kasia1980 10.09.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Prosze, abyście podzielii się uwagami na temat czyszczenia piekarnika. Czy specjalne systemy np pyroliza i kataliza są tak naprawdę potrzebne? Czy wystarczy że piekarnik posiada emalię łatwoczyszczącą (np. w piekarnikach Teki). Czy filtr tłuszczowy jest skuteczny? Zastanawia mnie też sposób czyszczenia piekarnika przy prowadnicach teleskopowych. Chyba trzeba jej zdemontować żeby piekarnik umyć. Je same chyba też trzeba wyczyścić.... W domu mam zwykły piekarnik i nie mogę już go doczysćić... Parę razy z lenistwa nie wyszorowałam go po pieczeniu i juz zapiekło się na amen Nie zawsze też mam ochotę szorować piekarnik po każdym użyciu Np. Teka podaje w instrukcji że trzeba piekarnik myć po każdym pieczeniu. Coś mi się to średnio podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.09.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 noo niestety piekarniki już tak mają, że jak się zaniedba to później bieda. My staramy się piec w naczyniach żaroodpornych albo w folii do pieczenia, ale nie wszystko się da i ostatnio pociekło (ciasto z kruszonką ) Używałem żelu do czyszczenia (firmy Erdal)* i sukcesywnie usuwałem zapieczone kleksy. Byle nie ostrym narzędziem, aby nie porysować emalii. Właśnie Teka. I bez pyrolizy i katalizy (tylko tylna ścianka pokryta). *) koniecznie przestrzegać instrukcji obsługi i gumowe rękawiczki na łapy - trochę mi pożarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 10.09.2008 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No to nie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 No to nie fajnie Eee, bez biadolenia Cierpliwością i pracą*) wszystko się da *) ludzie zdrowie tracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1980 10.09.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A jaki (jeśli można wiedzieć) masz model piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_Gosiek 10.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ja swój piekarnik czyszczę płynami w5 z lidla, praktycznie wszystko tym czyszczę, niedrogie i dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 10.09.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A jaki (jeśli można wiedzieć) masz model piekarnika? Hi 659 http://images26.fotosik.pl/144/f591cd5bc54be61cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 10.09.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 pyroliza i kataliza są skuteczne, jedyny problem to pobór energii bo do pyrolizy temperatura w środku musi przekroczyć 300st i wtedy faktycznie wszystkie brudy się zwęglają wystarczy przetrzeć szmatką i gotowe:)Kwestia czy wyższe rachunki za prąd rekompensują Ci ręczne mycie piekarnika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pulkovnica 11.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 dlatego ja się zastanawiam nad piekarnikiem z funkcją gotowania na parze, który też się tą parą czyści. para odmacza i zmiękcza wszelkie zabrudzenia, więc teoretycznie potem powinna wystarczyć gąbka z płynem do naczyń i po sprawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.