szczypakozy 08.09.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam wszystkich Mam pytanko Chcialbym ocieplic podłoge na poddaszu użytkowym(przedpokój) ale nie chce robic wylewek betonowych bo nie mam do tego sprzętu(betoniarka itp)Myslałem zeby zamiast betonu i styropianu zrobić ocieplenie z wełny i drewnatzn miedzy belkami betonowymi ułożyć drewniane regle miedzy nie wełne na góre płyty OSB a na to paneleTylko czy tak mozna i jak by to miało wyglądać dokładnie.Moze ktos ma jakieś zdanie na ten tematZ góry dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.09.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Moim zdaniem raczej można tak zrobić. Drewniane belki mocujesz najpierw do podłoza, między nie wełnę i na to OSB. Główne niebezpieczeństwo - możliwość ruchów belek drewnianych jeżeli będą źle przymocowane do podłoża.Dodatkowo ewentualne kładzenie glazury będzie bardziej wymagajace aniżeli w przypadku wylewki betonowej. p.s. Jeżeli nie masz betoniarki a nie chcesz ekipy, to jak zrobiłeś wylewkę na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczypakozy 08.09.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Moim zdaniem raczej można tak zrobić. Drewniane belki mocujesz najpierw do podłoza, między nie wełnę i na to OSB. Główne niebezpieczeństwo - możliwość ruchów belek drewnianych jeżeli będą źle przymocowane do podłoża. Dodatkowo ewentualne kładzenie glazury będzie bardziej wymagajace aniżeli w przypadku wylewki betonowej. p.s. Jeżeli nie masz betoniarki a nie chcesz ekipy, to jak zrobiłeś wylewkę na dole? Dzieki za odpowiedż Jeżeli chodzi o glazure to jej nie bedzie w tym przedpokoju bedzie deska taka sama jak na schodach żeby była całość No a jeżeli chodzi o wylewki o które pytasz to powiem tak.Wszedzie w całym domu mam zrobione wylewki i na poddaszu też we wszystkich pokojach(oprócz właśnie przedpokoju) ale to robiłem 2 lata temu a wtedy miałem dostep do betoniary i innego sprzetu teraz nie mam i chce ten przedpokój zrobić włąsnie jakimś innym sposobem Jeszcze jedno pytanie czy miedzy beton(strop) a wełne dawać jakąś folie budowlaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts