)