phans 17.02.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Co do mojej oferty to wysyłałem im szczegół z projektu dotyczący balkonu, na rysunku jest to 5,46m, na ofercie mam 4 szt. łącznika po 330 zł netto sztuka. Co do montażu to są rysunki na stronie dla każdego typu. Pewnie majster + kierbud dadzą sobie z tym radę. U mnei nie boję sie tak bardzo bo jednak balkon jest na słupach a nie wiszący więc upadek mu nie grozi Ekipa jest na razie potywnie nastawiona do HITa, podobno mieli to montować u developera ostatnio ale niestety cięcie kosztów ;-P (pewnie w ofercie psrzedaży mieszkań było zbyt optymistycznie, czyli że będzie dobrze, ciepło itp.) A jaką będziesz mieć grubość samej płyty balkonowej z tym łącznikiem (czyli jaką ma grubość/wysokość ten łącznik) bo z tego co przeczytałem to są grubości tych łączników od min. 16 do 25 cm. I do tej płyty balkonowej trzeba jeszcze doliczyć wylewkę z 5cm + płytki to ten balkon z takim łącznikiem wychodzi jakiś gruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 17.02.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Tak, w projekcie mam 12 a łącznik wymaga 16. Nie konceptowałem ejszcze jak to wpłynie na konstrukcje balkonu bo sam nie wiem jaką w ogóle zrobić. W sumie po to sie robi ten łącznik aby nie kombinowac z ocieplaniem (???) itp blonu więc sądzę, że monolit od razu ze spadkiem a na to płytki i finito. Po co 2 warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.02.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 dokładnie, konstrukcja ze spadkiem, na to płytki i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 17.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jak juz koło balkonu jestesmy to zastanawiam się jeszcze nad okapem. Czy robić tylko kapinosik na spodzie płyty dookoła czy jednak olac to i zrobić typowa obróbke balacharską/płytkową wystającą poza krawędź balkonu. W sumie słupy pod nim bede z klinkieru więc być może rant tez będzie nim wyrobiony więc może nie będzie widac ew. zacieków. Ale tak czy siak się waham jak to rozegrac, żeby nie było "gola" do własnej bramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 moim zdaniem czynnikiem decydującym jest brud, czyli raczej blachatak czy siak kapinos bym zrobił, najwyżej się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 24.02.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Co do mojej oferty to wysyłałem im szczegół z projektu dotyczący balkonu, na rysunku jest to 5,46m, na ofercie mam 4 szt. łącznika po 330 zł netto sztuka. Dostałem wycenę łączników balkonowych Halfen do swojego balkonu 5,60m x 1,02m (balkon bez oparcia na słupach): 5 x HIT BX- 8/10-16 przy czym cena jednego! łącznika to ponad 600zł netto co daje ponad 3tys netto Dziękuję, cena mnie zabiła. Grubość płyty 16cm i na długości balkonu trzeba dać strop wylewany na szer. ok. 70cm. najtaniej wychodzi chyba halfen, Boję się zapytać ile inne łączniki kosztują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 cenią się, że ho hoja pamiętam cenę 300- 350 za mb ino mb więcej pewnie byłoa najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że koszt produkcji tego jest dramatycznie mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 24.02.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 To jest cena oficjalna producenta (od halfen.pl) a mam się dowiedzieć u przedstawiciela handlowego jaka byłaby cena do zapłaty (niższa o ile?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.06.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Podnoszę. Przyjżałem się konstrukcji tych łączników i jest to zbrojenie zatopione w styropianie (Styropian (EPS gr. 80 mm), stal BSt 500 NR (pręty zbrojeniowe śr. 6-14 mm)).albo neoporze. http://kataloginzyniera.pl/index.php?prod=15231 Co sądzicie o tym żeby wykonać coś takiego samemu. Używając styroduru który nawiercamy i wciskamy tam pręty zbrojeniowe? Balkon będzie podparty na słupach więc się nie zawali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 18.08.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Up ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 19.08.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Podnoszę. Przyjżałem się konstrukcji tych łączników i jest to zbrojenie zatopione w styropianie (Styropian (EPS gr. 80 mm), stal BSt 500 NR (pręty zbrojeniowe śr. 6-14 mm)). albo neoporze. http://kataloginzyniera.pl/index.php?prod=15231 Co sądzicie o tym żeby wykonać coś takiego samemu. Używając styroduru który nawiercamy i wciskamy tam pręty zbrojeniowe? Balkon będzie podparty na słupach więc się nie zawali. Bardzo dobre rozwiązanie. Pamiętać ,że przy balkonie podpartym zbrojenie dajemy dołem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekkkk 22.09.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Podnoszę. Przyjżałem się konstrukcji tych łączników i jest to zbrojenie zatopione w styropianie (Styropian (EPS gr. 80 mm), stal BSt 500 NR (pręty zbrojeniowe śr. 6-14 mm)). albo neoporze. http://kataloginzyniera.pl/index.php?prod=15231 Co sądzicie o tym żeby wykonać coś takiego samemu. Używając styroduru który nawiercamy i wciskamy tam pręty zbrojeniowe? Balkon będzie podparty na słupach więc się nie zawali. Czy ktoś wykonał taki łącznik samemu? Mam balkon o wymiarach 9 x 4 metry (9m to szerokość budynku) podparty będzie 6 słupami betonowymi. Drugi ciut mniejszy 8 x 2 m (8 szerokość przy budynku), częściowo będzie pod nim ganek a częściowo zadaszenie schodów. Jak to wykonać? Kupić łączniki, które są dość drogie, czy dać ten twardy styropian i przez nie pręty? Wydaje mi się, że same słupy i ganek powinny utrzymać konstrukcję nawet niepołączoną z budynkiem żadnymi prętami. Ma ktoś pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 23.09.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ja zrobiłem u siebie. Szczegóły w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts