civic9 16.09.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 występowałem kiedyś do GUS o podanie PKWIU i zadziałało, więc jeśli chodzi o samo określenie PKWIU to może być droga. jednocześnie jest to raczej dość konkretny argument dla US, bo pamiętam, że występowaliśmy w związku z jakimś sporem z US (i w ten sposób wygraliśmy, naprowadzając GUS na właściwy kierunek). a z interpretacją występuje się do izby skarbowej przez KIP. ps. właśnie zauważyłem - od 20 września promocja - tylko 40 zł (zamiast 75) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slupki2 19.09.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 PKWiU mam - nie muszę szukać. Podjęliśmy już decyzję - nie będziemy występować o interpretację. pozwolimy im odrzucić to co chcą odrzucić i wystąpimy z odwołaniem. Na podstawie całej niniejszej dyskusji i swoich rozbiórek logicznych jestem całkowicie przekonana o swojej racji. Kwestia tego ile czasu i nerwów będzie kosztowało dowiedzenie tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 19.09.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Mimo wszystko pokusiłbym się o interpretację. Załóżmy, że będzie potwierdzała Twoje stanowisko (czyli będzie Ci przysługiwał zwrot VAT) a odwołanie zostanie rozpatrzone negatywnie (jak i załóżmy dalej -wyrok WSA i NSA). Zastosowanie się do pozytywnej interpretacji nie może Ci szkodzić, czyli będziesz mogła ubiegać się o zwrot w kolejnym wniosku.Jeśli będzie negatywana to przy negatywnym załatwieniu odwołania i tak niewiele zmieni.Jak ustawodawca miesza w konstytucyjnych źródłach prawa - niech ma pretensje do samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts