NASZBLUSZCZ 08.09.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam! mam problem...wczoraj zauwazylismy z mezem, ze jedna ze scian w kuchni "ucieka" .liczac po szerokosci pomieszczenia roznica jest 10cm (od prawidlowego i prostopadlego przebiegu)!!!!!!!!!ekipa wymyslila ze zrobia w tym miejscu kilka warstw tynku.mam watpliwosci czy jest to dobre rozwiazanie??moze lepiej polozyc regipsy?prosze o rady pozdrawiam ps: nie moglam znalesc podobnego watku, wiec zalozylam nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 08.09.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam! mam problem.... Moim zdaniem to ekipa ma problem, ściany mają być proste, a jak to zrobią..? Ma być tak abyście byli zadowoleni. Być może ta ściana "ucieka" w miejscu gdzie będzie zabudowa, więc G-K to chyba najprościej, dobrze będzie można "spasować" z zabudową. Jeżeli ściana pozostanie odkryta to może ten tynk... a swoją drogą aż 10 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 09.09.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam! mam problem... wczoraj zauwazylismy z mezem, ze jedna ze scian w kuchni "ucieka" . liczac po szerokosci pomieszczenia roznica jest 10cm (od prawidlowego i prostopadlego przebiegu)!!!!!!!!! ekipa wymyslila ze zrobia w tym miejscu kilka warstw tynku. mam watpliwosci czy jest to dobre rozwiazanie?? moze lepiej polozyc regipsy? prosze o rady pozdrawiam ps: nie moglam znalesc podobnego watku, wiec zalozylam nowy. Miałem podobny problem ze ścianką działową na poddaszu. Też myślałem o wyrównywaniu g-k albo tynkiem, ale przy takiej odchyłce to bez sensu. Kierbud za to nie miał wątpliwości (cześć mu i chwała ) - mają rozbierać i stawiać od nowa prawidłowo. Tak też się i stało - robota na pół dnia, nawet nie poniszczyli cegieł, ścianka stoi równiutko. Także moja rada - ekipę za pysk i niech poprawiają partactwo - stawiają od nowa. Szkoda kasy na wyrównywanie tynkiem - to nie ma szans wyjść dobrze!!! Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.09.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 U mnie uciekająca ściana zawitała w kuchni było tego ok 4-5 cm, więc tynkarz nadtynkował i jest ok. Ale przy różnicy rzędu 10 cm nie wiem czy to zda egzamin... Pytałaś Kierbuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 09.09.2008 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 no wlasnie 10 cm to strasznie duzo!!! u nas niestety nie ma mozliwosci postawienia sciany od nowa bo jest juz strop a to sciana nosna. niestety nie zauwazylismy wczesniej nadrabiaja juz pomalu tym tynkiem (codzinnie po troszke) . kierownik budowy mowi ze powinno byc ok CHYBA! ale mnie to jakos nie przekonuje! dodatkowa z drugiej strony sciany sa schody (wylewane) nie wiem czy to nie bedzie jakos obciazac dodatkowo tej sciany? moze przez to popekac? dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.09.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 jak dla mnie 10 cmtynku to paranoja, może trzeba było lepiej siporkiem 6 czy 12-ką docięta wyrównać przynajmniej tam gdzie duży odchył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 09.09.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 ... u nas niestety nie ma mozliwosci postawienia sciany od nowa bo jest juz strop a to sciana nosna... A stoi ona na fundamencie? Ława i fundament też były krzywe? ... dodatkowa z drugiej strony sciany sa schody (wylewane) ... A te schody będą się rozszerzać czy zwężać o te 10 cm? Czy tą stronę też nadrzucą tynkiem? A jak zwęzisz schody o 10 cm to uda Ci się wnieść jakieś meble na górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 10.09.2008 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jurek ławy i fundamenty proste (przynajmniej nic nie wiem zeby byly krzywe), schody musze zmierzyc dzisiaj po pracy bo nie wiem jak to im wyszlo.ech...naklada ten tynk po troche, na to ma byc folia.obiecal ze da gwarancje pisemna, jakby sie cos dzialo to naprawi na swoj koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 10.09.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jeżeli fundamenty proste to ta ściana nośna może być obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 11.09.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Uciekająca ściana jako płaszczyzna to nie problem ( o ile stoi na fundamencie) ale...sprawa wyjdzie z wielkim chukiem przy wykończeniówce .Wyobraź sobie że patrzysz na styk tej ściany z podłogą ,skoro ucieka to..w jednym rogu pomieszczenia płytka terekoty ( lub deska panelu) będzie cała a wzdłuż tej ściany trzeba je będzie docinać ,na końcu aż o 10 cm . I to już będzie baaaaaaardzo widoczne !!.Mówie z autopsji a różnica jest chyba ze 2 cm , tylko że akurat przy ścianie wyszła połowa płytki i wyraźnie widać że jest to powiększający sie klin. Nie sądze że nadrobią to tynkim, a jeśli tak to troche materiału na to pójdzie. Pozdrawiam. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.09.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 ...sprawa wyjdzie z wielkim chukiem przy wykończeniówce .. chyba Hukiem ... http://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Huk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NASZBLUSZCZ 11.09.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 mam nadzieje ze stoi na fundamencie!!!!!!!!!!musze to dzissiaj przedyskutowac z kierownikiem budowy. sciane wyrownuje zobaczymy co z tego wyjdzie!zaczna ukladac kafelki od krzywej sciany, najwyzej nierownosci wyjda pod meblami w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 12.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 u mnie na jednej ze ścian jest różnica 2 cm... i zastanawiam się czy nie burzyć! ściana ma być idealna - odpowiada za to ekipa budująca. to kwestia późniejszego wykończenia i kosztów. lepiej stracić na pustakach na początku. byleby znowu nie zrobili lipy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.09.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 ściana ma być idealna Tzn jaka? Opisz swój ideał ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.09.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 u mnie na jednej ze ścian jest różnica 2 cm... i zastanawiam się czy nie burzyć! ściana ma być idealna - odpowiada za to ekipa budująca. to kwestia późniejszego wykończenia i kosztów. lepiej stracić na pustakach na początku. byleby znowu nie zrobili lipy... Na podstawie czego udowodnisz wykonawcy ,że ma być idealna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 12.09.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Na podstawie czego udowodnisz wykonawcy ,że ma być idealna? choćby na podstawie projektu. tam ściany są proste. wykonawca ma natomiast budować zgodnie z projektem... nie mówiąc już o zasadach sztuki budowlanej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 12.09.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Tzn jaka? Opisz swój ideał ściany. ideał = zgodna z projektem, z zasadami sztuki budowlanej. krótko mówiąc - prosta, nie krzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.09.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Na podstawie czego udowodnisz wykonawcy ,że ma być idealna? choćby na podstawie projektu. tam ściany są proste. wykonawca ma natomiast budować zgodnie z projektem... grubość kreski w projekcie = 2 cm w rzeczywistości gdybyś miał do czynienia z kumatym wykonawcą najpierw by Cie wysmiał, a potem zostawił sam na sam razem z tą krzywa scianą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 12.09.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Na podstawie czego udowodnisz wykonawcy ,że ma być idealna? choćby na podstawie projektu. tam ściany są proste. wykonawca ma natomiast budować zgodnie z projektem... nie mówiąc już o zasadach sztuki budowlanej.... Słyszał może kolega o pojęciu dopuszczalnych odchyłek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.09.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Tzn jaka? Opisz swój ideał ściany. ideał = zgodna z projektem, z zasadami sztuki budowlanej. krótko mówiąc - prosta, nie krzywa A jak sie okaże ze te 2 cm to zgodne z normą i ta ściana jest ideałem to co każesz inne tez na krzywo przerobić ? Pomyśl troche zanim pierdoły zaczniesz wypisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts