piterazim 09.09.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam jestem na etapie ogrzewania zaplanowałem sobie coś takiego - piec uniwersalny ze wskazaniem na miał i drzewo - bojler- na parterze i piętrze grzejniki + podłogówka- nie mam piwnicy więc piec bądzie stał wyżej niż podłogówka na parterze - do rozdzielaczy zostaną poprowadzone miedziane rurki w uproszczeniu coś takiegohttp://images24.fotosik.pl/274/581d9c27aed4db23m.jpg naczynie wzbiorcze będzie na poddaszu nieużytkowym teraz pytania - - czy naczynie wzbiorcze jest podłączone w dobrym miejscu? czy może wpiąć je do układu przed pompą i puścić osobna rurkę do niej? - czy ma ktoś podobne rozwiązanie? jeśli tak to bym bardzo prosił o kilka zdjęć kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.09.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam jestem na etapie ogrzewania zaplanowałem sobie coś takiego - piec uniwersalny ze wskazaniem na miał i drzewo - bojler - na parterze i piętrze grzejniki + podłogówka - nie mam piwnicy więc piec bądzie stał wyżej niż podłogówka na parterze - do rozdzielaczy zostaną poprowadzone miedziane rurki w uproszczeniu coś takiego http://images24.fotosik.pl/274/581d9c27aed4db23m.jpg naczynie wzbiorcze będzie na poddaszu nieużytkowym teraz pytania - - czy naczynie wzbiorcze jest podłączone w dobrym miejscu? czy może wpiąć je do układu przed pompą i puścić osobna rurkę do niej? - czy ma ktoś podobne rozwiązanie? jeśli tak to bym bardzo prosił o kilka zdjęć kotłowni Naczynie wzbiorcze jest OK. Oczywiście rurka powinna być odpowiedniej średnicy. Jeden problem jest tylko z tym, że chcesz zainstalować kocioł, a piszesz o piecu. Chyba, że się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 09.09.2008 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Jeden problem jest tylko z tym, że chcesz zainstalować kocioł, a piszesz o piecu. Chyba, że się mylę? tak chodzi o kocioł (z przyzwyczajenia stosuje nazwy zamiennie) np taki http://allegro.pl/item426330125_kociol_pleszewskie_23_kw_producent_8lat_gwarancji.html pytanie kolejne - jak połączyć miedzianą rurę z kotłem - w zasadzie dopiero za pompą - zastosować jakąś redukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 09.09.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Jeden problem jest tylko z tym, że chcesz zainstalować kocioł, a piszesz o piecu. Chyba, że się mylę? tak chodzi o kocioł (z przyzwyczajenia stosuje nazwy zamiennie) np taki http://allegro.pl/item426330125_kociol_pleszewskie_23_kw_producent_8lat_gwarancji.html pytanie kolejne - jak połączyć miedzianą rurę z kotłem - w zasadzie dopiero za pompą - zastosować jakąś redukcję? Jeśli będzie różnica w średnicach 9a będzie) to raczej bez redukcji się nie obejdzie. U mnie instalatorzy redukowali na stali, a po redukcji dali już miedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 09.09.2008 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Jeśli będzie różnica w średnicach 9a będzie) to raczej bez redukcji się nie obejdzie. U mnie instalatorzy redukowali na stali, a po redukcji dali już miedź. a jaką jest średnica rurek prowadzących do rozdzielaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.09.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jeśli będzie różnica w średnicach 9a będzie) to raczej bez redukcji się nie obejdzie. U mnie instalatorzy redukowali na stali, a po redukcji dali już miedź. a jaką jest średnica rurek prowadzących do rozdzielaczy? Na to niech odpowie ten, który będzie tą instalację projektował lub/i wykonywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts