DjBols 25.01.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam.Projekt jest dostępny pod adresem-www.zbuduj.pl,a w muratorze pod symbolem C-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 25.01.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam.Projekt jest dostępny pod adresem-www.zbuduj.pl,a w muratorze pod symbolem C-17. http://www.zbuduj.pl http://www.projekty.murator.pl/search_results_x.html?symbol=&nazwa=cieniste+zacisze&powierzchnia=&kondygnacja=&x=38&y=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 01.02.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witam.Również jestem zainteresowany cienistym zaciszem.Pod tym adresem:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=58817,jakiś czas temu zacząłem wątek pod tytułem C17a cieniste zacisze(dwustanowiskowy garaż). Niestety nikt z budujących obecnie ani z nikt z tych co juz wybudowali się nie odezwał. Odezwały się natomiast osoby , które wyraziły swoje opinie na temat projektu. Pod tym adresem:http://www.muratordom.pl/9085_9102.htm jest kilka zdjęć wybudowanego domu w stanie surowym.Blisko mojej działki jest wybudowany ten dom, lub bardzo podobny. Wybieram sie z żonoą do tych ludzi i może mi zdradzą jakieś tajemnice, czy były problemy w trakcie budowy. Będę tu zaglądał. Jak będę coś nowego wiedział to napiszę.Nareszcze nie jestem sam na tym forum poważnie zainteresowany cienistym zaciszem.PozdrawiamTomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 31.03.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam.Dawno tu nie zaglądałem. Widzę , że cieniste zacisze nie cieszy się powodzeniem. Mimi wszystko zdecydowałem sie zakupic ten projekt w wersji z dwustanowiskowym garażem. W projekcie zmieniłem tylko strop na żelbetowy.Projekt na dniach idzie do projektanta do adaptacji.Pozdrawiam, Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gourmand 01.04.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam, Dom nie prezentuje się nadzwyczaj okazale, jednak rozwiązania ma funkcjonane i to jest chyba najważniejsze. Z kominami architekt poszalał i na mój gust szpecą dom oraz podnoszą koszt budowy. Myślę, że strop żelbetowy, jak u mojego poprzednika, jest dobrym rozwiązaniem. Dwie sugestie, pierwsza to proponuję powiększyć salon. Metody dwie - poszerzenie domu lub likwidacja podcienia. Druga- to powiększenie garażu. Samochody są coraz większe i 16m. wystarczy jedynie na malucha. Szczególnie ważna jest szerokość. Proponuję wewnątrz ok. 3.8 - 4m., jeśli garaż ma być funkcjonalny. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 01.04.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Witam.Dzięki za uwagi. Jednak powiekszenie salonu w moin przypadku nie jest możliwe. W warunkach zabudowy mam ograniczenie co do szerokości elewacji frontowej do 16 m. Likwidacja tarasu według mnie nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ salon robi się długi i wąski. I pomimo, że powiększy się powierzchnia, salon nie stanie się bardziej funkcjonalny.Co do szerokości garażu , to jak wyżej wspomniałem wybrałem wersję z dwustanowiskowym garażem, pomimo ,że mamy jeden samochód.Pozdrawiam,Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANJAN 09.04.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Proszę o opinie na temat projektu C17A - Cieniste zacisze z dwoma garażami. Czy może ktoś zrealizował ten projekt i ma jakieś cenne rady. Moje wątpliwości budzi przedewszystkim kąt pochylenia dachu - czy 18 stopni to nie za mało. Czy koś rozważał wylanie stropu i zagospodarowanie części poddasza. Dzięki za wszelkie rady i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 25.04.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam!Ja zakupiłem powyższy projekt. I również zastanawiam się nad wylaniem stropu żelbetowego. Jednak nie do końca jeszcze się zdecydowałem ( podnosi to znacznie koszty budowy). Na początku maja zanoszę projekt do adaptacji. Do tego czasu muszę zdecydować. Jak zdecyduję, to sie odezwę.PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 25.04.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 To jeszcze raz ja.Pytasz jeszcze o kąt nachylenia dachu. Więc myślę, że jeżeli myślisz o zagospodarowaniu poddasza to jest to zdecydowanie za mało. Oczywiście możesz zwiększyć kąt w ramach adaptacji. Ja tego nie zmieniam. Poddasze u mnie będzie miało wyłącznie charakter magazynowy..PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spanga4ever 22.05.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam,Ja też interesuje się tym projektem ale analizuje dwa tego samego twórcy tj.kolorowa jesień i Cieniste zacisze.Z tych dwóch usiłuje zrobić jeden.Bazą bedzie "cieniste zacisze".i tak do kuchni dołączyłabym duże pomieszczenie gospodarcze,które jest w kolorowej jesieni-doskonałe miejsce na pralnie z metalową wanienką i dodatkowy atut można wyjśc na taras.a tak wogóle doskonałym rozwiązaniem duża kuchnia otwarta na ogród ale tego nie ma w żadnym projekcie.Ponadto wygospodarowac musze mała garderobe na wierzchnie okrycia i buty.A tej brak w projekcie.Strop monolityczny bo jakoś tylko sufit podwieszany mnie nie przekonuje. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spanga4ever 04.06.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Jak postepy?Nie zaglądasz na forum czy zrezygnowałeś z tego projektu?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 27.08.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam!Mam już prawomocne pozwolenie, kierownika budowy i ekipę murarzy. Jak tylko murarze skończą obecną budowę zaczynam..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert szczecin 27.08.2006 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam,jeżeli ktoś wybudował już ten domek to bardzo bym prosił, o podanie żeczywistych kosztów budowy satanu surowego zamknietego.PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert szczecin 30.08.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam,czy nikt nie buduje tego domu????Jakie ma wady, bardzo bym prosił o podzielenie się wrażeniami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HejSiup 01.10.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Witam, Po przejrzeniu wielu projektów..., stron http://www...:), katalogów...., stwierdzam, że projekt który mi najbardziej przypad do gustu to muratorowskie Cieniste Zacisze z garażem dwustanowiskowym. Czy ktos z Was buduje ten domek, albo tez nad nim rozmyśla..........?? Co o nim sądzicie, jakie są Wasze opinie, gdzie można spotkać inwestorów , którzy już szczęśliwie w nim mieszkają ???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 17.10.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 mnie też interesuje ten projekt ale chyba nikogo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 17.10.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Mi też on się podoba czy macie może już zbliżony kosztorys- rzeczywisty i całkowity . Jestem na niego zdecydowana na 90 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1969 17.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Nie tylko tobie się cieniste zacisze podoba. Ja właśnie zaczynam budowę cienistego zacisza. Co do kosztow, to bardzo trudno je oszacować. Zależy to od wielu czynników. Ale jak będę się starał o kredyt to taki kosztorys , bardzo ogólny, kierownik budowy ma mi zrobić i wtedy mogę się podzielic informacjami..PozdrawiamTomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 18.10.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Ja już jestem prawie w 100 % na niego zdecydowana. Tylko chce zamiast 2 bram garażowych zrobić jednš dużš, i łazienkę połšczyć z wc żeby była większa, ten pokój w rogu trochę powiększyć kosztem tego drugiego a bo ten drugi to bedzie gabinet to może być mały i jeszcze się zastanawiam żeby kuchnię przenieć tam gdzie duża sypialnia i zrobić wyjcie na taras wtedy nie będš wszystkie sypialnie w kupie bo to mi się kojaży z hotelem wszystkie pokoje koło siebie i to w tam wšskim korytarzu, więc tam gdzie jest sypialnia to będzie kuchnia ale trochę jš zmniejsze żeby ten mały korytarz był szerszy. co mylisz o takich zmianach? A ty co zmieniasz? I co będziesz kładł na dach czy można zamiast blachodachówki dać zwykła dachówkę lub ceramicnš? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 23 19.10.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 WITAM.CZY KTOS MOŻE WYBUDOWAŁ LUB JEST W TRAKCIE BUDOWY TEGO DOMKU?BYŁABYM WDZIĘCZNA ZA KAŻDĄ INFORMACJĘ NA TEMAT ZMIAN W PROJEKCIE, KOSZTACH ITD.PROSZĘ TAKŻE O ZDJĘCIA WASZYCH DOMKOW!MAM ZAMIAR KUPIC TEN PROJEKT ALE TROCHĘ SIĘ JESZCZE WACHAM DLATEGO PROSZĘ O RADY I INFORMACJE POZDRAWIAM SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts