Martinezio 15.05.2009 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Dzięki, ale rozłożenie to nie nasza zasługa, tylko hydraulika On też rozplanował układ pętli - myśmy mu tylko zdefiniowali nasze oczekiwania. Kontakt na P.W. Ten sam hydra robił nam też rozprowadzenie wod-kan, ale np. kotłownię będzie nam robił już kto inny (ekipa dostawcy kotła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 28.05.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Witam ! Czy kominek (wklad) to Varia 2Rh? Czy znacie cene tego wkładu? Bardzo proszę o namiary na sprzedawcę A swoją drogą pięknie tam u Was Powodzenia życzę, speedu i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.05.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Kupiliśmy ten wkład: http://www.kratki.com/product_info.php?cPath=86&products_id=2059 Niestety denko w skarbonce już się pokazuje, więc nie mogliśmy w tym temacie zaszaleć. Ale myślę, że jak na nasze potrzeby (kominek do użytku rekreacyjnego) starczy spokojnie wkład już mamy u siebie. Bardzo ładnie się prezentuje i wygląda na solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugazzi 03.06.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 komentarz moze byc tylko jeden: podziwiam za plytki wygladaja na profesjonalna robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 04.06.2009 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Dzięki Dobrze napisane - wyglądają... Dobrze, że fotki nie są szczegółowe, bo by wszystkie krzywizny było widać Niestety, ale ja jestem trochę raptus i czasami po prostu nie potrafię się babrać z 1 płytką pół dnia, aby było prosto... Zwłaszcza, że to płytki pośledniej jakości - mają być tylko funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 04.06.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Mój Mężulek oczywiście jest zbyt skromny.... nie wspomniał oczywiście ile go ta kotłownia kosztuje wysiłku i zarwanych nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugazzi 04.06.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 wlasnie, ciezko jest robic taka robote po powrocie ze swojej 'normalnej' pracy... tym bardziej slowa uznania Ja myslalem o plytkach w garazu, ale raczej nie porwe sie na to. Po pierwsze nigdy plytki nie mialem w reku, a po drugie to az 36 m2. Jedyna rzecza, ktora poki co sam zrobilem w budowanym domu, to wytyczenie schodow zabiegowych , bo 'panowie murarze' mieli z tym problem i cztery razy im nie wyszly, chociaz sa dokladnie rozrysowane w projecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.06.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 witam wpadłam z rewizytą widzę piękny domek . juz wam zostały ostatnie wykonczenia niedługo juz do przeprowadzki , a potem to juz mozna pomalutku sobie dokańczac i wykańczac zeby wam wszystko pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.06.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 dodam ze projekt kominka mi sie bardzo spodobał ukłony dla męża i jego ciężkiej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 11.06.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Mąż zdolniacha faktycznie zrobił cały projekt domu w komputerze, że jeszcze przed budową mogliśmy w nim sobie pospacerować tak samo zaprojektował naszą kuchnię do tego stopnia dobrze mu wyszło, że nasz wykonawca nie miał do projektu żadnych zastrzeżeń dobrze mieć informatyka w domu, można wiele rzeczy sobie wcześniej zaplanować nie tylko sobie wyobrażając, ale "prawie" jakby widziało się rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 11.06.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 dodam ze projekt kominka mi sie bardzo spodobał ukłony dla męża i jego ciężkiej pracy Nie bardzo mi chciał wyjść - dużo rzeźbienia jest, żeby stosowne materiały przypisać do obiektów :/ Dzięki za uznanie :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 15.06.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 puk-puk OZ Co słychać nowego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 15.06.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Wczoraj przenosiliśmy garaż.. aż trudno uwierzyć jaką graciarnię można zrobić z garażu 3x5m w niecałe 8 m-cy Mężuś rzeźbi półeczki w dolnej łazience. Jak Wam się podobają? bo jak dla mnie rewelacja zwłaszcza, że robił to pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 18.06.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No więc przeczytałem cały(jak do tej pory)dziennik budowy i powiem krótko--- jest fantastycznie napisany i treściwy do bólu. Szkoda,że już nie mam co czytać ,poczekam na kilka kolejnych wpisów i znowu będę miał radochę z czytania Pozdrawiam Was serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.06.2009 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Dzięki i zapraszamy wkrótce Być może jeszcze dziś będzie kolejny wpis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Witam serdecznie. Muszę przyznać, że mnie dziennik wciągnął i czekam na ciag dalszy Projekcik i domek b. fajny, pomysły Wasze również Będę napewno zaglądać i życzę powodzenia w następnych etapach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.06.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Zapomniałam... Chciałem biec nawet ze szpadelkiem kopać o tam: ale po namyśle stwierdziłem, że nie udało by mi się wysiedlić mieszkańców tego domku, a poza tym buldożera pod ręką niet, żeby wyrównać teren przed kopaniem... Chociaż może warto było by tam wpaść kiedyś, bo może uda mi się zobaczyć ten agregacik tęczowy... Ciekawe, ile prądu musi żreć, żeby coś takiego wyczarować Ja tam bym pobiegła czym prędzej, bo ponoć na końcu tęczy stoi worek złota Hmmm tylko który to jej koniec a i jeszcze trzeba przejść po niej Złapać krasnala który maluje te kolory - no chociaż masz rację - teraz mamy XXI wiek, to mały może posiadać agregacik... Widok piekny -takie uwielbiam Teraz już uciekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.06.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam piękny dom gratuluję szybkich postępów . Chciałabym się zapytać o piec,wiem,że uniwersalny, ale tak na co dzień,to czym będziecie w nim palić? Zastanawia mnie też fakt,ze u Was wlot do komina jest nisko,a u nas tak wysokooo . Aha i zapomniałabym się zapytać, bo nie doczytałam,albo mi umknęło podłogówkę macie w szędzie,czy tylko na dole? Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.06.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Chciałabym się zapytać o piec,wiem,że uniwersalny, ale tak na co dzień,to czym będziecie w nim palić? Ten kociołek to ekogroszkowiec pospolity Ruszt dodatkowy jest tylko awaryjny. Po zmianie retorty można jako paliwo główne użyć pelletów. Zastanawia mnie też fakt,ze u Was wlot do komina jest nisko,a u nas tak wysokooo . Kwestia wykonania - nasi budowlańcy pierwszy raz stawiali komin systemowy i nie doczytali, że pierwszy pustak powinien być zalany betonem i dopiero na tym ustawia się elementy ceramiczne. Dlatego wlot do komina wyszedł za nisko. Moja też wina, bo jak zaczynali to mogłem kazać im podnieść trochę Później już trzeba było lecieć i dokupywać szamoty do środka, oraz wełnę, bo brakło (przez ten niezalany pustak początkowy). Aha i zapomniałabym się zapytać, bo nie doczytałam,albo mi umknęło podłogówkę macie w szędzie,czy tylko na dole? Podłogówkę mamy na całym dole, oraz na górze w łazience (zasilana z powrotu grzejnika łazienkowego). Dzięki za dobre słowa i wsparcie Powoli zbliża się termin, gdy przeniesiemy całkiem nasze śmieci w ten "bajzel na kółkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zewa 22.06.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam! Zazdroszcze Wam tak zaawansowanych prac budowlanych. Przed nami...wszystko jeszcze. I tu prosba o namiar na kierbuda, jesli sie sprawdzil. Bardzo sie cenil? Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts