agnie-cha 01.05.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 hejka ! a ja buduję Edytkę z tej samej pracowni, no to jesteśmy jakby rodzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 01.05.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ło matko!!!!!! czy kupiłaś już ten piekarnik Ariston??NIE KUPUJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! do niczego, zastanów się i nie kupuj tego, np. karkówka 3 godz. w środku "czerwona" sernik 1,40 wyrzucony bo opadł z powodu niedopieczenia , zwykłe udka trzeba piec 2godz! NIGDY więcej takich wynalazków! Pan od serwisu powiedział tak (cytuję) energooszczędne piekarniki wolno się rozgrzewają , nie osiągają wysokich temp. bo pobierają mało energii na rozgrzanie. jaka to oszczędność jeśli zamiast 1 godz. piekarnik pracuje 3 godz. i karkówka nie jest dopieczona tylko wygląda w środku jak krwisty befsztyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 01.05.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 zapomniałam ciekawe jaką max temp wyciąga ?u mnie jest 220 st. po nagrzaniu na maxa sprawdziłam niecałe 200 st. MAŁO ! kto dużo piecze ten wie !w mojej starej kuchence gazowej temp osiągała 250- 270 st. to było pieczenie, szarlotka niecałą godz. , ciasto kruchutkie, nie glina rozgzrana. do nowego domu sama kupię sprzęt , nie dam się namówić przez "meblowego" który pojedzie na wyspy kanaryjskie jak osiągnie wysoką sprzedaż określonej marki sprzętu! o! takie jest moje (nie tylko)zdanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 02.05.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Ale nas wystraszyłaś... Właśnie dzisiaj, ze względu na "zakupy bez vat-u" wzbogaciliśmy sie o ten właśnie piekarnik i mikrofalówkę... Mam nadzieję, że te złe doświadczenia nie dotyczyły tego konkretnego modelu???? Mieliśmy w poprzednim mieszkaniu piekarnik Aristona (zresztą płytę ceramiczną, lodówke i zmywarkę też) i byliśmy bardzo zadowoleni! Wszystko było dopieczone i nie piekło się godzinami... Szczerze mówiąc nie poczytalismy żadnych opinii na temat jego użytkowania, skupiliśmy się tylko na parametrach i cenie Właściwie ma wszystko to, czego szukaliśmy.... Może będzie dobrze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 02.05.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 mam nadzieję, że to tylko ja trafiłam na taki egzemplarz , zresztą miałaś wcześniej tej samej firmy i było ok to teraz też powinno.trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.05.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 My mamy gniazdo wylotowe od odkurzacza. Sama jednostka centralna wisi w garażu i na wysokości ok. 2,30 jest to gniazdo. Jak odkurzam to sąsiedzi chyba słyszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 04.05.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jesteśmy jeszcze przed próbą generalną odkurzacza. Zastanawiamy się też, czy gniazda ssące są uniwersalne, czy raczej powinniśmy wybierać je z oferty producenta naszego odkurzacza. Mam nadzieję, że nie musimy bo wtedy nasze możliwości wybory byłyby bardzo ograniczone. Aga - a czy bez gniazda wylotowego hałas i pęd powietrza byłyby znośne w garażu czy doradzasz wyrzucenie wylotu na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 04.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 witam ,to na kiedy macie miec kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 04.05.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Kuchnia mogła być już montowana w połowie czerwca, ale przesunęliśmy ten termin na koniec przyszłego miesiąca. Za tydzień planujemy wylewki, tynki jeszcze do końca nie wyschły, więc stwierdziliśmy że miesiąc na prace związane z wykończeniówką parteru powinien wystarczyć. Na razie jest to przybliżony termin, ale miejmy nadzieję że bardzo realny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.05.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jesteśmy jeszcze przed próbą generalną odkurzacza. Zastanawiamy się też, czy gniazda ssące są uniwersalne, czy raczej powinniśmy wybierać je z oferty producenta naszego odkurzacza. Mam nadzieję, że nie musimy bo wtedy nasze możliwości wybory byłyby bardzo ograniczone. Kiedyś czytałam że czasami poszczególne elementy różnych firm od OC moga się różnic między sobą. Ale najlepiej poczytac i porozmawiac z fachowcem. Aga - a czy bez gniazda wylotowego hałas i pęd powietrza byłyby znośne w garażu czy doradzasz wyrzucenie wylotu na zewnątrz? Hałas, pęd powietrza i pyłki kurzu. Moja rada zrób to na zewnątrz. Chociaż nie wiem czy do końca się rozumiemy. Mąż wywiercił dziurę w scianie garażu na zewnątrz domu, tam wsadził rurę połaczoną z OC. Na ścianie zewnętrznej jest klapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 04.05.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Hałas, pęd powietrza i pyłki kurzu. Moja rada zrób to na zewnątrz. Chociaż nie wiem czy do końca się rozumiemy. Mąż wywiercił dziurę w scianie garażu na zewnątrz domu, tam wsadził rurę połaczoną z OC. Na ścianie zewnętrznej jest klapka. Dokładnie w ten sam sposób chcemy to zrobić. Praktycznie już jesteśmy przekonani, aby wyciągnąć gniazdo wylotowe na zewnątrz. Jutro działamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 04.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Hejka! wylot z odkurzacza na zewnątrz obowiązkowo , nawet nie myślałąm , że to możnaby do środka.....?Szczerze powiem, że gdybym nie miała zakupionego odkurzacza to chyba nie robiłabym w nowym domu wcale, ale jednostkę mam więc trza instalację robić , uywam to 3 lata i żadnych rewelacji nie zauważyłam poza 7 metrową rurą która zajmuje więcej miejsca niż mały, nowoczesny odkurzacz , a one mają teraz naprawdę dużą moc! za te pieniądze byłoby 10 małych odkurzaczy(co najmniej) ale to moja opinia .pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.05.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 za te pieniądze byłoby 10 małych odkurzaczy(co najmniej) ale to moja opinia Opróćz OC mam jeszcze kilkuletni odkurzacz. czasami nim coś tam odkurzę. Ale jednak widze sporą róznicę. Po odkurzaczu centralnym "koty" widać dopiero po tygodniu, a po zwykłym na drugi dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 05.05.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Kuchnia mogła być już montowana w połowie czerwca, ale przesunęliśmy ten termin na koniec przyszłego miesiąca. Za tydzień planujemy wylewki, tynki jeszcze do końca nie wyschły, więc stwierdziliśmy że miesiąc na prace związane z wykończeniówką parteru powinien wystarczyć. Na razie jest to przybliżony termin, ale miejmy nadzieję że bardzo realny... no pewnie że lepiej jest przesunąc troszkę tak aby w miare wszystko było przygotowane pod jej zabudowę ,to gnacie jak burza żeby wyrobic sie z terminem przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 05.05.2009 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Staramy się staramy... Na poniedziałek zamówiliśmy wylewki. Za tydzień w czwartek wstępnie zaplanowaliśmy rozpoczęcie ocieplenia poddasza. Ta sama ekipa zrobi również wszystkie zabudowy z regipsów oraz rozpocznie kafelkowanie. Zaczynamy od garażu, aby było miejsce na złożenie gratów po wyprowadzce z obecnego "gierka". Co do odkurzacza centralnego, to przyznam się że też mieliśmy wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy, ale w końcu doszliśmy do wniosku że nie możemy wszystkiego rozpatrywac przez pryzmat ilości wydanej kasy. Gdybyśmy tak robili, to dalej mieszkalibyśmy w bloku na szarym osiedlu i mielibyśmy trochę odłożonej kasy na koncie. Tylko co z tego.... Życie jest zbyt krótkie, aby ta opcja nas w pełni satysfakcjonowała... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 05.05.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 mam prośbę do Ciebie czy możesz mi zdradzić orientalny koszt waszego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 05.05.2009 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 mam prośbę do Ciebie czy możesz mi zdradzić orientalny koszt waszego dachu Przyznam Ci się, że zapłaciliśmy za nasz dach sporo... dużo za dużo, ale wtedy takie niestety były ceny. Robocizna 85zł/m2 z rzeźbieniami krokwi (bez tego byłoby 80 ale dochodziłby koszt podbitki). Teraz moglibyśmy to zrobić za 40zł/m2... Sam materiał też sporo. Nie pamiętamy dokładnie ale sama więźba i deski około 18tys., dachówka i rynny ok.15tys., łaty i kontrłaty 2600, pozostałe materiały, w tym gwoździe, papa itp. około 3tys. Razem materiał ok. 39-40tys. Wychodzi, że za cały dach zapłaciliśmy około 65 tys. Sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 12.05.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 mam prośbę do Ciebie czy możesz mi zdradzić orientalny koszt waszego dachu Przyznam Ci się, że zapłaciliśmy za nasz dach sporo... dużo za dużo, ale wtedy takie niestety były ceny. Robocizna 85zł/m2 z rzeźbieniami krokwi (bez tego byłoby 80 ale dochodziłby koszt podbitki). Teraz moglibyśmy to zrobić za 40zł/m2... Sam materiał też sporo. Nie pamiętamy dokładnie ale sama więźba i deski około 18tys., dachówka i rynny ok.15tys., łaty i kontrłaty 2600, pozostałe materiały, w tym gwoździe, papa itp. około 3tys. Razem materiał ok. 39-40tys. Wychodzi, że za cały dach zapłaciliśmy około 65 tys. Sporo... witam ,to rzeczywiście dość drogo wam wyszedł wasz dach ,a wylewki takie gładziutkie i równe że aż miło popatrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 12.05.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam. Przejeżdżając ostatnio przez Grupę, widziałam Wasz domek. Z daleka śliczny- z bliska pewnie też po opisach widac że mkniecie ile się da...gratuluję! oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 12.05.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Witam. Przejeżdżając ostatnio przez Grupę, widziałam Wasz domek. Z daleka śliczny- z bliska pewnie też po opisach widac że mkniecie ile się da...gratuluję! oby tak dalej! Dziękujemy dziękujemy... już się baliśmy, że opiszecie niedoróbki naszych wykonawców... Stało się jednak inaczej... Próbujemy wszystko maskować. Wielkie dzięki za słowa otuchy. Staramy się teraz brać firmy sprawdzone w 100%. I trzeba przyznać,że jest to sposób jak najbardziej sprawdzony. Polecamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts