jacekp71 21.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Cena za usługę tynkowania a potem malowania, dwukrotnego stawiania rusztowania + tynk akrylowy + farba silikonowa niewiele się różniła od kosztów otynkowania domu tynkiem silikonowym barwionym w masie. a po co malować akryl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 22.01.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Cena za usługę tynkowania a potem malowania, dwukrotnego stawiania rusztowania + tynk akrylowy + farba silikonowa niewiele się różniła od kosztów otynkowania domu tynkiem silikonowym barwionym w masie. a po co malować akryl ? miało być mineralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 22.08.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Jest jeszcze silikonowo-silikatowy no wlasnie? czy duza roznica jakosciowa jest miedzy sylikonowym a sylikonowo-sylikatowym? na jakie Wy się zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 22.08.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 cześć,to ja w tym wątku zapytam o doświadczenia z tynkiem ciepłochronnym.Zamierzam położyć tynk cementowo-wapienny z perlitem zamiast piasku.Macie jakieś doświadczenia z takim materiałem?Mam blisko producentów takich tynków i chyba zdecyduję się taki położyć na Ytonga.Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.08.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 cześć, to ja w tym wątku zapytam o doświadczenia z tynkiem ciepłochronnym. Zamierzam położyć tynk cementowo-wapienny z perlitem zamiast piasku. Macie jakieś doświadczenia z takim materiałem? Mam blisko producentów takich tynków i chyba zdecyduję się taki położyć na Ytonga. Pozdrawiam - Daniel a w jakim celu? Chronienia ciepła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 22.08.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 cześć, to ja w tym wątku zapytam o doświadczenia z tynkiem ciepłochronnym. Zamierzam położyć tynk cementowo-wapienny z perlitem zamiast piasku. Macie jakieś doświadczenia z takim materiałem? Mam blisko producentów takich tynków i chyba zdecyduję się taki położyć na Ytonga. Pozdrawiam - Daniel a w jakim celu? Chronienia ciepła?? Chodzi mi o doświadczenie, żeby był ciepłochronny to pewnie z 10 cm trzeba położyć. Po prostu jestem ciekaw czy ktoś ma i jakie są opinie? Kupiłem 2 worki na testy, 50 L gotowej mieszanki waży ok 20 kg, czyli bardzo lekki jest. Jak będzie z trwałością i wytrzymałością na ścianie? Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zitka 22.08.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Czy to prawda, że przed nakładaniem tynku silikonowego należy ściany zaciągnąć siatką na kleju (tak powiedzieli mi fachowcy od tynku)( Ściany Ytong 36,5cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psulek 27.08.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Po co? Przecież ściana to mocne i stabilne podłoże. To czy równe to inna sprawa. Ale pewnie przydało by się zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.09.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Czy malowanie tynku mineralnego farbą silikonową zamaskuje ew. pęknięcia tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts