ePiotr 10.09.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam,jestem na etapie zakupu bramy garazowej,brama bedzie segmentowa(gr.4cm)w kolorze z napedem elektrycznym,biore po uwage te 2 firmy,która wybrać???Normstahl wychodzi o 1000zł taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 10.09.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 nie wiem w jaki sposob normstahl wychodzi taniej, jedno natomiast jest pewne: tylko normstahl. jest na pewno lepszy od przereklamowanego hormanna a juz na pewno od polskich wyrobow bramopodobnych* *czytaj: w innej klasie jakosci ale akceptowalnej, stad polemika jest zbedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 10.09.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 http://www.allegro.pl/item428822256_brama_garazowa_normstahl_zloty_dab_automat.html u tego goscia brama z napedem el.(wymiar troche inny,kolor taki sam)wychodzi u mnie 1080zł taniej niz WISNIOWSKI w tym samym kolorze i rozmiarze wraz z montazem,narazie rozmawialem z gosciem przez tel. i powiedzial ze ma 2 rodzaje tych bram,mysle o tej tanszej ale drozsza bylaby i tak tansza od WISNIOWSKIEGO okolo 500zł(mowił ze roznice sa niewielkie,glownie lepsze wykonczenie estetyczne tej drozszej typu,malowane zaslepki itp.)umowilem sie dzis na wizyte,klient ma przyjechac wieczorem na dokladny pomiar i pokazac wzory itp)na co zwrocic szczegolna uwage?czy moze ta brama to jakis "żółty"krewny NORMSTAHLA z dalekiego wschodu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 10.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 sprawdz sobie, czy pan nalezy do autoryzowanych dystrybutorow normstahl. jesli nie, powstaje pytanie, skad bierze te bramy - moze z twojego osiedla... znajomym ostatnio brama nie zginela? odwiedz http://www.normstahl.com.pl/ przy okazji - normstahl ma w tej chwili promocje na bramy, G60 2400 x 2125mm zloty dab kosztuje 1799 PLN netto. co ty na to? moze to wlasnie odpowiedz skad pan bierze bramy... promocja jest tutaj: http://www.normstahl.com.pl/pl/nowosci/aktualne-promocje/action.view/entity.detail/key.9.html/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 10.09.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 rozmiar i kolor z promocji jest wlasnie taki jaki mnie interesuje wiec wiele to juz wyjasnia,a firme sprawdze sobie po wizycie goscia na budowie(najpierw zobacze co bedzie mowil ) @Altaries wielkie dzieki za info. (sam chwilowo nie moge pogrzebac w necie bo w domu czekam na montaz po zakonczeniu umowy grrr... a w pracy moge spedzic tylko kilka chwil z doskoku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 10.09.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dzwoniłem przed chwilą do autoryzowanego dealera Nornstahla i za bramę G60 (4500 x 2125) policzyli mi około 800 zeta drożej niż za Wiśniowskiego (4500 x 2250), o którego się pytałem w zeszłą niedzielę... Obie bramy złoty dąb, bez przetłoczeń i z automatyką. Żeby uściślic:- Wiśniowski - 5210 zł- Normstahl - 6039 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 10.09.2008 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 u mnie "złoty dąb" (2200x2400) u Wisniowskiego 4200zł ,u autoryzowanego dealera Normstahla 4500zł,poczekam do wieczora jak przyjedzie ten klient,moze cos ustale to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 10.09.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 klient przyjechal o wyznaczonej porze bardzo mily,mlody chlopak,okazuje sie ze nie jest dystrybutorem normstahla ale stawia pierwsze kroki w handlu(cos w rodzaju sprzedazy bezposredniej chyba ale nie wiem czy dobrze zrozumialem) mial ze soba probki i prospekty normstahla,zdecydowalem sie na te brame z cenie 2220zł+900zł(brutto z montazem)za naped el.nie chcial zaliczki powiedzial ze czas oczekiwania okolo 3 tygodni(montaz mozliwy tez w sobote lub w niedziele ) wspomnial ze to promocyjna cena i tylko w tym rozmiarze(to co podal kolega w linku wczesniej)teraz tylko jade zobaczyc do autoryzowanego sprzedawcy jak wyglada oryginalna brama i czekam az przyjedzie montowac wtedy porownam czy przypadkiem nie jest to jakas lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 10.09.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 calkiem mozliwe, ze brama to oryginalna G60. uwaznie natomiast przyjrzalbym sie montazowi i warunkom gwarancji. standard to 10 lat ale bardzo prawdopodobne jest, ze gwarancja obowiazuje jedynie w przypadku montazu przez pracownikow/firmy wskazane przez normstahl... w przypadku klopotow nalezy kontaktowac sie ze sprzedawca, ktory odpowiada za sprzedany towar i posredniczy w kontaktach z producentem. ja osobiscie wolalbym kupic brame od autoryzowanego sprzedawcy, nawet jesli kosztowaloby to nieco drozej (chodzi pewnie o montaz - cena bramy jest ta sama) tak czy owak, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 11.09.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 co do gwarancji to podczas wizyty klient stwierdzil ze jest 1rok na brame i na automat(myslalem ze sie poprostu pomylil)ale dzisiaj zadzwonilem i stwierdzil ze gwarancja standartowo 1 rok czasu lub dluzsza ale co roku musze robic platne przeglady???(troche mętnie sie tlumaczyl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 11.09.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 normstahl oferuje 10 lat gwarancji - mysle ze to wszystko w temacie pana i jego bram. co do przegladow, calkiem mozliwe, zadzwon do przedstawiciela lub centrali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 11.09.2008 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 normstahl oferuje 10 lat gwarancji - mysle ze to wszystko w temacie pana i jego bram. co do przegladow, calkiem mozliwe, zadzwon do przedstawiciela lub centrali wlasnie dzwonilem do autoryzowanego przedstawiciela w sprawie gwarancji i powiedzieli ze 10 lat daja w przypadku corocznych przegladow (platne150zł-200zł za przeglad) jak nie bedzie przegladow to "chyba rok"pani dokladnie nie wiedziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 11.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 no to juz wiesz wszystko mnostwo urzadzen wymaga okresowych przegladow, wiec nie ma tu niespodzianki. inna sprawa, ze jest to czesto naciagana formalnosc i nabijanie kabzy... jedno jest pewne, tak samo bedzie z innymi producentami, wiec wybor nalezy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.09.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 potwierdzam wymogi w Normstahlu....tak juz jest,choc brama w porzadku..ja mam kilka zastrzerzen,bardziej,co do dilera niz do bramy,ale jakies tam mam...tez z okolic wawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 16.09.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Hormann z napędem SupraMatic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika cieślak 28.09.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 U mnie brama Hormanna zloty dąb z automatyką za 4 200 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 29.09.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Zdecydowaliśmy się na Wiśniowskiego, kolor złoty dąb, 4750 x 2250 za 5500 PLN z automatyką i montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gkolo 03.10.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Normstahl ma słaby panel- łatwo sie wgina i deformuje. Polecam Wisniowskiego badz Hormanna maja tego samego dostawce blachy na panele no i co najwazniejesze samie je sobie produkuja, Hormann co prawda ma bardzo dlugi teraz realizacji, takto ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePiotr 04.10.2008 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 dzisiaj brama została zamontowana oryginalny "Normstahl" za 2220zł wraz z montażem sprzedajacego mogę szczerze polecić,konkretny,słowny,solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nft 27.08.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 dzisiaj brama została zamontowana oryginalny "Normstahl" za 2220zł wraz z montażem sprzedajacego mogę szczerze polecić,konkretny,słowny,solidny I jak ta brama się sprawuje bo i my szukamy jakiejś z normsthala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts