Pawciuniu 12.11.2008 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Długi weekend upłynął bardzo pracowicie . Udało mi sie podgonić trochę prac W Piątek pomalowaliśmy z żoną fundamenty od środka dysperbitem i posprzątaliśmy trochę naszą działkę bo było straszne pobojowisko W sobotę pierwszy raz wymalowaliśmy fundamenty od zewnątrz izolbetem a w poniedziałek drugi raz, na wierzch rozgrzałem papę termozgrzewalną . A wczoraj cały dzień kopałem pod drenaż Warunki tragiczne błoto i spływająca woda mam parę aktualnych zdjęć to wrzucę wieczorem bo na razie jestem w pracy podsumowanie wydatków tablica inwestorów bo ostatnio nie wpisałem 30,00 papa termozgrzewalna 150,00 folia kubełkowa 200,00 dysperbit 20 l 55,00 3 pędzle 27,00 izolbet 130,00 koszt wypożyczenia betoniarki 60,00 Suma kosztów : 37 863,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 12.11.2008 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Zgodnie z obietnicą: http://images24.fotosik.pl/295/85a455bcad77de2cmed.jpg http://images31.fotosik.pl/398/bab6bbe8a3697d7bmed.jpg http://images27.fotosik.pl/293/60e6506db6e7f01fmed.jpg http://images40.fotosik.pl/29/bb2f8bf564bbff1amed.jpg http://images33.fotosik.pl/403/a90d2ae778fda66bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 19.11.2008 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mamy rozrównany gruz wreszcie..... koszt takiej usługi to 80,00 Wczoraj zamówiliśmy auto kamienia do drenażu i już nam go przywieźli za kamień wyszło 650,00 Na sobotę planujemy wykonanie odwodnienia i mam nadzieję że pogoda nie popsuje naszych planów Suma kosztów : 38 593,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumianek 17.12.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 WitamWłaśnie z mężem studiujemy Wasz dziennik budowy od A do Z. Lektura bardzo nas pochłonęła gdyż właśnie zakupiliśmy ten sam projekt, a w internecie ciężko znaleźć informacje na temat kosztów budowy APS 98. Zamierzamy ruszyć z budową na wiosnę, ale póki co jesteśmy przerażeni - oczywiście kosztami. Może orientujecie się państwo ile będzie kosztować Was ta inwestycja? Bardzo proszę o jakąkolwiek podpowiedź i oczywiście będziemy śledzić Wasz dziennik dalej.Pozdrawiamy, życzymy sukcesów i szybkiego zakończenia budowyagata i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 18.12.2008 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam po bardzo dłuuuuugiej przerwie niestety ostatnio nawał pracy spowodował że trochę zaniedbałem dziennik Co prawda wiele w tym czasie się nie wydarzyło ale jednak są niewielkie postępy Tak jak planowałem zrobiliśmy drenaż wokół fundamentów zakupiony materiał to peszel 10 - 60 metrów - 162,00 rura pcv 110 sześciometrowa - 7 szt - 252,00 transport - 50,00 pomoc przy robieniu drenażu - 170,00 Jedna rzecz spędza mi sen z powiek a mianowicie ziemia. Otóż do tej pory nie mamy zasypanych fundamentów Trzy razy już była koparka żeby zasypać fundamenty i za każdym razem odjeżdżała z kwitkiem z powodu zbyt mokrego terenu Myślałem że dzisiaj ostatecznie uda sie zamknąć temat ziemi ale znowu przyjechał pan i stwierdził że jest za mokro A tak chcieliśmy to uporządkować na święta Suma kosztów : 39 227,00 P.S . Agato i Mariuszu odpowiedź wysłałem na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniechin 03.03.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam!Również jestem w trakcie budowy APS 98. Budowę rozpoczęliśmy z żoną pod koniec września. W trakcie budowy dokonaliśmy kilka zmian w ustawieniu ścian. Część budynku jest podpiwniczona. Jak będziecie zainteresowani prześlę kilka zdjęć. Wczoraj wykonaliśmy strop nad parterem. Pozdrawiam Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 03.04.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 ja juz jestem w trakcje wykanczania domku APS 98. Wprowdzilismy troche zmian w projekcie tj. poszerzylismy dom o polmetra w prawo i w lewo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 14.04.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Wreszcie jestem Wiele się u nas nie dzieje, przynajmniej na razie ziemia z wykopu zalegała całą zimę i dopiero w ubiegły poniedziałek udało sie zasypać fundamenty Sporo ziemi zostało i chcieliśmy żeby koparkowy rozrównał ją na działce ,niestety spod gór ziemi wypłynęła woda i skończyło się na tym że koparka rozprowadziła ziemie tak by ta mogła sobie schnąć a o równaniu działki nie było nawet mowy Teraz robimy porządki na działce bo trochę sie tego nazbierało Wczoraj dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek mogliśmy zobaczyć zdjęcia wykańczającego sie domku i wygląda pięknie szczerze mówiąc to trochę się pochorowaliśmy bo jak na razie nic nie wskazuje na to żebyśmy w krótkim czasie poszli "na swoje" . IZA ! WIELKIE dzięki za przesłane zdjęcia zasypanie fundamentów -500 zł Suma kosztów : 39 727,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 14.04.2009 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 w trakcie zasypywania http://images47.fotosik.pl/103/6c6abb0e6821a44dmed.jpg http://images49.fotosik.pl/103/64aa9f1463f1cf34med.jpg http://images38.fotosik.pl/99/a8e30e3a39d25b03med.jpg http://images36.fotosik.pl/99/689ae408edffe5a4med.jpg i już po zasypaniu http://images39.fotosik.pl/100/fb436d9a9b9d612cmed.jpg http://images37.fotosik.pl/99/2d2f3f2c570f8de7med.jpg http://images39.fotosik.pl/100/c0413fa5d8b7cc92med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 15.04.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 obiecuje bedzie wiecej zdjec:)I widze ze slonce dodalo Wam energii do dzialania:) Patrzac na Wasze foteczki z prac ciesze sie mam juz to za soba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 07.04.2010 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witamy po rocznej przerwie W przeciągu ostatniego roku nic się nie działo na naszej budowie, w związku z tym zawiesiliśmy prowadzenie dziennika ponieważ lanie wody chyba nie jest szczególnie interesujące. Skoro więc pojawia się post to może oznaczać tylko jedno , a mianowicie : SEZON BUDOWLANY ZOSTAŁ NA NOWO ROZPOCZĘTY !!! Przed świętami udało nam się zrobić kanalizację w fundamentach oraz zalać chudziak . Teraz zaczynamy prace murarskie i wreszcie nasze mury zaczną się piąć do góry , ku radości inwestorów A na razie wklejam zdjęcia z zalewania chudziaka . wszystko przygotowane pod chudziak mężuś był silnie zaangażowany w pracę po południu już można było nacieszyć oczy takim o to widokiem nie mogliśmy się powstrzymać (ten kleks pod spodem należy do Nelki ) Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 08.04.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 PANIE , PANOWIE ,PSY, KOTY I WSZELKIE INNE STWORY OGŁASZAM IŻ 07.04.2010 ZOSTAŁ WMUROWANY PIERWSZY PUSTAK i rozpoczęliśmy murowanie ścian wczoraj wyglądało to tak a po dzisiejszym dniu pracy mamy już taki o to widok Uważam że efekt jest naprawdę zadowalający biorąc pod uwagę że nie mamy żadnej ekipy , zatrudniamy tylko jednego murarza i pomagamy sami tzn mój tata pomaga i mąż po pracy pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichyy 10.04.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 no efekty pracy widać odrazu jak inwestor sam zasuwa. będę teraz częstym gościem i na forum i na placu "boju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 21.04.2010 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Muszę przyznać że mam problem z systematycznym uzupełnianiem dziennika ale wynika to z faktu że cierpimy ostatnio na chroniczny brak czasu Od rozpoczęcia budowy jesteśmy strasznie zabiegani i zapracowani. Nasza budowa ciągle posuwa się do przodu może nie w expresowym tempie ale na pewno zadowalającym Wszystkie prace przebiegają bez komplikacji , jednak jest małe ale .......chodzi o pogodę w zeszłym tygodniu prawie szlak mnie trafił bo przez 3 dni tak lało ze nie dało się pracować W ogóle kwiecień w tym roku jest strasznie paskudny ciągle pada i jest zimno Ostatnio byłam na składzie uregulować rachunek za przywiezione materiały i o mało zawału nie dostałam jak zobaczyłam rachunek :jawdrop:miesiąc temu gdy dowiadywaliśmy się o cenę stali to tona kosztowała 2100 zł natomiast w zeszłym tygodniu zamawialiśmy stal na strop i okazało się że tona kosztuje 2700 !!! MASAKRA JAKAŚ Poza tym czekam cały czas na projekt przyłącza wodociągowego , już chyba minął miesiąc od zamówienia a projektu nie ma . Wrzucę parę fotek żeby nie było że jestem gołosłowna , fotki troszkę nieaktualne bo obecnie prace poszły do przodu , ale niestety jeszcze nie zdążyłam obfotografować A oto nasze centrum logistyczne Pozdrawiam Ania Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.04.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Najświeższe wieści są takie że powoli kończą murować się ściany i kominy , mamy też zalane nadproża i jeśli wszystko dobrze pójdzie to od wtorku lub środy zaczynamy szalowanie pod płytę ( już się nie mogę doczekać ) . Mamy już stal, deski i stemple czyli można działać. Z dnia na dzień nasza budowa coraz bardziej przypomina dom . A oto fotorelacja z aktualnego zaawansowania prac domek od frontu z wejściem i wjazdem do garażu garaż kuchnia z dwoma oknami salon z dużym oknem w wykuszu Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.04.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 kominy : z lewej komin spalinowy (do pieca i kominka ) z prawej komin wentylacyjny i na koniec widok od ogrodu ( mój ulubiony ) i na dzisiaj to byłoby tyle pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 07.05.2010 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 07.04.2010 Dzisiaj odebrałam numer domu I to by było na tyle z dobrych wieści budowa stoi od tygodnia przez pier....... deszcz który nie przestaje padać :evil: W piątek zaczęliśmy szalowanie i pewnie gdyby nie pogoda to dzisiaj prace na stropem dobiegały by końca W zeszłym tygodniu odebraliśmy wreszcie projekt przyłącza wodociągowego i zbiednieliśmy o 500 zł to jeszcze nic w porównaniu z ceną jaką gość sobie krzyknął na przyłącze wody (aż sobie usiadłam ) a że to on ma "monopol" na przyłącza wodociągowe w gminie , pewnie trzeba będzie zapłacić . We środę 12,05 jesteśmy umówieni na podpisanie umowy w Enionie , trochę nas przycisnęło w tej kwestii bo kończą się nam warunki ale przynajmniej będzie z głowy W związku z niemożnością pracy n budowie , ten tydzień poświęciliśmy na poszukiwania ekipy która zrobi nam dach i tu nawet było wesoło , bo nie można nie docenić "radosnej twórczości" niektórych dekarzy są po prostu bezcenni więc im kulturalnie podziękowaliśmy Natomiast udało nam się znaleźć ekipę za w miarę przyzwoitą cenę , dokładni i bardzo rzeczowi co cieszy nas niezmiernie . Zdobyliśmy też ( właściwie to mężuś zdobył ) kilka wycen blachodachówki i wszystkich potrzebnych pierdół do pokrycia dachu rozbieżności w cenach sięgają nawet 2 tys , ale jeszcze ostatecznie nie zdecydowaliśmy . I chyba na razie to tyle ... Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 13.05.2010 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Prace przy szalowaniu idą do przodu i nawet udało mi się pstryknąć parę fotek tak było po pierwszym dniu pracy a tak wygląda to dzisiaj w salonie wyrósł las podobnie w garażu i kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 13.05.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 wejście do domu i zaczątek naszych schodów Nasza budowa zapewne nie szła by tak dobrze , gdyby nie fachowy nadzór w postaci naszej Nelki :yes: przechadza się po szalunkach w celu sprawdzenia ich stabilności i na koniec widok z ogrodu Wczoraj byliśmy podpisać umowę w Enionie w Krakowie , muszę przyznać że całkiem sprawnie poszło, ku naszemu zaskoczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 30.05.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 28 MAJA ZALALIŚMY STROP :wave: Bardzo długo czekaliśmy na ten dzień i wreszcie się udało . Ten rok nas rozpieszcza jeśli chodzi o pogodę, ciągłe deszcze spowodowały spore opóźnienie w pracach budowlanych ale niestety z naturą nie da się wygrać, można sobie jedynie pokląć pod nosem i to właściwie tyle . Właściwie to nie mam dzisiaj weny do pisania ale koniecznie chciałam się pochwalić zalaną płytą ,tak więc żeby nie zanudzać wrzucę fotki bo nic ta nie zobrazuje postępów jak zdjęcia . Nasze zbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts