Alfzmelmack 10.09.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 WitamMam takie pytanie, chce samodzielnie wykonać kanalizację pod chudziakiem. Czy na tym etapie rozprowadza się tylko rury główne do pionów a rury z natrysku, zlewozmywaka, umywalki to już lecą po chudziaku?. Czy też do każdego urządzenia pod robie podejście pod chudziakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 10.09.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Możesz wszystkie podejścia zrobić pod chudzialkiem o ile w miarę dokładnie ustalisz miejsce ustawienia urządzeń sanitarnych.Możesz też wyprowadzić tylko pion(y) i później poprowadzić odpływy po ścianie. Wtedy łatwiej będzie dokonać jakiś zmian w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 10.09.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 zależy jakie przekroje, spadki i długości.Też zrobiłem sam.Do rury głównej 160 głupio mi było podłączać 50-tki.Zrobiłem więc podłączenia pod chudziakiem 110 - tki iw niektórych miejscach tam gdzie dalej albo po ukosie (np prysznic) żebynie ciagnąć naobkoło ścian wpiąłem do 110 trzy 50-tki.Reszta będzie podpięta do 110-tek tam gdzie trzeba nad chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 10.09.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 tez robiłem to sam, wyprowadziłem 3 piony i na tym koniec, wiedziałem tylko gdzie bedzie łazienka gdzie kuchnia , na etapie chudziaka ciężko się decydowac gdzie coś będzie stało , potem hydraulik bez problemu podoprowadzał rury w potrzebne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 10.09.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Im lepiej przemyślane i więcej zrobione - pożniej bedzie mniej problemów. Jak sie da pod chudziakiem to lepiej, mniej ryzykownych podejsc bez spadków prowadzenia przy posadzce etc ... jak nie ma nawet wstepnego planu co i jak - ryzyko podkuwania, przerabiaia etc... pozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.11.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 A jak głęboko pod chudziakiem powinny być rozprowadzone rury kanalizacyjne? I w jaki sposób zagęścić piasek nad rozprowadzonymi rurami, żeby ich nie uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 25.11.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Wszystkie odcinki poziome fi160.Wyjścia pionowe na fi110 w miejscach gdzie będą muszle klozetowe.Reszta fi 50 i mniejsze nad chudziakiem w styropianie.Rury pod chudziakiem trzeba prowadzić ze spadkiem min.2% czyli 2cm na każdy metr- i lepiej by spadek nie był za duży.Głebokośc prowadzenia zależy od tego gdzie się włączamy.Jak do przykanalika to dostosowujemy wyjscie do niego , jak POŚ to odpowiednio do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.11.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Oj jak ja miałam pięknie przemyślane układy łazienek. I tak żyłam nimi przez rok, po czym przyszedł hydraulik i po krótkich sugestiach z jego strony pozmieniałam układ kibelków przysznicy, zlewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 25.11.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Oj jak ja miałam pięknie przemyślane układy łazienek. I tak żyłam nimi przez rok, po czym przyszedł hydraulik i po krótkich sugestiach z jego strony pozmieniałam układ kibelków przysznicy, zlewów. I co dalej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.11.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ps. Dobrze że hydraulik nalegał na spotkanie na budowie, bo zdążyłam zrobić zmiany przed elektrykiem i dzięki temu mam oświetlenie w tych miejscach co potrzeba, nie mówiąc już o kontaktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 25.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 I co dalej???? Jak to co rury od kanalizy były tylko główne, więc porozprowadzał przed wylaniem posadzek do wszystkich niezbędnych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts