gwiazdor71 08.09.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 No powiem że to dość odważna teoria .no ale może wypowiedzą sięwięksi znawcy tematu,no bo są folie wielowarstwowe których cena dochodzi do 5 zl za metr2,to po co one są??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.09.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 zasmucę cię, nie ma większych znawców, nie tylko na forum i teorią też nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdor71 08.09.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 No to witaj na Olimpie,Zeusie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 08.09.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Gwiazdor. Też kiedyś myślałem, że Barbossa to istota z kosmosu. Dopiero jak przeczytałem jego pierwsze 500 porad, to zrozumiałem jego troskę o "inwewstorów". Bardzo krytyczną, ale jednak TROSKĘ.Barbossa ma cięty język, ale wynika to z jego nieprzeciętnej wiedzy. Jeśli zamyka temat jednym zdaniem, to uwierz że temat nie jest wart zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 09.09.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 No powiem że to dość odważna teoria .no ale może wypowiedzą sięwięksi znawcy tematu,no bo są folie wielowarstwowe których cena dochodzi do 5 zl za metr2,to po co one są??? Jak myślisz, od której folii sprzedawca będzie miał większą marże, od tej po 0,70 zł/m2 czy od tej po 5 zł/m2 ? Którą w związku z tym będzie zachwalał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 09.09.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam jesteśmy przed wykonaniem sufitów podwieszanych na stropie drewnianym. Szukam i szukam ale nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć pokazujących prawidłowe zamontowanie folii. Stwierdziliśmy, że przed konstrukcją stelażową zamontujemy tą folię do stropu drewnianego od dołu, potem chyba trzeba nad nią rozciągnąć sznurki a na to wełna. Czy macie może jakieć foty lub podpowiecie coś w tym temacie? jaką zostawić przestrzeń między folią a wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.09.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Podłączę się trochę skoro mowa o foliach. Producenci podają całą masę danych technicznych. wybieram spośród wielu kierując się szczególnie wielkością Sd. Czy warto kupić droższą folię z lepszym parametrem? Czy to wszystko tylko wymysły aby podbijać cenę ? Wolałabym mieć taką świadomość już teraz i nie brnąć w koszta Aaaaaa, i jeszcze jedno : jednowarstwowe czy wielowarstwowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 09.09.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Mam pytanie .W jaki sposób przymocować folię .Chcę dać 15 cm wełny , metalowe ceowniki5cm pomiędzy które ułożę jeszcze 5 cm wełny , którą chcę zabezpieczyć folią .do ceowników przykręcone będą płyty KG . W jaki sposób przymocować folię do metalowych ceowników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 09.09.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Mam pytanie . W jaki sposób przymocować folię .Chcę dać 15 cm wełny , metalowe ceowniki 5cm pomiędzy które ułożę jeszcze 5 cm wełny , którą chcę zabezpieczyć folią . do ceowników przykręcone będą płyty KG . W jaki sposób przymocować folię do metalowych ceowników ? tasma dwustronna ?? a tego mitu o folii to ni jak nie rozumiem ale wiem że taka folia uratowala juz kilka sufitów jak dach troche przeciekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtini 09.09.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dokładnie dobra taśma dwustronna.Foila na zakład (ok 8cm). I będziesz spać spokojniej.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 10.09.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dzięki aktywnej powłoce CorotopŽ Active Control eliminuje nadmiar pary wodnej gromadzącej się pomiędzy płytą G-K, a termoizolacją, zapobiegając skraplaniu się pary wodnej, a co za tym idzie powstawaniu zgubnych w skutkach grzybów i pleśni. A co dokładnie owa cud-folia robi z tą parą? Zjada bezpowrotnie? Rozkłada na tlen i wodór ??? Małymi porcjami przepuszcza do wełny mineralnej. Wielokrotnie skuteczniej robi to sprawna wentylacja . A-ha ! Czyli tak działa cud-folia która ma chronić wełnę przed zamoczeniem parą wodną - że robi coś dokładnie odwrotnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 10.09.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A-ha ! Czyli tak działa cud-folia która ma chronić wełnę przed zamoczeniem parą wodną - że robi coś dokładnie odwrotnego ? To teoretycznie ma prawo działać, taka folia to opóźniacz pary. Np po kąpieli w łazience jest dużo pary która gdyby poszła w wełnę to by się skropliła. A tak to przesiąka po trochu i "znika" bez wykroplenia. Tyle że to teoria.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 10.09.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ta teoria zakłąda że wełna jest dość intensywnie wentylowana - czyli mamy straty ciepła przez wywiewanie ciepłego powietrza z wełny. A jako alternatywę mamy straty ciepła przez gorszą izolacyjność mokrej wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdor71 10.09.2008 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jak myślisz, od której folii sprzedawca będzie miał większą marże, od tej po 0,70 zł/m2 czy od tej po 5 zł/m2 ? Którą w związku z tym będzie zachwalał ? No i tu się zdecydowanie mylisz,dużo większa marża jest niestety od tej tańszej foli !!! Sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 11.09.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Jak myślisz, od której folii sprzedawca będzie miał większą marże, od tej po 0,70 zł/m2 czy od tej po 5 zł/m2 ? Którą w związku z tym będzie zachwalał ? No i tu się zdecydowanie mylisz,dużo większa marża jest niestety od tej tańszej foli !!! Sprawdziłem. Jak już sprawdziłeś po podaj szczegóły i źródło Twej wiedzy. Być może dystrybutorzy tej droższej folii (membrany ?) jeszcze do niej dopłacają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.09.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Czy 35% z 0,7 zł to jest więcej niż 25% z 5 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.09.2008 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Czy 35% z 0,7 zł to jest więcej niż 25% z 5 zł ? Pewnie na tej zasadzie jest to wyższa marża . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts