Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Faworyta Dorki i Pitera

Recommended Posts

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no no już prawie wsio wykonane :) podziwiam :)

ps. mÓj mąż ma takie samo hobby :evil: :evil: :evil:

Super!!! Musimy się w takim razie koniecznie kiedyś zgrać. Ja niestety dopiero zaczynam przygodę z lataniem, do tej pory nurkowałem. Zapraszamy wszystkich na obejrzenie domku z bliska. Pokój gościnny mamy skończony więc nie ma problemu z przenocowaniem...

Gotowa, gotowa!!! Wygląda super!!!! Nie pomalowane są tylko słupy przed domem i cokół. Będzie tynk mozaikowy, ale to po kostce. W przyszły poniedziałek ma do nas dojechać. Zamówiliśmy 140m brązowej i 30m takiej beżowo-żółtej na obrzeża. Zdjęcia będą, ale prosimy o cierpliwość...

z każdym wpisem do dziennika coraz ładniejszy dom ukazuje się na zdjęciach :o :lol: cieszę się razem z Wami.

nie do końca co prawda zrozumiałam więc się dopytam,żeby nie robić zamieszania,no bo skoro jest już pokoik dla potomka :roll: :lol:

to co zgodnie z przysłowiem,że nowy dom i nowy potomek :roll:

jeśli tak to gratuluję i życzę zdrowia mamie :lol:

Witaj Telmunia

Intruguje mnie jeden temat, mianowicie jak rozwiązaliście problem szczeliny wentylacyjnej pomiędzy deskowaniem a wełną ? Chodzi mi dokładnie o wylot powietrza, który powinien być gdzieś w okolicy połączenia się krokwi narożnej ze zwykłą krokwią. W prjekcie nie mam o tym ani slowa.

U mnię będzie też deskowanie pelne, papa i dachówka cementowa. Może masz jakieś zdjęcia lub rysunki jak taka wentylacja powinna wuglądać. Jeżeli tak proszę prześli mi na maila:

[email protected]

Pozdrawiam

Baardzo dziękujemy za miłe słowa.... Staraliśmy się, żeby fajnie wyglądało i.... jdnocześnie nie zżarło nas finansowo :-) Na razie dajemy radę...

W domku cały czas coś ulepszamy... Tempo ślimacze, ale małe zmiany widać...

W bambusach kibelkowych byliśmy zakochani od pierwszego wejrzenia... Chociaż same płytki pozostawiają do życzenia... Fachowcy tochę narzekali (kalibracja i wielkość płytek różna). Najważniejsze, że efekt jest super!!!!

W sypialni są tapety!

A co do propozycji zatrudnienia, to jestem za ;-) Na zwolnieniu ciążowym strasznie się czas dłużyyyy Polecam się...

Dobry wieczór. Zagościłam na waszej stronie po raz pierwszy i oglądam fotki z zapartym tchem. Domek wyszykowany bardzo gustownie.

Dziewczynka fajniusia :p - ile ma lat? Ja mam chłopca 3 latka 8 miesięcy.

Telmunia mam pytanko odnośnie szafki-stolika w kuchni. Wygląda super a jak w praktyce? Podeślij jakąś fotkę by było widać miejsce na nogi, szuflady od frontu i wymiary. Jak długi jest ten mebelek, jak szerokie są blaty?

Ja szukam czegoś podobnego, tylko chciałam taki stolik zamontować przy ścianie 150 cm.

Pozdrawiam serdecznie i oglądam dalej. :D

Witamy bardzo serdecznie w naszych skromnych progach...

Oktawia 31 października kończy 4 latka!!!

Odnośnie wyspy - długość 210cm (szafka 60cm, nad nią zlewozmywak 1-komorowy 45cm, potem zmywarka 60cm i szuflady 90cm); szerokość 70cm. Ta część, przy której można siedzieć ma szerokość 50cm, z tym że ok. 5cm jest wsunięte pod blat wyspy.

Miejsca na nogi jest sporo. Przewidziane było na 4 krzesła i spokojnie się mieszczą... Na razie siedzimy w trójkę i jest ok, myślę że czwarta osoba mogłaby mieć trochę niewygodnie.... Pewnie i tak będziemy głównie korzystać z jadalni :-)

Zdjęcia postaram się wrzucić jutro. Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie...

Witam,

Długo czekałam na zdjęcia waszej łazienki ;). W sumie od momentu jak zdecydowaliście się na płytki z kolekcji bambusowej zaczęłam przyglądać się bliżej Waszemu domkowi. Sama jestem pod wrażeniem tych płytek i szukam wszelkich inspiracji w necie. A przy okazji poszukiwań natrafiałam na wasz dziennik. Proszę w miarę możliwości o więcej zdjęć tej łazienki.

Cały domek jest extra! Sama się nie mogę doczekać kiedy będę w tym punkcie co Wy.

Pozdrawiam serdecznie.