Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja neostrady na dwa komputery proszę o rady

Eluś

Recommended Posts

Witajcie.Zamierzam, nabyć neostradę prędkość 1 GB. Ponieważ w domu mamy stacjonarny komputer i laptopa chciałabym mieć możliwość korzystania z Internetu na tych urządzeniach w jednym czasie. Zakładam, że urządzenia będą znajdować się w dwóch pomieszczeniach oddalonych od siebie jakieś 5 m. Telekomunikacja proponuje mi swoje urządzenia. Jedno za 360 zł drugie na zasadach dzierżawy w cenie 10 zł miesięcznie. Co o tym myślicie. Potrzebuję naprawdę sprawdzonego urządzenia. W sklepie z komputerami proponują mi za 150 zł coś takiego. Sama nie wiem, co jest lepsze i bardziej niezawodne.

Witajcie.Zamierzam, nabyć neostradę prędkość 1 GB. Ponieważ w domu mamy stacjonarny komputer i laptopa chciałabym mieć możliwość korzystania z Internetu na tych urządzeniach w jednym czasie. Zakładam, że urządzenia będą znajdować się w dwóch pomieszczeniach oddalonych od siebie jakieś 5 m. Telekomunikacja proponuje mi swoje urządzenia. Jedno za 360 zł drugie na zasadach dzierżawy w cenie 10 zł miesięcznie. Co o tym myślicie. Potrzebuję naprawdę sprawdzonego urządzenia. W sklepie z komputerami proponują mi za 150 zł coś takiego. Sama nie wiem, co jest lepsze i bardziej niezawodne.

Pamietaj tylko o tym, że jesli jesteś laikiem w kwestii konfigurowania routerów to możesz miec problem. No chyba że masz jakiegos znajomka, który ma o tym jakies pojecie. Tp wspiera tylko swoj urządzenia.

Witam, za wszystkie informacje dzięki. Co ja bym bez was zrobiła. Na razie korzystam z internetu u zaprzyjaźnionej osoby więc nie mam stałego dostępu. Mam jeszcze trochę pytań .Router kosztował mnie będzie w telekomunikacji 360 zł ,nie wiem jak z astystą techniczną bo wolałabym żeby ktoś to mi podłączył sama mam nikłe pojęcie. Dobrze ja rozumiem to urządzenie jest podłączone przewodem do stacjonarnego komputera, zaś laptop już przewodu nie będzie wymagał? Laptop jest nowiutki. Kupiony 2 tyg temu ,i mam nadzieję, że ma wszystko co powinien mieć. Fajnie by było, żeby działał bez przewodów, na terenie posesji np. w ogrodzie (powiem szczerze że nawet o tym nie marzyłam). Zdaję sobie sprawę, że urządzenie Telekomunikacji będzie miało ich serwis. Ale miałam już neostradę i tak naprawdę ich pomoc ograniczała się do informacji telefonicznej. A za każdą inną usługę trzeba płacić.

Jak chcesz szurfować laptopem w ogrodzie to musisz mieć n-kę (802.11n) bo "g" ma słaby zasięg. Nie bardzo wiem o co chodzi. Może konkretnie co powinnam kupić. Żeby wszystko funkcjonowało.