aniamar 23.12.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 http://digilander.libero.it/blogdinatale/sfondi%20di%20natale/patty1118carols34.gif Życzę Ci wszystkiego ,co najlepsze ,aby przy Wigilijnym stole nie zabrakło ciepła ,światła i aby Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 11.01.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Jestem na etapie wyboru okien i tak się zastanawiam jak przyjdą mierzyć otwory okienne to ile mam im powiedzieć, aby zostawili przestrzeni nad drzwiami balkonowymi pod przyszłą wylewkę. Przewiduję na parterze ogrzewanie podłogowe i płytki w salonie. Na poddaszu ogrzewanie podłogowe tylko w łazience, w pokojach panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.01.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wylewkę robisz _nad_ drzwiami? Najlepiej tyle, ile w projekcie. Wszystko zależy, jak grubo styro chcesz dać (min. 10 cm polecam). Od tego uzależniona jest grubość warstwy jastrychu. U mnie wyszło 6-7cm, czyli razem warstwa ma grubość 17cm + okładzina (6mm płytki + 4mm kleju, lub 8mm panele + 3mm podkładu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Chodzi mi o to, na jakiej wysokości muszą zamontować okna tarasowe (balkonowe), aby nie były za wysoko i później nie nadlewać dodatkowo stopniem, albo gorzej będą za nisko i na panele już nie starczy miejsca, bo by się drzwi nie otwierały. Dodatkowo chcemy mieć niski próg, więc musimy mieć do milimetra wyliczone, aby się nie okazało, że zapłaciliśmy za niego a i tak musielibyśmy nogi wysoko podnosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Najlepiej tyle, ile w projekcie. Nie przypominam sobie, aby projekt przewidywał ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Jak dobrze rozumiem wszędzie dawałeś styropian 2x5 cm. Na parterze i na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Coś czuję, że te instalacje to będzie ciężki orzech do zgryzienia dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.01.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Na poddaszu to co innego - na dole styropian ma za zadanie izolować termicznie, dlatego min. 10 cm (2 warstwy po 5cm, warstwy układane z przesunięciem względem siebie). Na poddaszu ma tylko za zadanie izolować akustycznie, więc 5 cm spokojnie starcza. U mnie w projekcie jest ogrzewanie podłogowe. Nie wiem, dlaczego nie miało by być go u Ciebie... Sprawdź sobie część poświęconą instalacji grzewczej Jeśli chodzi o niski próg drzwi, to fakt - musi być wyliczone b. dokładnie, a i montaż musi być bardzo dokładny. My mamy standardowy próg, dlatego nie było takiego ciśnienia. Dodatkowo budowane wg projektu, a i tak trzeba było nadlać wylewki nie 6 cm, a 7, bo poziom tak się różnił. Na poddaszu ponadto musieliśmy zrobić stopnie 3cm przy wyjściach na balkon. Inaczej by wylewka za gruba wyszła. Cóż, nam to nie przeszkadza, tylko kłopot z wykończeniem tego (myślę, że okleję to płytkami i wykończę jakim silikonem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 To teraz mam jaśniej w głowie. Zastanawiam się jak te okna się zachowają przez cały rok bez wylewki, bo kasy nam na razie nie starczy na całą instalację od razu. Teraz w styczniu są dobre ceny na okna, ale ich promocja trwa do 15.01.10 lub do końca stycznia więc muszę się spieszyć z wyborem. Sądzę, że nie będzie problemu bo będą dobrze podparte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Projektu nie mam przy sobie, bo leży u architekta, bo musi złożyć pismo do starostwa, bo w czasie budowy zrobiliśmy poprawkę i teraz musi się wszystko zgadzać. Niestety musi to wrysować konstruktor a tu mogą być schody, bo on to wszystko robi z takim mozołem, że mi się nóż w kieszeni otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.01.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Projektu nie mam przy sobie, bo leży u architekta, bo musi złożyć pismo do starostwa, bo w czasie budowy zrobiliśmy poprawkę i teraz musi się wszystko zgadzać. Niestety musi to wrysować konstruktor a tu mogą być schody, bo on to wszystko robi z takim mozołem, że mi się nóż w kieszeni otwiera. A pisałaś o zgodę na poprawki do architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Projektu nie mam przy sobie, bo leży u architekta, bo musi złożyć pismo do starostwa, bo w czasie budowy zrobiliśmy poprawkę i teraz musi się wszystko zgadzać. Niestety musi to wrysować konstruktor a tu mogą być schody, bo on to wszystko robi z takim mozołem, że mi się nóż w kieszeni otwiera. A pisałaś o zgodę na poprawki do architekta? Tak wszystko było już uzgodnione bo on naniósł poprawki jak dostaliśmy już pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 12.01.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Teraz po wybudowaniu musi to po prostu wkreślać a robi to dopiero teraz, aby nie wyszły jeszcze jakieś cyrki jak do tej pory. Wszystko będzie w dzienniku tylko muszę siąść i go pouzupełniać. To dopiero w tedy wszystko wyjdzie gdzie się podziały moje pieniądze na instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 13.01.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Byłam, zobaczyłam i gratuluje. Wszystko się udało i wygląda doskonale, aż cieplej mi się na serduszku zrobiło. Widać, że nie próżnowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.04.2010 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Wewontek do góry, bo się w historii zatracił :> Tak to jest, jak kryzys dopadnie :/ Nie potrafię go przerwać jakoś... Przydałby się jakiś urlop w robocie, żeby ruszyć te skostniałe członki do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 07.04.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Jak się zazieleni to Ci chęci wrócą. Najgorzej po zimie i jeszcze po świętach. Jak tam podoba Ci się nowa szata forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.04.2010 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Forum, jak forum - idzie się przyzwyczaić Jestem forumowiczem nie tylko na FM, ale i na wielu innych, z racji swojej profesji, więc nie widzę kłopotów z adaptacją Szata trochę za czerwona, ale reszta jest ok. Interfejs całkiem przyjemny, IMO. Co do funkcjonowania strony zaczekam, aż się skrystalizuje wszystko, bo póki co to jeszcze jest w fazie beta, więc zmiany będą. Oby na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.12.2010 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 http://img440.imageshack.us/img440/4498/rysunek1x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 23.04.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://w-kartki.eu/kartki/91/1/d/1131.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.12.2011 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 http://img405.imageshack.us/img405/5268/swietax.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts