Hiromi 08.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam, jako początkujący inwestor, korzystając z przepastnych archiwów tego Forum, zakładam Dziennik Budowy dla mojego "tymianka". 8 wrześniadzisiaj zawitał do nas kurier z projektem budowlanym. Co za chwila. Jeszcze tylko 2.200 PLN i już go mamy w rękach. Jest dobrze - projekt b. ładnie przygotowany, jest wszystko jak należy, nawet tablicę budowlaną mam.Teraz, czekając na pozwolenie na budowę, oddajemy się lekturze dot. pomp ciepła i ogrzewania podłogowego. Musimy to zgłębić do listopada. Jak tylko będzie coś nowego na placu budowy , od razu o tym poinformuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 27.11.2008 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 witam, nareszcie postęp w "biurologii" ! Właśnie czytam "Warunki zabudowy" no to tylko zostało uzyskać pozwolenie na budowe i .... zaczynamy. Mam też pierwsze oferty na pompę ciepła. Nie powiem, żeby było tanio. Już widać, że bez 50 tyś. nie ma co zaczynać. Ale jako alternatywa do grzania gazem ze zbiornika czy olejem - zdecydowanie wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 27.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No to powodzenia w budowieDaj link do swojego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 27.11.2008 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 dzięki, mój projekt to "Dom w Tymianku 2" z pracowni ARCHON. link: http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_tymianku_2/m43d0ed0783d69 pozdrowieniaArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 27.11.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 dzięki, mój projekt to "Dom w Tymianku 2" z pracowni ARCHON. link: http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_tymianku_2/m43d0ed0783d69 pozdrowienia Arek http://www.archon.pl/images/products/m43d0ed0783d69/289.jpg http://www.archon.pl/images/products/m43d0ed0783d69/290.jpg śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 07.01.2009 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 witam w nowym roku ! mimo, iż łopata jeszcze nie wbita, prace inwestorskie idą pełną parą.Pozwolenie na budowę jest już prawie gotowe - czekamy tylko na podpis i przesłanie pocztą -pierwszy SUKCES ! Tymczasem pierwsi wykonawcy już wybrani - pompa ciepła, podłogówka,odkurzacz, oczyszczalnia i sieć wodociągowa - u jednego wykonawcy.Wentylacja z rekuperacją u drugiego. Wybieram ekipe budowlaną. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 14.01.2009 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ufff, ciężki dzień za mną - podpisałem umowę z wykonawcą wszystkich instalacji i wybrałem ekipę do budowy SSO. A więc ... już niedługo zbieram humus, potem geodeta "nakreśli" dom i ruszamy. Mam też oferty hurtowni na dostawy materiałów - nie jest źle. Jestem dobrej myśli.Trzymam się planu - startujemy 1 lutego , wprowadzamy się 1 grudnia. I nawet jeśli każde okno w domu wstawiać będzie inna ekipa - to nic nie powstrzyma mnie przed realizacją tego planu.Wybrane technologie są suche, szybkie i proste. Liczę ,że rekuperacja pomoże osuszyć dom szybko i skutecznie (wszak wyciągnie wilgoć z powietrza) a grzanie podłogowe zasilane pompą ciepła pozwoli wygrzać jednocześnie cały dom. Za chwilę dodam pierwsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 14.01.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Teraz chyba się uda zdjęcie działki wstawić http://images39.fotosik.pl/49/97a1c43b84b1e6c0med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 22.01.2009 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 I masz babo placek ! mamy mały problem - urzędnicy nie zgodzili sie na przydomową oczyszczalnię ścieków.rozpoczęto budowę kolektorów ściekowych i za rok przyłączą nas do oczyszczalni.Pozostaje tylko wyrzucenie pieniędzy w błoto i zrobienie tymczasowego zbiornika na ścieki.Trochę to bezsensu - tyle się mówi o ekologii a tu - stop - nie możesz inwestorze indywidualny wymyślać - masz się podporządkować władzy i koniec. Trudno. Na szczęście mam jakiś zbiornik , więc na te 18 miesięcy jakoś się przemęczę. Przygotowania idą pełną parą - za kilka dni ekipa murarzy zaczyna składać zbrojenie ław.Uzgadniam właśnie zebranie humusu.Geodeta tylko czeka aby wytyczyć dom i ..... zaraz ruszamy ! pozdrowienia dla wszystkich Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 25.01.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witaj Hiromi, odnalazłam Cię dzięki naszej zaniedbanej grupie goleniowskiej i zamierzam Ci trochę pozaśmiecać wątek. No chyba, że założysz wątek na komentarze... To jak? Zaśmiecać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 26.01.2009 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 witaj coffee - bardzo proszę - "zaśmiecaj", po to jest forum. pozdrawiam, Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 30.01.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Zapraszam na blog budowy: http://budowabialun.bloog.pl/ bedzie mi łatwiej go prowadzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 05.02.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 miejsce na domek ładne, a wiadomo, że okolice goleniowskie najpiękniejsze trzymam kciuki za bezproblemowe budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 05.02.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Blog zapisany w ulubionych. Będę śledzić na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 04.03.2009 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 nowy wpis na blogu - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 15.03.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 kolejne wpisy na blogu! Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 01.06.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Trochę tytułem żartu ale fakt - po podstęplowaniu stropu trochę się ściemniło Zgodnie z planem, w ostatni dzień maja zalewaliśmy położony wcześniej strop Teriva. Bloczki i belki wykonane perfekcyjnie w MARSBUD-zie pasują jak ulał do naszego Tymianka. Ekipa murarska, jak zwykle, szybko i sprawnie ułożyła wszystko zgodnie ze sztuką i możemy już oglądać sufit lub podłogę piętra - zależy od punktu spojrzenia. Trochę się obawialiśmy pogody bo piątek i sobota (29 i 30 maja) zapowiadał się deszczowo ale udało się i 9 m3 betonu pokryło całe 150 m2 powierzchni stropu. Założone też zostały kotwy do więźby dachowej w niektórych miejscach i czekamy aż wszystko dobrze zwiąże. Teraz zostanie tylko postawić ściany kolankowe i mury poddasza - potem już więźba, dachówka i będziemy świętować stan surowy otwarty. Jak na razie prace na budowie idą zgodnie za planem i listopadowy termin zamieszkania wydaje się być aktualny. Trzymajcie kciuki! Relacja fotograficzna w galerii na blogu. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 30.06.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 wyciągam temat na powierzchnię - zapraszam na bloga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witaj:)czy komentarze umieszczac tutaj?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiromi 30.06.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 witam, na blogu, jeśli nie jest to problem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts