Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OBI wam si? takie co? nie przytrafi?o...

Tomek_J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wczoraj byłem na budowie, zakładałem instalację elektryczną. Wprawdzie pogoda ostatnio do niczego, pada, a dach jeszcze nie do końca zrobiony, ale kable przed tynkami położyć trzeba. No i wchodzę ci ja do domu przez owe zakupione w OBI drzwi i... widzę ślady rdzy na ościeżnicy... Kurdesz nad kurdeszami, ja im chyba jakąś bombkę podłożę, czy co ?... :(

• 2 months później...

OBI - ostatnia odsłona:

Tuż przed świętami dostałem list od dyrektora katowickiego OBI. Pan dyrektor wyraża swoje głębokie oburzenie sposobem, w jaki mnie potraktowano oraz informuje także, że odpowiednie osoby zostały ukarane i skierowane na ponowne przeszkolenie z zasad obsługi klienta. Pan dyrektor również wyraża nadzieję, że mimo obrazy (sic !), jaka mnie spotkała, będę w przyszłości klientem OBI - za to OBI przygotuje dla mnie specjalną ofertę cenową, by "choć w części zrekompensować przykrości, jakie mnie spotkały".

Fajne, prawda ?

Tylko, że... List ma datę 17-go grudnia. W międzyczasie przez 2,5 miesiąca nie odezwał się nikt, a list powstał dopiero po tym, jak - będąc z zasady człowiekiem upierdliwym - przekazałem sprawę do centrali warszawskiej obiecując w razie braku reakcji przetłumaczenie na niemiecki i wysłanie do "władz najwyższych". Nie mówiąc już o tym, że moja budowa ma się ku końcowi i propozycja specjalnej taryfy na nic mi się nie przyda...

Może ktoś mi doradzi.

Zareklamowałam panele firmy KRONOPOL w LM po 1,5 roku .Odwarstwianie na brzegach i zarysownia ( niekoniecznie czymś ostrym).Panele po takim okresie wyglądają, jakby miały kilkanaścielat.

Dopiero w momencie składania reklamacji dostałam kartę gwarancyjną, w której opisane są nowe warunki.Czy nie powinna być stara karta?

Po złożeniu reklamacji miałam otrzymać odpowiedź.Czekałam 14 dni i zadzwoniłam do nich na co dostałam odpowiedź, że nie mają pisma od KRONOPOLA i zdzwonią do mnie następnego dnia.Oczywiście nie zdzwonili.Dopiero po trzech dniach ja znowu zadzwoniłam do nich.Okazało się ,że dopiero wtedy wysłali moją reklamację.Kronopol odpowiedział LM, że nie przyjmuje reklamacji ponieważ za długo czekałam i nie jest to wada objęta gwarancją.Pismo to miało przyjść pocztą od LM i dostałam je tylko faxem. Do dnia dzisiejszego jeszcze nie otrzymałam.Działo się to koniec listopada.Co teraz .Czy dochodzić dalej swoich praw, czy jest to i tak stracona sprawa?Tych paneli mam ok/65 m2

Pozdrawiam

Kasia

remontuję mieszkanie, buduję dom i często zaglądam do katowickiego OBI.podczas z jednej wizyt zawrzało . Dlaczego? Czekając cierpliwie do kasy sięgnąłem do kieszeni po???????????? tic taki niewinne odświerzające cukiereczki. za chwilę pani kasjerka pyta mnie czy fakt posiadania tic taków wchodząc do OBI zgłosiłem ochronie , zamurowało mnie. Został wezwany ochroniarz i rozpetała sie mała wojna o mało co uszłem z życiem. Ochroniarz był duży i bardzo pewny siebie. Niewielw brakowło żeby przyjechały służby początkowe. kochani uważajcie idąc na zakupy do OBI. sprawdzajcie kieszenie i zawartość torebek bo być może w ofercie sklepu będą akurat chusteczki chigieniczne i co wtedy? pozdrawiam . Marko

idąc na zakupy do OBI. sprawdzajcie kieszenie i zawartość torebek bo być może w ofercie sklepu będą akurat chusteczki chigieniczne i co wtedy?

A jak znajdą zapałki - to pewnie oskarżą o terroryzm ?... Ech...

Jedyna rada: w takich sytuacjach domagać się wezwania policji i nagłaśniać taką chamówę, nagłaśniać ile się da !

tak to jest, gdy się kupuje w hiprmarketach

zaręczam, że w "zaprzyjaźnionych" hurtowniach i składach budowalnych wszytko jest tańsze niż w hipermarketach

obi, praktiker, castorama, nomi itp miejsca należy omijac duuużym łukiem

chamstwo szerzy się także także w hipermarketach spozywczych typu carrefuor

a jak ktoś tam chce kupować, a potem się dziwi, że traktują go bezosobowo i nie wiadomo, do kogo się odwoływać, to sam jest sobie winien. co ludzie tak samo traktują klientów, jak sami sa traktowani przez swoich zwierzchników. odwalają robotę za 600 zł na miesiąc i mają ją i kilentów w głebokim poważaniu. w zasadzie to nie zależy im, by ludzie tam kupowali, bo jak kupują, to są z nimi problemy, a dodatkowego zarobku i tak nie ma.

hipremarkety toi zachodni odpowiednik PGR-ów

• 11 months później...

W zupełności się zgadzam z moimi przedmówcami.

Mnie spotkało podobne doświadczenie.Ale w drobniejszym temacie.Kupowałem świeczki choinkowe w promocji-wREALU,a te same ,identyczne z taką samą ilością punktów świetlnych w Praktikerze kosztowały 50% taniej i to bez promocji!!!

Nie dajmy się robić w balona - uważajmy na promocję.

Pozdrawiam.

A może te bramy były od razu kupione uszkodzone na pół ceny (lub mniej)obniżą cene w procji o 10%, jeden na dziesięciu "upierdliwy ", sorry Tomku, klient reklamuje towar reszcie da się dalsze 10 % rabatu (za lekko uszkodzony towar ale już bez gwarancji) i jest się oprócz swojej marży 20% do przodu. A my zadowoleni klienci skoczymy na "reanimowanego" po raz trzeci czy czwarty kto tam wie kurczaczka z rożna z promocji w supermarkecie spożyczym ..... i tak to się kręci pozdrawiam T.

A może te bramy były od razu kupione uszkodzone na pół ceny (lub mniej)obniżą cene w procji o 10%, jeden na dziesięciu "upierdliwy "

W ulotce stało jak wół: "brama garażowa, promocja, .... zł". Gdyby było: "brama garażowa USZKODZONA, promocja, .... zł", nie powiedziałbym złego słowa na jakość towaru (ale na jakość uslug - owszem).

Nieważne - było, minęło, a OBI omijam od tamtego czasu szerokim łukiem.

Witam

Ja troszkę w obronie OBI i Castoramy. Nie neguję Waszych przykrych doświadczeń, chciałem tylko podać swoje.

Obydwie firmy (przynajmniej we Wrocławiu na Bielanach) mają bardzo miłą, fachową obsługę. W Castoramie robiłem często zakupy (mieli na ten sam wyrób, tego samego producenta, ceny niższe niż moja hurtownia), kilka razy reklamowałem wyrób, zawsze bez problemu.

Oczywiście trzeba do zakupów podchodzić bez emocji (PROMOCJA!!!). To są często chwyty specjalistów od handlu.

Za to szerokim łukiem staram się omijać Praktiker

Pozdrawiam, Heniek

Witam

Ja troszkę w obronie OBI i Castoramy. Nie neguję Waszych przykrych doświadczeń, chciałem tylko podać swoje.

Obydwie firmy (przynajmniej we Wrocławiu na Bielanach) mają bardzo miłą, fachową obsługę. W Castoramie robiłem często zakupy (mieli na ten sam wyrób, tego samego producenta, ceny niższe niż moja hurtownia), kilka razy reklamowałem wyrób, zawsze bez problemu.

Oczywiście trzeba do zakupów podchodzić bez emocji (PROMOCJA!!!). To są często chwyty specjalistów od handlu.

Za to szerokim łukiem staram się omijać Praktiker

Pozdrawiam, Heniek

Castorama jeszcze nie jest taka najgorsza tylko zawsze mam takie szczęście że jak sięchce o coś zapytać to nigdy nie ma kogo.

:(

my również w czasie budowy zaopatrujemy sie w Castoramie /OPOLE/ , oczywiście nie mam na mysli hurtowych zakupów mat. bud. itp. lecz różne potrzebne pierdółki , kleje, fugi, listwy itp. i dla mnie największym udogodnieniem jest to , że mogę kupic za dużo , mogę kupić źle i w dowolnym terminie mogę to zwrócić, no niestety Castorama nie ma darmowego transportu a Obi woziło nam na budowę /przy zak. pow. 1 tys./