Nefer 08.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Przepraszam za sianie po wątkach - zajrzycie do swoich umów w/s kominków ? pleeeeeeeeese Dziś dostałam od wykonanwcy umowę. Umowa obejmuje dostawę wkładu kominkowego oraz komina ze stali nierdzewnej ( izolowanego, 200/300) o długości 6m. Komin ten trzeba "przeprowadzić" na dach jak łatwo się domyśleć. Umowa obejmuja wkład, komin i montaż wszystkiego "do kupy" . A tymczasem w umowie stoi jak byk : Punkt 4 Wykonawca instaluje przyłącze spalinowe kominka w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, na odpowiedzialność Zamawiającego i nie bierze odpowiedzialności za wady techniczne komina To znaczy, że kto bierze odpowiedziałność za wady komina? A jesli panowie zniszczą mi dach ( na moją odpowiedzialność) to znaczy, że generalnie nie mam prawa się domagać czegokolwiek ? Nadmienię, że usługa + komin + wkład o koszt rzędu 17.000. Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 08.09.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Zmień umowę, albo ... wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.09.2008 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Zmień umowę, albo ... wykonawcę No właśnie. Póki wysłałam maila z wątpliwościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 08.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 e, pewnie czasami instaluje do już istniejących kominów, i mu został standardowy zapis. często ludzie kominy, które nie wymagają wkładów, albo kominy z wykładami już mają - w takiej sytuacji nie musiałby odpowiadać (aczkolwiek wypadałoby, żeby mimo wszystko sprawdził i zaakceptował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 08.09.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Mysle ze ten zapis tyczy sie bardziej osób u ktorych komin juz stoi a oni tylko montuja kominek. I np przy monatzu okazuje cie ze cugu nie ma bo komin zle postawiony i w kominku nie chce sie palic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.09.2008 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Martwi mnie "moja odpowiedzialność" za miejsce. Mam projekt domu, w nim projekt wieźby, ma w planie miejsce na kwasówkę, mam dom postawiony w zasadzie co do centymetra zgodnie z planem, w zasadzie mam fachowców od komina..... A więc gdzie moja odpowiedzialność ? Być może to standardowe zapisy, aczwkolwiek chyba mi sie nie podobają. Przesadzam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
civic9 08.09.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 oczywiście, że w tej sytuacji należy je usunąć.ja tylko gdybałem skąd się mogły wziąć - pozostać nie powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.09.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 dzięki Civic :) Każda myśl mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 08.09.2008 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Sprawa sie wyjaśniła - tak dotyczy to tylko sytuacji, gdy komin stoi. Paragraf wykreśloy. Dzięki jeszcza raz za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts