Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D47b SOLIDNY wariant 2

Recommended Posts

Witam kolegów! :D

Jestem po wizycie speców od kominka.Mieli pare uwag:

1.wyczystka komina wg nich musi być po drugiej stronie komina czyli od srony kuchni.

2.jest możliwy kominek narożny.

3.Przy murowaniu ścian zostawcie w pirwszej warstwie w pobliżu kominka otwór na doprowadzenie powietrza.

4.Komin musi być starannie wymurowany ja mam wkład ceramiczny ale trzeba pamietać o izolowaniu go od murowanych ścianek komina.

5.komin na swojej czapie nie może być zalany na całego musi być dylatacja między ceramiką a wylewką.

6.odległość między kominem a elementami drewnianymi kostrukcyjnymi dachu to min 16 cm od środka komina czyli ok 6 cm od ściany komina.

7.przed wylewaniem stropu skontaktujcie się ze specami od kominków to powiedzą gdzie zostawić przejścia na rozprowadzenie rur.

8.wogóle zostawcie przejścia na kanalizację i prąd.

Mam na budowie ekipę elektryków jak coś wyjdzie nie tak to dam Wam znać co :wink:

:lol:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 years później...
Proszę o informację od osób które wybudowały i mogą przedstawić opinię na temat projektu z Muratora domu w stylu dworkowym typ D 47 b Solidny wariant II Planuję rozpoczęcie budowy na wiosnę 2007 Mam już wszystkie pozwolenia . Bardzo chętnie chciałbym zobaczyć już wykonany dom w/g projektu D 47b .Mieszkam na lubelszczyznie 12 km od Lublina . Wszelkie opinie na temat wad i zalet projektu , jakich błędów można ustrzec się podczas poszczególnych etapów budowy będą mile widziane.Jeśli ktoś wyrazi zgodę na obejżenie już wybudowanego domu będę bardzo wdzięczny Zyczę wszystkim śzczęśliwego Nowego Roku