goferro 08.09.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam Wszystkich na forum, chciałbym wykończyć ściany takimi płytami (chodzi mi o te białe elementy) - http://www.livingroom.net.pl/pictures/fragment-391.jpg ale nie wiem jak je znaleźć, są jacyś producenci, co wpisać w google, aby dowiedzieć się więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 09.09.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 ja bym je zrobił sam... z K-G na przykład to tylko białe kwadraty.... bez udziwnień żadnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 09.09.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 z k/g ciezko by bylo je dokladnie wykonczyc miedzy tymi waskimi szczelinami. ja bym zaproponowal raczej plyty z mdf-u wczesniej polakierowane i przyklejone na pomalowana juz sciane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 09.09.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 ale K-G wyjdzie raczej taniej a ścianę można zaszpachlować wstępnie przed montażem płyt zresztą wszystko ma swoje wady i zalety i mdf to tez dobry pomysł mniej bałaganu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.09.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam Wszystkich na forum, chciałbym wykończyć ściany takimi płytami (chodzi mi o te białe elementy) - http://www.livingroom.net.pl/pictures/fragment-391.jpg ale nie wiem jak je znaleźć, są jacyś producenci, co wpisać w google, aby dowiedzieć się więcej? Panele ścienne tego typu robi np Gustafs i Ecophon. Są one zrobione z płyt gispowowiórowych, wełny szklanej, aluminium a pokrywane, farbą, folią, tkaniną, drewnem i tworzywami sztucznymi. Można dostać gładkie, fakturowane i perforowane Można zamówić sobie nawet panele gięte z promieniem max. ok 10cm. Z g-k faktycznie raczej trudno zrobić je porządnie, do mdf-u potrzebny byłby frez, a więc też kłopot.Wszystkie krawędzie te panele mają profilowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 09.09.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 tylko zapewne za jeden taki gotowy panel dało by sie zrobić całą ścianę paneli z K-G.... ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.09.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 tylko zapewne za jeden taki gotowy panel dało by sie zrobić całą ścianę paneli z K-G.... ale co kto lubi Być może, tylko zależy jak kto sobie liczy godzinę własnej pracy i na jaki końcowy efekt estetyczny się nastawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goferro 09.09.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 dzięki za odpowiedzi, na pewno nie chcę zrobić tego sam z płyt K-G tylko kupić gotowe rozwiązanie, namiary od 2112wojtek prowadzą do specjalistycznych chyba rozwiązań, a takie płyty są elementem wykończenia w popularnych sklepach typu carry, reserved itd i o takie rozwiązanie mi chodzi jeżeli ktoś ma namiary, linki to proszę o podanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts