baska1972 08.09.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 witamczy ktoś mógłby pochwalić się oknami w tym kolorzezastamawiam się nad wyborem blachodachówki w kolorze cieniowanym brąz z ceglastym może ktoś widził ją w realu z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 08.09.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Tez jestem bardzo bardzo zainteresowana tym kolorem okien . Ma ktoś fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 08.09.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 ja mam http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-domek-doodkow,t82806-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 08.09.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 U nas też dwustronny orzech. Zapraszam do dziennika. Narazie jestem bardzo zadowolona i tu uwaga - jak pewnie we wszystkich kolorach - kolor kolorowi nierówny. Znajomi też mają orzech, ale ten jest znacznie ciemniejszy od naszego.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irysy 08.09.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 My też mamy orzech . Wgląd w naszym dzienniku budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 08.09.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 dziękuję wszystkim za odpowiedż może znalazby się ktoś kto ma cieniowaną blachodachówkę pozdrawiam co do tych okien to faktycznie różnią się odcieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 09.09.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Oto moje okna w kolorze orzech: http://images25.fotosik.pl/244/11a0f0284b670292med.jpg http://images24.fotosik.pl/215/362a0c792785da39med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 09.09.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 sylwia1667 jaki jest uciebie kolor dachu ja nie mogę się zdecydować pojechaliśmy wybierać blachę i zobaczyłam takową cieniowaną ale nigdzie nie mogę jej zobaczć na żywo a byłam już zdecydowana na ciemną wiśnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 09.09.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 U nas bedzie brązowa . Myśle ze cieniowana też bedzie pasowac ,ale ciemna wiśnia jest napewno piękniejsza .Gdy by moja dachówka miała w kolorach ciemną wiśnię napewno bym ja kupiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.09.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Też mam orzech- Jezierskiego w środku białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baska1972 09.09.2008 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 cieszę się że ktoś podziela moje zdanie mój małżonek strasznie się upierał przy kolorze ceglanym i wcale mu się nie podoba brązowy więc musiałam wybrać coś pośrodku więc ciemna wiśnia ale jak zobaczył tą cieniowaną to znowu jest problem on zawsze ma ostatnie zdanie a ja chciałabym najpierw zobaczyć jak to wygląda w całości a nie tylko na kawałkuteraz wiem że okna wyglądają superja też mam od środka białemonis twój domek jest piękny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dzięki Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 09.09.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Mój dach jest czerwono-wiśniowy, zależy od światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 09.09.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 U nas okna dwukolor zew. orzech wew.białe .... zdjecia w naszym dzienniku ,blachodachówka brąz ......rolety orzech....i nadal mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 09.09.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Zasada jest bardzo prosta:W jednostronnych kolorach jest profil biały. W dwustronnych kolorach drewnopodobnych i innych ciemnych okleinach jest nośnik brązowy. Jedyna różnica w stosunku do Veki jest taka, że oni mają jeszcze profil dla jednostronnych kolorów, gdzie zewnętrzna warstwa plastiku, tj. 2-3 mm jest też w kolorze brązowym [i na to nakładana jest folia]. W dawnych czasach, gdy folie, którymi oklejano profile były bardzo delikatne, zarysowanie tej folii było "niewidoczne", bo nie wyzierał w zarysowaniu biały plastik. Dzisiaj folie są tak grube i wytrzymałe, że nie ma większej potrzeby stosowania tej warstewki brązowego plastiku. Zresztą sama Veka jest niekonsekwentna, bo jeśli zamówicie okna w zewnętrznej okleinie np. czerwonej czy zielonej, to profil pod spodem nie będzie czerwony czy zielony, ale jak najbardziej biały. Ponadto od wielu lat, powszechnie dostępne są mazaki, którymi można zamaskować każdą, nawet bardzo głęboką rysę. Mazaki są produkowane we wszystkich kolorach oklein a kosztują 10-15 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 09.09.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Mnie się wydaje, że do orzecha pasują brązy i wszelkie odcienie ceglastego. Wiśniowy jakoś mi się nie widzi My akurat dach mamy miedziany. Okna jeszcze nie wstawione, więc nie pochwalę się zdjęciami. Mam za to dylemat, jakie zrobić parapety zewnętrzne. Obróbki blacharskie i rynny są w kolorze dachu. Czy parapety również zrobić miedziane czy brązowe? Przeglądałam już zdjęcia w temacie o elewacjach, ale tam mają zwykle albo brązowe obróbki, albo okna w kolorze złotego dębu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon66 09.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 witam czy ktoś mógłby pochwalić się oknami w tym kolorze zastamawiam się nad wyborem blachodachówki w kolorze cieniowanym brąz z ceglastym może ktoś widził ją w realu z góry dziękuję a o ktory orzech chodzi? widzialem przynajmniej kilka; jest m.in.: orzech naturalny - jest to dość jasny orzech - na wzorniku kolorów "gealan" ma nr 4252041 orzech włoski - powiedzmy, ze to orzech sredni - na tym samamy wzorniku nr 4252042 orzech - najciemniejszy - nr renolit 2178007 orzech orzechowi nierówny i lepiej posługiwac sie konkretnymi numerami i fragmentami tych folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 09.09.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 a czy to piekne brazowe okno to tak sobie stoi na samej pianie - czy jest tam tez moze listwa podokienna i wymagane technologia klocki podporowe i czy tez to okno ma mocowanie w progu [czyli na dole] a nie tylko na bokach. Cos mi sie wydaje ze montaz jest nie do konca wlasciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 09.09.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Nowo wybierający pewnie taki numer posiadac mogą..ci co juz mają zamontowane na bank niebedą wiedziec co to za numer koloru wiec ustalic i tak bedzie cięzko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 09.09.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 te drzwi tez sa za nisko - wpuszczona rama w posadzke tarasu - jak zrobisz izolacje przeciwwodne jak ci bedzie padac deszcz z gory i topniec snieg - bo ta posadzka to pewno kafelki z terrakoty beda jeszcze - jak je polozysz ????tak sie tylko pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts