telmunia 26.12.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Witam ,witam, podczytuje twój dziennik i jestem zachwycona gustownym domem! Możesz zdradzić, jakie to płytki maszna podłodze w salonie. Czyżby to Arkesia? Zastanawiamsię nad takimi, tzn. nad szkliwionymi, ale mam małe dzieci i boję się, czy to nie będzie za śliskie. Możesz się w tej kwestii wypowiedzieć? Dokładnie tak - płytki w salonie, jadalni, holu i wiatrołapie to arkesia beige. Nasza Oktawia ma 4 lata, za dwa miesiące spodziewamy się jej brata... braliśmy pod uwagę czy płytki będą śliskie... i obawy okazały się być nieuzasadnione. Mała śmiga bez kapci... Dla psa też jest ok. Jedynie jak byliśmy jeszcze w fazie wykończeniowej i było dużo kurzu i przede wszystkim piasku, to wtedy trzeba było uważać żeby się nie przewrócić. Teraz jest ok. Tylko trzeba jeszcze znaleźć jakiś skuteczny sposób mycia bez pozostawiania smug Mop parowy się nie spradził, ultramax viledy też tak sobie... Także z wybóru jesteśmy nprawdę zadowoleni... p.s. dziękujemy z miłe słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.12.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Proszę napisz coś wiecej o tym narożniku i proszę pokaż zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 27.12.2009 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Proszę napisz coś wiecej o tym narożniku i proszę pokaż zdjęcie. Zdjęcia już są w dzienniku... Narożnik kupowany był w Gdańsku, w sklepie firmowym producenta Soft Mebel. Jest z tworzywa, którego nazwy nie pamiętamy... Zestaw nazywa się Manuela. Jest bardzo wygodny i "pojemny". Spokojnie w trójkę wszyscy się wyciągamy... Kolejny dobry wybór!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.12.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Hejka .Tkanina na narożniku jest super , będziesz bardzo zadowolona!.Czy sama rozstawiałaś sprzęty w łazienkach?Ja nie mam kilka koncepcji i nie mogę się zdecydować a elektryk wchodzi lada dzień.Domek śliczny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 27.12.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Hejka . Tkanina na narożniku jest super , będziesz bardzo zadowolona!. Czy sama rozstawiałaś sprzęty w łazienkach? Ja nie mam kilka koncepcji i nie mogę się zdecydować a elektryk wchodzi lada dzień. Domek śliczny ! Właściwie to sami wszystko rozplanowaliśmy... Najwięcej kłopotu było przy naszej łazience nad garażem... Cięzko było, ale daliśmy radę upchnąć wszystko na tej powierzchni Rozmieszczenie i układ płytek, to już dzieło Panów od projektowania z Hyper Glazura w Szczecinie (oczywiście przy naszym ogromnym wkładzie i zaangażowaniu ) My wybieraliśmy serię i kolory, i pokazywaliśmy różne pomysły aranżcji, a oni to skleili w jedną całość... Najlepiej wyszło małe wc na dole... Ale to już chyba zasługa bambusów, w których od początku byliśmy zakochani... A co do tkaniny na narożniku, to super że nas uspokoiłaś... Rano zastanawialiśmy się jak ona będzie się sprawować???? Czym to czyścić???? i czy nie będzie się wycierać czy świecić???? Jeśli masz jakieś doświadczenia w tych kwestiach, to podziel się Będziemy baaaardzo wdzięczni... Aaaaa i dzięki wielkie za pochwały :--) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 27.12.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Nie jestem pewna ale mam chyba taką tkaninę na swoim wypoczynku tylko jaśniejszą. prawie każdy myśli, że to skóra , a to zwykły materiał, używamy 3 lata (intensywnie) i wcale nie zniszczone , pozalewane było , nic na tym nie widać, jak odkurzaczem lub jakąś szczotką przejadę w jednym kierunku to wygląda jak nowe. do nowego domu myślałam o podobnym narożniku jak Twój, napewno nie skóra bo kto będzie to pielęgnował ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 kanapa przepiekna, wyglada jak wspaniala stara skora:)U mnie wypoczynek skorzany, ze wzgledu na psy. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.12.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 co do schodow, to piekne sa takie ciemne:) Ja mam z czarnego granitu. Tez piekne i tez lubia scierke. Wciaz sie kurza;) Trzeba to polubic:)Mam pytanie - czy nie planujece balustrad? Nie tylko ze wzgledy na dzieci, ale ogolne bezpieczenstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 30.12.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 kanapa przepiekna, wyglada jak wspaniala stara skora:) U mnie wypoczynek skorzany, ze wzgledu na psy. Pozdrawiam:) Też mamy psa, ale jakoś nigdy nie było problemu z utrzymaniem wypoczynku w czystości... W poprzednim mieszkaniu mieliśmy kanapy z eko-skóry Teraz zapragnęliśmy zmiany Eko-skóra wbrew pozorom wcale nie jest łatwa w utrzymaniu (szczególnie w pistacjowym kolorze...), a poza tym latem się przyklejasz, a zimą d...a marźnie... Na razie jesteśmy bardzo zadowoleni... Chociaż szczerze mówiąc - pomysł był na narożnik w kolorze pistacjowo/limonkowym i nieważne było tworzywo Ale niestety Soft Mebel nie miał takiego koloru w próbniku No i jest jak jest!!! Te białe przeszycia będą pasować do białych rantów w meblach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 30.12.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 co do schodow, to piekne sa takie ciemne:) Ja mam z czarnego granitu. Tez piekne i tez lubia scierke. Wciaz sie kurza;) Trzeba to polubic:) Mam pytanie - czy nie planujece balustrad? Nie tylko ze wzgledy na dzieci, ale ogolne bezpieczenstwo. Wydaję mi się, że u nas schody kurzą się głównie ze względu na pasy struktury, które są zrobione ze zwykłego tynku i pod wpływem najdrobniejszego ruchu się poprostu sypią... Jutro mamy zamiar potraktować je unigruntem. Może to coś pomoże???? A jesli chodzi o balustrady, to baaaaaaardzo chcielibyśmy je mieć!!!! Ale na razie muszą poczekać, bo fudusze się prawie skończyły... Najważniejszy jest napęd do bramy, bo ciężka jak dziabli Poza tym musimy się wreszcie skupić na małym faceciku w brzuchu, bo jeszcze się zbuntuje i wyjdzie wcześniej... A my w lesie... mamy co prawda wszystkie gadżety w kolorze różowym po Okti, ale to raczej mu się nie spodoba... Zresztą nie mamy spójnej koncepcji, co do wyglądu... Ma być coś nowoczesnego... Metal i szkło, albo szkło i drewno, albo drewno i chrom????? Trzeba coś wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.12.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Piękny dom! Piękna rodzina! Pięknie pisany dziennik! Piękny humor piszącego! Wszystko piękne!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.12.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 kanapa przepiekna, wyglada jak wspaniala stara skora:) U mnie wypoczynek skorzany, ze wzgledu na psy. Pozdrawiam:) Też mamy psa, ale jakoś nigdy nie było problemu z utrzymaniem wypoczynku w czystości... W poprzednim mieszkaniu mieliśmy kanapy z eko-skóry Teraz zapragnęliśmy zmiany Eko-skóra wbrew pozorom wcale nie jest łatwa w utrzymaniu (szczególnie w pistacjowym kolorze...), a poza tym latem się przyklejasz, a zimą d...a marźnie... Na razie jesteśmy bardzo zadowoleni... Chociaż szczerze mówiąc - pomysł był na narożnik w kolorze pistacjowo/limonkowym i nieważne było tworzywo Ale niestety Soft Mebel nie miał takiego koloru w próbniku No i jest jak jest!!! Te białe przeszycia będą pasować do białych rantów w meblach... --------------------------- ja mam od 100 lat kanapy skorzane i chyba sie uzaleznilam od nich;) Terza mamy czarne i tez maja taka fastryge biala:) Niestety nie bardzo mam jak pokazac, bo nie prowadze dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwa_P 30.12.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Wydaję mi się, że u nas schody kurzą się głównie ze względu na pasy struktury, które są zrobione ze zwykłego tynku i pod wpływem najdrobniejszego ruchu się poprostu sypią... Jutro mamy zamiar potraktować je unigruntem. Może to coś pomoże???? A jesli chodzi o balustrady, to baaaaaaardzo chcielibyśmy je mieć!!!! Ale na razie muszą poczekać, bo fudusze się prawie skończyły... Najważniejszy jest napęd do bramy, bo ciężka jak dziabli Poza tym musimy się wreszcie skupić na małym faceciku w brzuchu, bo jeszcze się zbuntuje i wyjdzie wcześniej... A my w lesie... mamy co prawda wszystkie gadżety w kolorze różowym po Okti, ale to raczej mu się nie spodoba... Zresztą nie mamy spójnej koncepcji, co do wyglądu... Ma być coś nowoczesnego... Metal i szkło, albo szkło i drewno, albo drewno i chrom????? Trzeba coś wybrać... ------------------------ U mnie kurz i siersc wyzlicy. Chyba wiosna idzie;) Powinnas sie oszczedzac na pewno! Na szczescie gust maluszka jeszcze nie bedzie sprecyzowany i w rozowym tez mu bedzie do twarzy;) U mnie balustrada jest ze stali nierdzewnej inox - do granitu bez drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 01.01.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Piękny dom! Piękna rodzina! Pięknie pisany dziennik! Piękny humor piszącego! Wszystko piękne!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Baaardzo dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 01.01.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 NOWY ROK TO NIE TYLKO OKRES RADOŚCI, ALE RÓWNIEŻ ZADUMY NAD TYM, CO MINĘŁO I NAD TYM, CO NAS CZEKA...TAK WIĘC: DUŻO OPTYMIZMU I WIARY W POGODNE JUTRO...BY 2010 BYŁ LEPSZY I PIĘKNIEJSZY, BY SMUTKI ZNIKAŁY I WSZYSTKO PRZYCHODZIŁO ŁATWIEJ... ŻYCZYMY CAŁĄ SWOJĄ RODZINKĄ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 02.01.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Pięęękny Fawor..ek..!Teraz tylko cieszyć się i czekać na Nowego Mieszkańca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda_83 03.01.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 piękny ten Wasz domek!!! bardzo mi się podoba wykończenie, kuchnia łazienki, salon, wiatrołap cudnie! gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jannett 04.01.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam i na początku życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Domek z dnia na dzień coraz piękniejszy ... Bardzo podoba mi się Wasza komoda w jadalni, czy możecie napisać co to za firma ? Zauważyłam także że posiadacie mop parowy i jakiś czas temu sama zastanawiałam się nad jego kupnem, ale nie do końca jest przekona. Czy mogę prosić o Waszą opinie jak się go użytkuje ?? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 04.01.2010 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam i na początku życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Domek z dnia na dzień coraz piękniejszy ... Bardzo podoba mi się Wasza komoda w jadalni, czy możecie napisać co to za firma ? Zauważyłam także że posiadacie mop parowy i jakiś czas temu sama zastanawiałam się nad jego kupnem, ale nie do końca jest przekona. Czy mogę prosić o Waszą opinie jak się go użytkuje ?? Pozdrawiam serdecznie Dziękujemy za życzenia, również życzymy wszystkiego co najlepsze... Komoda to BRW seria DOORS. Czekamy teraz na promocję żeby kupić inne brakujące elementy (podobno od 8.01 ma coś być...). Mop parowy sprawdza się jedynie przy płytkach matowych w łazienkach. Na ciemnych panelach i na gresie polerowanym pozostawia smugi (ślady wody). Ultra Max viledy lepiej sobie z tym radzi Szczerze mówiąc w reklamach wygląda to znacznie lepiej... Lekko się rozczarowałam... Jak będziesz kupować, to zwróc uwagę szczególnie na moc (my mamy 1500wat). Ogólnie, to sama nie wiem czy mogę go polecić czy nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 04.01.2010 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 agnie-cha i jagoda_83 bardzo dziękujemy i cieszymy się, że się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts