Snajper7 09.09.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam wszystkich. Na stronach Archon + , znalazłem projekt domu Pod Osiką.Jest to moim zdaniem dość ciekawy projekt w tradycyjny stylu, lecz to moja opinia.Bardzo chętnie wysłucham Waszych. Co o nim sądzicie?http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_pod_osik%C4%85/m471766e658605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.09.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witaj! Na pierwszy rzut oka - super. Ale: 1. brak garderob, 2. malenka kotlownia, 3. malenka kuchnia, 4. brak pralni, 5. jedna lazienka to za malo... 6. no i ten wieeeeeelki strych. Niespecjalnie mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 10.09.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Masz dużą działkę ?Masz zapał i determinację w wykonywaniu detali ?Masz kasę na adaptację poddasza ?Masz kasę na wolnostojący garaż ? Jeśli pozytywnie odpowiesz sobie na te pytania, zaadoptuj jeden z pokoi (lub więcej) na parterze na pomieszczenia gospodarcze i pomocnicze (zgadzam się w pełni z uwagami poczynionymi powyżej) i możesz śmiało kupić i zrealizować projekt. To nie jest karykatura dworkoopodobna jakich wiele.Jest przyzwoity kąt nachylenia dachu (mógłby być nieco większy), jest wyraźny podział stref: po prawej dla państwa, po lewej dla służby, jest symetryczność elewacji, jest wejście w widokiem na wyjście po drugiej stronie domu, są dyskretne schody w hallu wejściowym na poddasze, jest wielki salon z jadalnią i kuchnią. Czego chcieć więcej. ?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.09.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wejście do spiżarni raczej z kuchni a nie z korytażaWejście do kibelka widoczne z jadalni i salonu - mi się to nie podoba - może być krępujące dla niektórychReszta uwag jak wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snajper7 14.09.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Masz dużą działkę ? Masz zapał i determinację w wykonywaniu detali ? Masz kasę na adaptację poddasza ? Masz kasę na wolnostojący garaż ? Jeśli pozytywnie odpowiesz sobie na te pytania, zaadoptuj jeden z pokoi (lub więcej) na parterze na pomieszczenia gospodarcze i pomocnicze (zgadzam się w pełni z uwagami poczynionymi powyżej) i możesz śmiało kupić i zrealizować projekt. To nie jest karykatura dworkoopodobna jakich wiele. Jest przyzwoity kąt nachylenia dachu (mógłby być nieco większy), jest wyraźny podział stref: po prawej dla państwa, po lewej dla służby, jest symetryczność elewacji, jest wejście w widokiem na wyjście po drugiej stronie domu, są dyskretne schody w hallu wejściowym na poddasze, jest wielki salon z jadalnią i kuchnią. Czego chcieć więcej. ?? Pozdrawiam. Mam dużą działkę. Mam zapał. Z kasą jest różnie , lecz garaż może poczekać. Myślałem o tym aby pomieszczenie na pralnię , a może i kotłownie zrobić na poddaszu.Wtedy w miejscu kotłowni robi się garderoba. Ponadto wole oczka z przodu w miejscu kominów wentylacyjnych - zamiast nich rekuperator. W toalecie dokładam kabinę prysznicową Jak teraz? A może ktoś podpowie ciekawszy projekt w podobnym stylu i metrażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snajper7 15.04.2009 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Jakiś czas temu napisałem podoby post lecz po jakimś czasie "umarł" . Znalazłem projekt domu Pod Osiką. Jest to moim zdaniem dość ciekawy projekt w tradycyjny stylu , lecz chciałbym wprowadzić następujące zmiany : pomieszczenie na pralnię i kotłownie zrobić na poddaszu.Wtedy w miejscu kotłowni robi się garderoba, wole oczka z przodu w miejscu kominów wentylacyjnych - zamiast nich rekuperator, w toalecie dokładam kabinę prysznicową . Bardzo chętnie wysłucham Waszych opinii . http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_pod_osika/m471766e658605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts