KrzysiekL 06.10.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Interesuje mnie projekt C17 - Cieniste zacisze (z katalogu Muratora). Jest mi ktoś w stanie powiedzieć, czy jest możliwe powiększenie garażu na dwustanowiskowy. Widziałbym także zmianę przeznaczenia W.C. po uprzednim jego powiększeniu (kosztem łazienki) na pralnię lub kotłownię, a także wydzielenie z sypialni dla rodziców niewielkiej garderoby i łazienki. Liczę na komentarze w w/w kwestiach ina kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 06.10.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 poczytaj: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14832&sid=63479b810a2758448f93a25a13e8b291 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 30.10.2003 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Witam Śmieszna rzecz ale jacy ci archtekci sa cwani Dzwonie do autora w sprawie projektu C17 zaczynam z nim temat ... Co Pan na to gdybym zamias stropu drewnianego wprowdzil strop zelbetowy i gdym zmienil kat nachylenie dachu aby podasze zrobic uzytkowym i wprowadzil schody na to poddasze.......itd. I co slysze Pan juz ma taki "PRZEROBIONY" projekt (bo podobno duzo ludzi tak by chciało). Wiec wale ile ?.... No i co slysze z 1550 zl zrobilo sie 3000 zl niby nic ale zawsze Puszcza taki gosc projekt w ktorym az sie prosi zeby cos poprawic i on o tym wie i wie ze ty przyjdziesz po to . Wiec postanowilem dac 3000 zl facetowi ktory mi zrobi wszystko to co chce a nie jemu . Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 30.10.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Większośc ludzi kupuje projekty gotowe ( bo łatwiej , odrazu widać w katalogu , i nie duzo kosztuje ).Cena jest tylko pozorna. Bo do gotowego projektu trzeba jeszcze zrobić adaptację , projekt przyłączy , a także często chciałobysię wprowadzic jakieś zmiany za które niestety płaci się podwójną stawkę ( bo przeciez prawa autorskie).Jakby to wszystko zreasumować to projekt indywidualny wyjdzie w tej samej cenie , lub nie wiele drożej.ALE będzie on dostosowany po każdym względem do wymagań inwestora, jego portfela , upodobań i gustów.A nie małe znaczenie moim zdaniem ma też bezposredni kontakt z projektantem także podczas procesu inwestycyjnego ( gdy wykonawca wie lepiej!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 13.05.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 WitamMam pytanie czy ktos wybudowal dom C17.Intersuje mnie ile w przyblizeniu go kosztowal i czy ten projekt nie posiada niespodzianek ktore komplikuja cala inwestycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 19.05.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ludzie nikt nie buduje tego domu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 19.05.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 A może tak link ??? Fakt, ze ten kto buduje taki dom to raczej coś wie na ten temat, ale może cała reszta mogłaby sie wypowiedzieć?? No chyba, ze nie interesują ci epoinie ogólu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 19.05.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 dzieki moze faktycznie zaczne od linkuhttp://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 19.05.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ładny domek, bardzo funkcjonalny i chyba nie trudny w budowie. Zresztą "mówi się", że projekty muratora są bradzo dobrze przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 20.05.2004 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Moze masz racje ze sa dobrze przygotowane ale tylko w malym stopniu ma troszke niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 20.05.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Funkcjonaly owszem ale konstrukcja dachu nie pozwala nic zagospodarowac.I tu powstaja koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 20.05.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 A chcesz zagospodarować poddasze ?? Jeśli takto od razu powinieneś szukać innego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groniu 21.05.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 juz dosyc szukania ten jest dla mnie najlepszy, chociaz pelno w nim niespodzianek jak w kazdym projekcie gotowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaw 05.12.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Witam! Jestem nowa na forum. Spodobał mi się projekt Muratora C17 "Cieniste Zacisze". Czy ktoś budował taki dom? Jestem na etapie szukania projektu. Nic nie wiem o kosztach budowy. Proszę, pomóżcie! Serdecznie pozdrawiam forumowiczów ewaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.12.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Jak chcesz poznac jakies opinie o tym projekcie to wrzuć link do niego Taki tu zwyczaj panuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaw 05.12.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Dzięki za podpowiedź! http://www.muratordom.pl/9085_9102.htmNa tej stronie jest (być może mój wymarzony) domek.Zależy nam na parterowym z garażem, zadaszonym tarasem i przestronnym wnętrzem o pow. do 130 m. Zdjęcia fajne, pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.12.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Soro Ci sie podoba ten domek to zalety jego znasz pozwole sobie napisać kilka uwag. Nie podoba mi się ten korytarz "5" jest wąski i ciasny, drzwi do sypialni na przeciw siebie tez mi jakoś nie leża. Nie rozumiem sensu robienia drzwi do kuchni z hollu jak pomiedzy pokojem dziennym a kuchnia jest przejscie ktorego nie da sie zamknąć Kominy- 4 szt , hmmm wydaje mi sie ze przy takim układzie wewnątrz to za duzo. Wystarczy kominek przysunac w strone kuchni i juz jeden mniej, to przejscie do garazu przez korytarzyk tez wydaje sie nie miec wielkiego sensu. Pomyslałbym o jego likwidacji i polaczenie 2 kominow w jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaw 05.12.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Dzięki, masz rację, myślę tak samo. Nie znalazłam jeszcze projektu, który w pełni odpowiadałby naszym wymaganiom. Ten wstępnie spełnia część. Może trzeba indywidualny? Przejrzłam już setki projektów i nie mam pojęcia co dalej, za to mam kompletny mętlik w głowie. Jeszcze nie wiadomo kiedy zaczniemy budowę. A może kupić gotowy dom?Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DjBols 24.01.2006 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam wszystkich.Szukam opini i zdjęć na temat projektu ''CIENISTE ZACISZE''Jeżeli ktoś wybrał ten projekt i go zrealizował to b.proszę o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 25.01.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 CZeść. Podaj odnośnik do tego projektu, bo pojęcia nie mam gdzie go szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts