Pistolero 08.09.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Jestem po etapie układania płytek na podłodze.Płytki są szkliwione z połyskiemAranjuez Creme, producent Arce Ceramics (esp)http://www.e-podlogi.pl/images/plytki/Arce/aranjuez_crema.jpg na bieżąco po układaniu były z nich zmywane resztki kleju, jednak teraz miejscami widać na płytkach matowe place. Tam gdzie od razu były wypucowane mają swój oryginalny połyska, a tam gdzie mniej, nie idzie ich teraz dopolerować. Czym potraktować płytki ( mi przychodzą tylko do głowy Atlas Szop, Sopro ZSE 718) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 08.09.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Mnie najlepiej się sprawdził zwykły Cilit - do łazienek lub ten do odkamieniania sprzętu AGD (nawet lepszy ten od AGD). Z profesjonalnych Szop chyba najgorszy, HG najlepszy, ale i tak gdzie mu do Cilitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 09.09.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 cilit nie poskutkował może ktoś ma jeszcze pomysł ? jutro najpewniej kupię HG jak nic innego nie poskutkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.09.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Spróbuj starego sposobu - woda z octem, może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 10.09.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 lub czysta benzyna ekstrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 10.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Niektórzy radzą jeszcze do pierwszego mycia dodać trochę oliwy.... PozdrawiamGelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 10.09.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 lub czysta benzyna ekstrakcyjna rany boskie:) i w trakcie wycia ktoś zadzoni do drzwi:) benzyna to raczej na małe powierzchnie bo przecież przy takiej dużej moze być niebezpieczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 10.09.2008 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dziękuję za rady :)octu benzyny ani oliwy nie testowałem, ale poskutkował HG do usuwania zanieczyszczeń cementowych, klejowych i wapiennych do płytek glazurowanych. Informuję tak dla potomnych pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 10.09.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 swoją drogą ładne płytki:) będe miał podobne tylko mat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 11.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 faajne płytki, też je mam ja mam bardziej ogólne pytanie - czy tym HG czyściłeś płytki omijając fugi? czy te płytki czymś impregnowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 17.09.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 faajne płytki, też je mam ja mam bardziej ogólne pytanie - czy tym HG czyściłeś płytki omijając fugi? czy te płytki czymś impregnowałeś? teraz to widać, że płytki błyszczą co do fug, to ważne, aby nie były swieże, a tak, to sam preparat nie powinien zrobić im nic złego, bo szorowania dokonujesz na samych płytkach. I tak jak potem zmywasz ten środek z powierzchni płytek to dostaje się na powierzchnię fug. U mnie odbarwień nie było (fuga Atlas). Jak pytałem w hurtowni, to tych płytek się nie impregnuje, Zaimpregnowałem tylko fugi. Choć wiem, ze HG ma środek do czyszczenia konserwujący i zasadzie działania jak impregnat, czyli pokrywa powierzchnię płytek. Nie wiem jak ten środek ma sie do codziennego użytkowania..czy sie nie ściera z powierzchni, czy nie ciemnieje z czasem, czy po latach nie pojawią się smugi, czy nie wżera się w niego brud. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 06.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 czy masz te płytki może w kuchni? mozesz pokazac jakąś fotkę tak by bylo widac i plytki i meble? wlasnie mamy problem z dobraniem frontu szafek i blatu. PS jak z czyszczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts