inseem 08.09.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 czy sa jadalne? generalnie slyszalem ze tak, ale w jednym przewodniku napisane bylo "prawie nie trujace" :D:D:D jak to rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsbelfer 08.09.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Oby się nie okazało, że jest tak jak z grzybami: wszystkie są jadalne, ale niektóre tylko jeden raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.09.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Na pewno są jadalne od czeremchy późnej http://www.atlas-roslin.pl/foto/02/020909-3264.jpg Mam kilka krzewów czeremchy - owoce jemy, robię z nich nalewkę - dobra jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michauek 08.09.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Potwierdzam- nalewka, na nich jest pierwsza klasa. Nie jestem jakimś super smakoszem alkoholi, ale pijąc ją wyczuwa sie połączenie wiśni z... marcepanem Pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 09.09.2008 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 to ja poprosze o przepis na taka nalewke:) mam spore drzewko czeremchy na 1-2 buteleczki napewno wystarczy chetnie sie zmierze z tego typu produkcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XZFRANKXZ 09.09.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Owoce czeremchy bardzo mi smakowały i często jadłem tylko muszą być dojrzałe dobrze wtedy są smaczne,kiedy byłem jeszcze dzieckiem miałem chyba 8 lat i kilkanaście a teraz mam 58 lat żyję i nie otrułem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inseem 03.10.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 a w duzej ilosci jadles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Są jadalne, ale dość kwaśne i koszmarnie wszystko brudzą. Jadłam 3 miesiące temu i nadal żyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 10.10.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Nie wiem, jakie czeremchy u mnie rosną, ale jest ich zdecydowanie za dużo. Nie gardzą nimi ptaki, potem latają po moim niebie i sami wiecie ... czeremch przybywa. Jak rozpoznać czeremchę jadalną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 12.10.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Wszystkie czeremchy są jadalne, nie ma niejadalnych.Kiedyś przed laty kopałem rów pod kabel energetyczny do działki, wzdłuż wykopu rosły czeremchy, uginały się pod ciężarem owoców, zerwałem garść spróbowałem, smaku co w raku, bo owoc mały a pestka spora, ale dobrze gasiły pragnienie. W ciągu kilku dni kopana zjadłem ich chyba z łubiankę i żyję, a rów też wykopałem, a było go tak ze 200m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts