Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a co wolisz worek czy trumnę :p ?

jak juz bede w srodku to chyba wszystko jedno ;D byle sie moim ciałem jakis oblech w prosektorium nei zabawiał ;) no chyba ze seksowna pani doktor :p

nawet jak będzie seksowna to i tak nie pozostanie Ci nic innego jak oblizywać się patrząc na nią z góry ;)

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No.., pięknie się wczoraj zaczęło i dzisiaj jeszcze piękniejsza kontynuacja :D

Przyznaję się bez bicia, że dach mam deskowany (bo ja staroświecki jestem), a jak Wam jeszcze napiszę, że więźbę i deski mam strugane, to co...?

Zrobiłem tak z własnego przekonania, że będzie dobrze, i nie będę przekonywał zwolenników folii do moich deseczek (nie chce mi się)

pozdrawiam :D

TINEK (tradycjonalista co ma dach deskowany i mury z materiału na obory ( i ewentualnie na śmietniki))

..a ja polozylem plyte OSBee-to dobrze czy zlee :D

jak na sztorc to źle

dlaczego na sztorc zle ? ;) jak szczelnie ułożone to pewnie i współczynnik U niezle poprawiło ....

fakt, ze pewnie drogo wyszło, ale co tam

..a ja polozylem plyte OSBee-to dobrze czy zlee :D

jak na sztorc to źle

dlaczego na sztorc zle ? ;) jak szczelnie ułożone to pewnie i współczynnik U niezle poprawiło ....

fakt, ze pewnie drogo wyszło, ale co tam

...dodam ze jest to pod gont bitumiczny i nie wiem czy ktos wymyslil cos lepszego od osb :D :D

Ten kto zadeskował dach PRZEGRAŁ ŻYCIE 8)

..... i powiadam wam że żadna niewiasta jego przyrodzenia nie będzie już chciała więcej oglądać....

Ten kto zadeskował dach PRZEGRAŁ ŻYCIE 8)

..... i powiadam wam że żadna niewiasta jego przyrodzenia nie będzie już chciała więcej oglądać....

-jestes z osowca kolo moniek?

więźba nie utrzyma

Czy ta więźba jest zrobiona ze sztachet, że ma nie utrzymać?

To ja tu ten teges kolege wytłumacze ;) jak spojzysz na wymiane zdań to nawiązaliśmy (na wesoło, lub po pijaku :D) do stawiania na 'sztorc' płyt OSB ;) znaczy sie grubosc pokrycia dachu 1,25m lub jaki tam wymiar mają płyty ;D

ot tak to jest jak chłopy chcą sie zabawić, wyrwie sie z kontekstu ;D

[edit] a wracając do tematu, to w sumie pomyślałem sobie, ze te płyty na "sztorc" ciężko będzie przymocować ;) chyba na wkrety od spodu trzeba, bo z góry to marnie wyglada ;)

EUREKA

To swietny pomysl z tym OSB

ale.... mam modyfikacje - a gdyby ukladac je nei na sztorc tylko pierwsza polozyc na krokwiach zas nastepne polozyc na niej o 10 cm wyzej, kolejna podobnie - jaki sliczny gont OSB by nam sie zrobil ;)

Dopiero dwa piwa dzis ;)

na to papa wstępnego krycia - oczywiście całe rolki bez rozwijania. Można położyć (tanio i nie bardzo) mozna dać też na sztorc - rozwiązanie na wieki. Co prawda grubość pokrycia dachowego zamknie nam się w wymiarze 2,25 metra ale co tam.

[jest rano - chyba mnie jeszcze trzyma z wczoraj :lol: ]

a w piwniczce ziemnej co najlepiej się trzyma? No co? Piwo! Bimber! I domowe wędliny własnej produkcji!

Tak więc sorry drogi ZKT 140 - deskowany dach to nie jest to czego szuka prawdziwy mężczyzna!

Logika troche pokrętna ale.... :lol: :lol: :lol: