Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C17 CIENISTE ZACISZE

Recommended Posts

Interesuje mnie projekt C17 - Cieniste zacisze (z katalogu Muratora). Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czy jest możliwe powiększenie garażu na dwustanowiskowy. Widziałbym także zmianę przeznaczenia W.C. po uprzednim jego powiększeniu (kosztem łazienki) na pralnię lub kotłownię, a także wydzielenie z sypialni dla rodziców niewielkiej garderoby i łazienki. Liczę na komentarze w w/w kwestiach ina kontakt.

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Witam

Śmieszna rzecz ale jacy ci archtekci sa cwani :D

Dzwonie do autora w sprawie projektu C17 zaczynam z nim temat ...

Co Pan na to gdybym zamias stropu drewnianego wprowdzil strop zelbetowy i gdym zmienil kat nachylenie dachu aby podasze zrobic uzytkowym i wprowadzil schody na to poddasze.......itd.

I co slysze Pan juz ma taki "PRZEROBIONY" projekt (bo podobno duzo ludzi tak by chciało).

Wiec wale ile ?.... :D

No i co slysze z 1550 zl zrobilo sie 3000 zl niby nic ale zawsze

Puszcza taki gosc projekt w ktorym az sie prosi zeby cos poprawic i on o tym wie i wie ze ty przyjdziesz po to .

Wiec postanowilem dac 3000 zl facetowi ktory mi zrobi wszystko to co chce a nie jemu .

Co wy na to?

Większośc ludzi kupuje projekty gotowe ( bo łatwiej , odrazu widać w katalogu , i nie duzo kosztuje ).

Cena jest tylko pozorna. Bo do gotowego projektu trzeba jeszcze zrobić adaptację , projekt przyłączy , a także często chciałobysię wprowadzic jakieś zmiany za które niestety płaci się podwójną stawkę ( bo przeciez prawa autorskie).

Jakby to wszystko zreasumować to projekt indywidualny wyjdzie w tej samej cenie , lub nie wiele drożej.

ALE będzie on dostosowany po każdym względem do wymagań inwestora, jego portfela , upodobań i gustów.

A nie małe znaczenie moim zdaniem ma też bezposredni kontakt z projektantem także podczas procesu inwestycyjnego ( gdy wykonawca wie lepiej!).

• 6 months później...
  • 6 months później...

Witam!

Jestem nowa na forum. Spodobał mi się projekt Muratora C17 "Cieniste Zacisze". Czy ktoś budował taki dom? Jestem na etapie szukania projektu. Nic nie wiem o kosztach budowy. Proszę, pomóżcie!

Serdecznie pozdrawiam forumowiczów

ewaw

Soro Ci sie podoba ten domek to zalety jego znasz :) pozwole sobie napisać kilka uwag.

Nie podoba mi się ten korytarz "5" jest wąski i ciasny, drzwi do sypialni na przeciw siebie tez mi jakoś nie leża.

Nie rozumiem sensu robienia drzwi do kuchni z hollu jak pomiedzy pokojem dziennym a kuchnia jest przejscie ktorego nie da sie zamknąć

Kominy- 4 szt , hmmm wydaje mi sie ze przy takim układzie wewnątrz to za duzo. Wystarczy kominek przysunac w strone kuchni i juz jeden mniej, to przejscie do garazu przez korytarzyk tez wydaje sie nie miec wielkiego sensu. Pomyslałbym o jego likwidacji i polaczenie 2 kominow w jeden.

Dzięki, masz rację, myślę tak samo. Nie znalazłam jeszcze projektu, który w pełni odpowiadałby naszym wymaganiom. Ten wstępnie spełnia część. Może trzeba indywidualny? Przejrzłam już setki projektów i nie mam pojęcia co dalej, za to mam kompletny mętlik w głowie. Jeszcze nie wiadomo kiedy zaczniemy budowę. A może kupić gotowy dom?

Pozdrowienia!

• 1 year później...