kamyk68 27.10.2008 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Teoretycznie miało być pięknie i co dupa Mieli się spotkać dzisiaj ,ale niestety spotkają się jutro więc teoretycznie jutro będę znał termin zakończenia prac nad projektem Oczywiście termin teoretyczny Pojadę w końcu chyba jutro do prądowni podpisać umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 28.10.2008 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 W końcu Pani Jola i Łoś się spotkali i poglądy uzgodnili Łoś z tego co mówił będzie ścianę w kuchni przesuwał co by wszystko wlazło jak trza Generalnie czeka na jakiegoś meila od Pani Joli i rusza z kopyta .Projekt ma być gotowy do końca listopada w ostateczności do początku grudnia ,czyli w końcu jakiś konkret.(powiedzmy) Rozmawiałem dziś z mistrzem murarskim ,muszę powiedzieć że jak zobaczyłem robotę byłem pod wrażeniem i to dużym.Tak starannego wykonania i budowy utrzymanej w czystości dawno nie wiedziałem .Niestety są marne szanse na zatrudnienie tego Pana Elektrownią ma się już ktoś tam zająć czyli głowy sobie nie zawracam. Zaczynam się martwić ekipą do murowania bo jak będę miał projekt może być ciężko znależć kogoś sensownego ,a MM chce się już wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 15.11.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Dzień dopry!!! Długo tu nie zaglądałem ,bo i specjalnie nic ciekawego się nie działo. Wczorej kontrolny telefon do Łosia wykonałem (pod naciskiem MM) ,niby powiedział ze siem stara (ale coś w srodku mi mówi ,że ściemnia obym się mylił). Cały czas chodzi mi po głowie "jakie ogrzewanie zrobić" czy nie zdecydować się na pompy ciepła.Jak zwykle mam pewne wątpliwości bo oczywiście różniste opinie słyszałem na temat podłogówki (ale to juz standart),a do pomp ciepła podobno to najlepsze rozwiązanie Jeszcze ciekawe skąd wziąść firmę która to solidnie wykona (pompy znaczy) No i jeszcze mam zrobić jakieś odwierty na działce(Łoś mówi że warto może myśli ze ropa tam jjest i się z nim podzielę )Tyle lat było bez odwiertów i domy stoja!!! I w związku z tym że stałem sie "bezrobotnym" nauczę się wklejać fotki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 17.11.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Dzień dobry!!! Zeby budowlanie zacząć tydzień ,zadzwoniłem dzisiaj do salonu firmowego Viessmann w Wawie dowiedzieć się o pompę ciepła .Pani zajmująca się ofertami (po nkareśleniu jej tematu) dała mi wstępną wycenę między 120-130 tys .zł .No siem z lekka zdziwiłem tymi kosztami muszę przyznać Przy takiej cenie to ja mam w d..pie piep..nie o ekologi se pomyślłem. Zadzwoniłem jeszcze do innej firmy (może Pani ma zły dzień se pomyślłem dlatego tak przywaliła) Ecodens i tam cena już trochę inna między 55 a 75 tys.zł . Więc pytam Was skąd 100% różnicy w cenie??? Żeby się dalej w dniu dzisiejszym nie wqrwiać więcej dzwonił nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 19.11.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Dzień dopry!!! Wczoraj walczyłem z tematem pomp ciepła wysłałem zapytania o ceny oriętacujne.Dostałem dwie odpowiedzi.Jedna firma napisała że nie mogą na podstawie danych określić kosztów(zrozumiałem że nie chcą mnie przestraszyć) Z Junkersa Pan przysłał mi odpowiedz,że skieruje mnie do specjalisty tylko grzecznie spytał w jakim mieście chcę fakt nie podałem. Ale oczywiście miły Pan dodał formularz który jemu ułatwi "życie"i niby ma mi pomóc A pytania;jaką pompę ciepła chcę ,jaki odwiert itp.No normalnie pytania dla laika .To przecież jak ja bym to wiedział wszystko to po psi brandzel specjalista byłby mi potrzebny no mam rację czy nie I MM mnie wkręciła ,że jakieś stemple mam wziąść od kogos tam bo za darmochę 200 sztuk oddaje.I se teraz wezmę taczkę i je przewiozę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 25.11.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 No ten mój Łoś to jest niemożliwy chłopak ja myśle że nerwy to mu wycieli Dzwonię do niego: cześć jak tam mój projekcik ,cześć robi sie robi Ja : a na kiedy się zrobi Ł;no na przyszły tydzień (już se jestem szczęśliwy)jak konstruktor nic nie zwali (se jestem nieszczęśliwy) no ale powinno byś wszystko w porządku Ja :aha ,dobra to kiedy mam do Ciebie dzwonić Ł; ja do Ciebie zadzwonię jak skończę ,ale jak masz taka potrzebę to dzwoń proszę bardzo(no i tym tekstem to mnie rozwlił )_ Ja:(myślę sobie sobie muszę mu tyż przyłożyć )miałeś mi wysłać wytyczne co do otwiertów Ł:(lekkie poruszenie)o qrwa no tak ,przepraszam Cię bardzo No poprostu jest chłopak rozbrajiający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 27.11.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Dzionek doprze że siem kończy normarnie!!! Dalej prackowałem w temacie pomp ciepła starałem się przeczytać posty forum(nie dałem rady ale nic ciekawego siem tam nie dowiedziałem). Dzwoniłem do gościa poleconego przez Junkersa no normalnie zabił mni ceną na dzień dopry przy okazji mnie wqrwił .Wysłuchałem jego wywodów i powiedziałem co myślę na ten temat to trochę lepiej gadał.Najbardziej wqrwiło mnie to że firma w końcu znana poleca takich oszołomów Byłem na wywiadówce następny wqrw I na dobranoc Łoś zadzwonił i tu siem qrwa zaczeło (aczkolwiek muszę przyznać że chłopak miał rację ) niech se nie myśli.Fakt jest taki że jak uzgadnialiśmy metraż domu były inne załorzenia co do metrazu.Cena za projekt była ustalona.Fakt że chatka nam przytyła w czasie naszych piątkowych spotkań(dość znacznie). I Łos mnie poinformował że niestety wzrośnie cena projektu bo droższa będzie "kostrukcja".Powiem że byłem na to przygotowny mentalnie (okazało się że nie do końca),parę gorzkich słów padło .Niestety racja nie była po mojej stronie ,ale i tak się kazałem targować za tę"kostrukcje"(miałem sam zadzwonić do konstruktora ale łoś stwierdził że jak ja to zrobię to albo zrobią to za darmo albo wcale więc może lepiej nie). Zaakceptowałem i tyle Dostałem wytyczne co do odwiertów i zapewnienie że do końca przyszłego tygodnia dadzą radę (co wcale nie poprwiło mi humoru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 01.12.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Dzisiaj mają robić odwierty na działce do badania Pan został uproszony bo mówił ze ma terminy na styczeń Nie wiedział z kim gada zawsze można cuś wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 01.12.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 No i Pan od odwiertrów mnie przerobił przyjechał tak jak się umawiał .Niestety powiedział że odwierty zrobi w sobotę no i weż tu człowieku bądz spokojnym .Niestety inna opcja w mieście na G nie wchodzi więc trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 03.12.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Historii odwiertowej ciąg dalszy.Pan od odwiertów zadzwonił z info że jak trzeba robić odwierty to koszt metra wynosi 200zyla . czyli 5 odwiertów po 6 metrów wychodzi 6tys no to chyba nie mało Ale jak może zapuścić sondę to 60zyla metr Łoś śpi bo to taka pora roku ale ma oddzwonić do mnie jak z kostruktorem się skontaktuje czy można "sondę zapuścić" Powiem że z niecierpliwością czekam nie będę ściemniał Przecie nie będę łopatą kopał dziur 6ścio metrowych bo mi się do lata ze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 03.12.2008 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Powiem że lekkiego wqrwa złapałem na te pi..one odwierty ,każdy gada co innego Łoś do mnie zadzwonił tłumaczył mi (jak chłop krowie na rowie podobno )ni ciorta nie kumam .Dał mi namiar na jakąś firmę z ceną 2,5 tys do 3tys zyla.Ale oczywiście termin za 2 tygodnie W końcu znalazłem jakiegoś facia zrobi to za rozsądne pieniądze w piątek i tyle 1tys.złotych z badaniami ze wszystkim. Poszedłem jeszcze do murarza i Pan (sąsiad)powiedział że trzba liczyć że robota w granicach 350zł z metra Kazał przyiść z planem oczywiście którego nie mam jeszcze I może weiść w połowie przyszłego roku bo ma zgodzone 4 budynki już Nie wiem jeszcze czy ta orientacyjna cena to dużo,czy w sam raz .Nojgorzej, że termin taki wiem ,że robi nieżle może czekać trzeba hm nie wiem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 04.12.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Ho ho ho gość od odwiertów zadzwonił tak jak siem umawiał Jutro czyli w piątek około 10 mają siem pojawić Jest szansa że projekcik wyrwę prze świętami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 05.12.2008 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 No i Panowie byli punkt 10 ja siem spóżniłem (z przyczyn niezależnych ) Wiercili mierzyli fotografowali zajeło im to ok 2 godz .Powiedzieli ze jak Panu zalezy to może na poniedziałek uda sie zrobić dokumentację Powiedziałem ze mi siem nie spieszy ale jak im sie uda to bedzię superkowo Mi siem tak spieszy ze siem poniedziałku doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 06.12.2008 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 W związku że dzisiaj musiałem odcierpieć za grzechy w mieście na G... ,postanowiłem ten czas wykorzystać efektywnie Pojeżdziłem po budowach popatrzeć na rezultaty mistrzów kielni No niby całkiem nieżle ,ale do prac Pana którego oglądałem już kiedyś i pisałem wyżej ,to jak dzień do nocy Rozmawiałem z potencjalnym wykonawcą był całkiem konkretny .(szczena mu tylko trochę opadła jak powiedziałem na kiedy kce żeby chatka stała )Firma rodzinna miejscowa. Jutro MM śmiga jeszcze do jednego gościa ,aż ciekwy jezdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 07.12.2008 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 MM siem sprawiła cusik już wie:Pan jej powiedział że nie ma sprawy jakby co da radę chatkę wybudować Kolega który kazał mi pić okazuje siem że ma szwagra murarza i ten szwgier tyż chętny (do murowania) Przestałem się troszkę denerwować bo mi wychodzi ,że na lodzie z ekipą nie zostanę obym tylko miał już Łosiowy prjiekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 11.12.2008 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 W koncu mam badania gruntu Firma solidna zadzwonili ,że będą w czwartek mieli dokumentację i tak siem stało Dostałem 4 egzemplarze ładnie oprawione za rozsądną cenę siem mi wydaje Łoś ma wpaść dzisiaj do mnie po te odwierty. Sptkanie dzisiaj z Ghostem coś czuje że jutro "komunikacja miejska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 03.02.2009 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Siema !!! Dzisiaj po wielu perypetjach losowych w koncu udało mi siem złozyć papierki do PnB co mnie strasznie ucieszyło Z panciem "inspektorem" zagadałem co by sprawdził wsjo od ręki mówiąc mu że najlepiej jakbym za tydzień dostał papier do reki Tak siem pancio uśmiał. Ale sprawdził papirki od ręki kazał dowieść" jedną ścianke zewnętrzną" i badanie gruntu (wziąłem tylko jedno). Podworząc panu"gruncik" z maleńkim załączniczkiem (Pan porzyczył mi linijkę i czarny długopisik co bym se jezdnie lepiej zaznaczył żeby siem wymiary ustawowe zgadzały i za to załączniczek bo długopis "czarny " był prywatny )zobaczyłem uśmiech na ustach i dostałem zapewnienie że Pan siem postara O swoich perypetjach z Łosiem napiszę przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Projekt : Parter : http://images26.fotosik.pl/321/a36f800ddd32c64d.jpg Piętro : http://images40.fotosik.pl/56/c967c0440a9a2ab4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Elewacja południowa : http://images24.fotosik.pl/321/0dae287fd6f44869.jpg i wschodnia : http://images31.fotosik.pl/452/2eee9d8f1442a5e8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 07.02.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 No wczoraj z e starostwa dostaliśmy zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie PnB tadam i sąsiedzi tyż Wnisek z tego taki że czasami warto od kogoś pożyczć linijkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts