Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM POD OSIKĄ pracownia ARCHON

Recommended Posts

Masz dużą działkę ?

Masz zapał i determinację w wykonywaniu detali ?

Masz kasę na adaptację poddasza ?

Masz kasę na wolnostojący garaż ?

Jeśli pozytywnie odpowiesz sobie na te pytania, zaadoptuj jeden z pokoi (lub więcej) na parterze na pomieszczenia gospodarcze i pomocnicze (zgadzam się w pełni z uwagami poczynionymi powyżej) i możesz śmiało kupić i zrealizować projekt.

To nie jest karykatura dworkoopodobna jakich wiele.

Jest przyzwoity kąt nachylenia dachu (mógłby być nieco większy), jest wyraźny podział stref: po prawej dla państwa, po lewej dla służby, jest symetryczność elewacji, jest wejście w widokiem na wyjście po drugiej stronie domu, są dyskretne schody w hallu wejściowym na poddasze, jest wielki salon z jadalnią i kuchnią. Czego chcieć więcej. ??

Pozdrawiam.

Masz dużą działkę ?

Masz zapał i determinację w wykonywaniu detali ?

Masz kasę na adaptację poddasza ?

Masz kasę na wolnostojący garaż ?

Jeśli pozytywnie odpowiesz sobie na te pytania, zaadoptuj jeden z pokoi (lub więcej) na parterze na pomieszczenia gospodarcze i pomocnicze (zgadzam się w pełni z uwagami poczynionymi powyżej) i możesz śmiało kupić i zrealizować projekt.

To nie jest karykatura dworkoopodobna jakich wiele.

Jest przyzwoity kąt nachylenia dachu (mógłby być nieco większy), jest wyraźny podział stref: po prawej dla państwa, po lewej dla służby, jest symetryczność elewacji, jest wejście w widokiem na wyjście po drugiej stronie domu, są dyskretne schody w hallu wejściowym na poddasze, jest wielki salon z jadalnią i kuchnią. Czego chcieć więcej. ??

Pozdrawiam.

Mam dużą działkę.

Mam zapał.

Z kasą jest różnie , lecz garaż może poczekać.

Myślałem o tym aby pomieszczenie na pralnię , a może i kotłownie zrobić na poddaszu.Wtedy w miejscu kotłowni robi się garderoba.

Ponadto wole oczka z przodu w miejscu kominów wentylacyjnych - zamiast nich rekuperator.

W toalecie dokładam kabinę prysznicową

Jak teraz?

A może ktoś podpowie ciekawszy projekt w podobnym stylu i metrażu.

• 7 months później...

Witam wszystkich. Jakiś czas temu napisałem podoby post lecz po jakimś czasie "umarł" . Znalazłem projekt domu Pod Osiką. Jest to moim zdaniem dość ciekawy projekt w tradycyjny stylu , lecz chciałbym wprowadzić następujące zmiany :

pomieszczenie na pralnię i kotłownie zrobić na poddaszu.Wtedy w miejscu kotłowni robi się garderoba,

wole oczka z przodu w miejscu kominów wentylacyjnych - zamiast nich rekuperator,

w toalecie dokładam kabinę prysznicową .

Bardzo chętnie wysłucham Waszych opinii .

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_osika/m471766e658605