MieLuZ 10.09.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witam..,pierwszy raz w życiu maluje swój pokój Pomalowałem trzy ściany (dokładnie ich fragmenty) pomarańczową farabą Dulux (emulsja "Kolory Świata"). Problem polega na tym, że w przypadku dwóch ścian nowa faraba nie zakryła całkowicie starego koloru (zielony). Jak dla mnie wygląda to okropnie... [trzecia ściana była wcześniej biała i jest ok] Jedna z tych ścian została pomalowana dwoma warstwami,druga trzema. Jak można postąpić w tej sytuacji? Tak spontanicznie myśląc stwierdziłem że można by je dokładnie przetrzeć papierem ściernym, dokładnie zagruntować i pomalować jeszcze raz. Ale że jestem zielony w tej tematyce to pisze na forum licząc na Waszą pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.09.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Najlepiej zmyć wszystkie warstwy ze ściany. Przeszorować szczotą ryżową, dogryźć się do tynku i wtedy gruntować i malować. Jeżeli nie chcesz tego wszystkiego robić, to pozostaje Ci zakrywanie, aż do pokrycia całości. Możesz kupić tańszą farbę białą lub zbliżoną do finalnego koloru i nią przemalować a na koniec upatrzonym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarsis 12.09.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Zrób tak jak napisał Trociu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts