kamyk68 19.11.2008 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No qrwa byłem właśnie wczoraj i z różnych przyczyn nie mogę jaj zabić zwariowałeś do reszty! Nie zabijaj jaj - jeszcze się nadadzą. Nie dziś to jutro. Nie trać nadziei wszystko wychwyci "jej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.11.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 zawsze czujny, ZAWSZE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 wszak prznikliwy byc musi na zdj rtg patrzy..heh ale jakbys wsię zdecydował na któryś avatar..od dandiego to siem wysiadam..)) WU gotowa deska????olejowana jedynie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 19.11.2008 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ghost dostałeś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.11.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Duchu, Ty zdaje się na podłogach znasz co? ja Cię muszę trochę pociagać za język w tej materii bo sie waham między panelami a drewnem w salonie. Pod spód chce podłogówkę i nie wiem bo panele cenowo zachęcające i nie wygladają źle za to drewno... cóż... drewno to drewno. Tylko ja nie chcę specjalistycznego wywodu bo ja jestem strasznie głupi i mi trzeba prostym językiem. Ineczej nic a nic nie zrozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 dandi i now i now..podłoga ma byc na ile lat??10 czy 70siat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.11.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 z założenia na kilkadziesiąt ale : a) jest duże ryzyko, że jak dzieciary wyfruną to będę chciał coś zmienić pod siebie i małżonkę więc nie wiem czy chcę ładować mega kasę w drogie podłogi które mi się znudzą za kilkanaście lat b) jest duże ryzyko, że jak dzieciary wyfruną to nic mi się już nie będzie chciało zmieniać więc nie wiem czy chcę zadowolić się półśrodkami jeżeli chodzi o podłogi które mimo że mi się znudzą za kilkanaście lat zachowają ten wygląd i jakość co na początku c) boję się, że z moją manią czystości nie będę pozwalał dzieciom chodzić po drewnianej podłodze, ba sobie i żonie też nie d) panele są tańsze co nie ejst bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 nie dandi nie mozna byc odrobinke w ciaży..jak na 8-10lat bierz to co ma kaska i maciej fajne te panele samemu mi sie podobują (o zgrozo)...ale wiecej nie przetrwaja na 100%.. jak chcesz na lata..to parkiet..zero problema lae minimum ze 200zł-300zł(zalezy od gatunku za metr na gotowo liczyć musisz..padawanie.. teraz mam ipowood z teaka..na gotowo 274zł..ale fazowane ..fajnie i bdb to np.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.11.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Duszku jak to Dandi był łaskaw zauważyć głupia jestem więc moze jaśniej ja sie na drewnie naprawdę nie znam ja co innego przyuczyłam zawsze wszelako widziałam że sie kładzie deskę na podłoge i potem się coś z nią robi ja widziałam tylko darcie i malowanie więc Ty mnie nie pytaj czy olejowana jedynie bo ja nie wiem jak to ma być wykończone jak możesz to zapodaj cenę surowego deska tylko gotowego do położenia i cene wykończonego tak żeby był piękny i nadawał sie do długiego użytkowania bez specjalnych zabiegów konserwacyjnych no i żeby koloru nie zmieniał o czym Ci już mówiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 hmmm zastanowie sie podzwonie dam znać..dzisiaj naprawde zbyt wiele czasu ni mom..19sty jezd.. kalsa musi byc bardzo jasna tego jasiona czy moze byc poprzebarwiana elemt duzi(deska) czu moze byc 16/70/500?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jak na 8-10lat bierz to co ma kaska i maciej fajne te panele ale wiecej nie przetrwaja na 100% nawet oszczędzane i odpowiednio konserwowane? jak chcesz na lata..to parkiet..zero problema lae minimum ze 200zł-300zł tylko są trzy sprawy. ja mam salonu 33 m co daje prawie 10000 za sama podłogę to raz. Dwa, że u mnie salon jest przelotówką z kuchni na taras. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co się tam będzie działo latem przy dwójce dzieci a do tego naturalne zniszczenie którego się nie da uniknąć: przecież umrę jak zobaczę odcisk szpilki Złociutkiej w podłodze za 10.000. A po trzecie jakoś trudno mi uwierzyć że drewniany parkiet nijak nie reaguje na podłogówkę pod nim. jak to Dandi był łaskaw zauważyć głupia jestem a ta znów się obraziła - nie zdzierżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.11.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 hmmm zastanowie sie podzwonie dam znać..dzisiaj naprawde zbyt wiele czasu ni mom..19sty jezd.. kalsa musi byc bardzo jasna tego jasiona czy moze byc poprzebarwiana elemt duzi(deska) czu moze byc 16/70/500?? Duchu właśnie udało Ci się dokonać trudnej sztuki wyprowadzenia mnie z równowagi proszę żeby mi to po ludzku wytłumaczyć bo na drewnie sienie znam a Ty co raz że nie wiem co przeszkadza że 19-ty - nie żądałam odpowiedzi za 5 minut proszę wytłumacz po polsku o co chodzi w tym czerwonym Dandi nie obraziła przyjęła do wiadomości to po pierwsze a po drugie jakie znów ja sie jeszcze na Ciebie nie obraziłam ani razu ( a moze powinnam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 jak na 8-10lat bierz to co ma kaska i maciej fajne te panele ale wiecej nie przetrwaja na 100% nawet oszczędzane i odpowiednio konserwowane? jak chcesz na lata..to parkiet..zero problema lae minimum ze 200zł-300zł tylko są trzy sprawy. ja mam salonu 33 m co daje prawie 10000 za sama podłogę to raz. Dwa, że u mnie salon jest przelotówką z kuchni na taras. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co się tam będzie działo latem przy dwójce dzieci a do tego naturalne zniszczenie którego się nie da uniknąć: przecież umrę jak zobaczę odcisk szpilki Złociutkiej w podłodze za 10.000. A po trzecie jakoś trudno mi uwierzyć że drewniany parkiet nijak nie reaguje na podłogówkę pod nim. jak to Dandi był łaskaw zauważyć głupia jestem a ta znów się obraziła - nie zdzierżę Pomijajac to ze to posadzka sztuczna i stukajaca..niezdrowa..to: Nawet chcesz zakonserwować..laminat czyli mnie wiecej sztuczne tworzywo..nie da sie w pełni. ale mozna popróbować parkiett care..kasi wyjasniłem co nieco na temat konserwacji...na podłogówce maja surwiwal jak cholera..i zakład ze na panelach Twa luba również porobi wgnioty??tyle ze posadzke drewnianą olejowana mozes łatwo naprawic punktowo..a konia z rzędem temu kto to zrobi na panelu np..w srodku salonu..wiec tu akurat przewage ma drewno.. Panele mozesz wymienic kilka razy przy dwójce dzieci i małżonce w szpilkach (ciekawe jakie beda koszta zsumowując 20lat np..przy 3-4 wymianach..paneli pamietaj ze z reguły remont posadzki to remont całehgo pomieszczenia..)..panel tez sie uszkadza.. Nie nie umrzesz uwierz mi umierać bedziesz pol roku nie wiecej a naprawic mozesz zawsze bez wiekszej szkody..dla posadzki (oczywiscie nie polecam szpilek na zadnej posadce..) Nazywam to syndromem pierwszej szczelinki czy wgniotu..hehe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 WU.. Duchu właśnie udało Ci się dokonać trudnej sztuki wyprowadzenia mnie z równowagi proszę żeby mi to po ludzku wytłumaczyć bo na drewnie sienie znam a Ty co raz że nie wiem co przeszkadza że 19-ty - nie żądałam odpowiedzi za 5 minut proszę wytłumacz po polsku o co chodzi w tym czerwonym 19sty listopada to gehenna dla własnej działalności bo podwójnie rozliczac podatkie se wyobraź i mam duuuzio papirów do zrobienia.. 16mm grubość..70mmszerokość..500milimetrów..dlugosc jasniutenkie klepki z jesiona..czy sciemniej owszem jak wszystko ale..nie zzółknie na dzien dobry jesli na to zastosujemy podklad wodny i lakier wodny w ilości mniej wiecej 250-320 gram na metr kwadratowy.. Większe elementy są juz traktowane jako deski podlogowe..i..sa drozsze.. chyba ze podoba ci sie posadzka jasna ale poprzebarwiana i z sekami np wtedy moge wydostać w dobrej cenie za klase bardzo jasniutką trzeba na samo drewno te 170zł wyłozyć w elemencie 140mm szer..22mm gruba i mix długosci od 600mm do 2000mm Dodam ze na roznica w warstwie uzytkowej to zaledwie..1mm 16stka ma 9mm a 22jka 10mm..poniała..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 19.11.2008 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No dobra chciałem ten obrazek znaczy avatar czy jak mu tam i nic mi sie nie chce kleić qrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 19.11.2008 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 W koncu siem udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 gratulacyje..kamyk ja zaś musze siedzieć dzisiaj do 18.30 na sklepie w cholere..jakbym mało dzisiaj zrobił nio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 19.11.2008 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 siem nie martw ja muszę iść do pracki o 18 teraz muszę sobie jakiś fajny obrazek znależć a że biegły w ty,m nie jetsem to mnie to wqrwia do czerwoności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.11.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 kamyk... wzruszenie odbiera mi mowę. teraz masz nas... na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 siem nie martw ja muszę iść do pracki o 18 teraz muszę sobie jakiś fajny obrazek znależć a że biegły w ty,m nie jetsem to mnie to wqrwia do czerwoności hehehehe życie..siem nauczysz i tego looozik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts