Pawciuniu 02.08.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) No to mamy 2 -gą stronę :lol: ale,ale...nie myślcie że nie jestem przygotowana na tę okazje , proszę się częstować bez krempacji Wielkimi krokami zbliżamy się do długo wyczekiwanego i chyba zasłużonego URLOPU jeszcze tylko 5 dni i jedziemy naładować akumulatory Z wieści budowlanych........ mąż buduje ściankę dzielącą łazienkę z pralnią rozrysowujemy i planujemy elektrykę dzisiaj umówiliśmy hydraulika ma przyjść w połowie sierpnia no i cały czas sprzątamy dom i teren koło domu , szczerze mówiąc nie myślałam że tego będzie aż tyle Pozdr Ania Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 24.08.2010 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Jak to mówią wszystko co dobre szybko się kończy..... 2 tygodnie urlopu minęły błyskawicznie i teraz trzeba się zabrać ostro do pracy Tym czasem na budowie ..... na nowo ruszyły prace , od soboty robi się elektryka a wczoraj swoją pracę rozpoczął hydraulik I tak wczoraj wracam z pracy a tu zwarta grupa 4 chłopa dewastuje mi dom : młotami ,wiertarkami i Bóg raczy wiedzieć czym jeszcze No tak się ucieszyłam że nawet bałagan mi nie przeszkadza . Poza tym w drugim tygodniu urlopu wysprzątaliśmy działkę i całą budowę . Mężuś wymurował ściankę dzieląca pralnię i łazienkę. Poza tym podmurowali z tatą wszystkie ścianki działowe i obmurowali krokwy. Ja też trochę murowałam , ale to się pochwalę na zdjęciach . Kupiliśmy też drzwi wejściowe piękne po prostu ale z drzwiami też były przeboje otóż drzwi wysłano do nas kurierem i po rozpakowaniu okazało się ze sa w takim stanie że nie nadają się do montażu , drzwi wyglądały tak jakby nimi po prostu rzucano . Na szczęście firma w której kupiliśmy drzwi podeszła profesjonalnie do sprawy i bez najmniejszych problemów wysłali do nas nowe drzwi własnym transportem i tak w piątek o godzinie 00:10 dwóch Panów dostarczyło nam całe i "zdrowe " drzwi . Ale najbardziej wkurzył mnie koparkowy Mąż zadzwonił do niego z 3 tygodniowym wyprzedzeniem coby u nas zawitał w celu wykonania różnych prac ziemnych , zależało nam na tym żeby przyjechał jak będziemy w domu , tak by można było wszystkiego osobiście dopilnować . Pan powiedział ze nie ma problemu że będzie na 100% . Tym czasem w umówionym dniu dzwoni że nie przyjedzie bo ma robotę gdzie indziej na kilka dni No szlag mnie trafił , jak tak można , jakby tego było mało to jeszcze kolejne trzy dni tak napier.... deszczem ze kolejny tydzień w dupe bo tak mokro ze nic nie wjedzie. A ja głupia jeszcze nie dawno go polecałam na forum Odebraliśmy też pozwolenie na budowę linii zalicznikowej . Co by tu jeszcze...hmm no było jeszcze w miedzy czasie parę rzeczy ale to już chyba nie tak istotnych żeby o nich pisać . Zdjęcia zostały w domu także wstawię wieczorkiem albo jutro Pozdrawiam Ania Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.08.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Zgodnie z obietnicą dzisiaj będą zdjęcia , duuuuuużo zdjęć na pierwszy ogień ścianka działowa dzieląca łazienkę i pralnię pralnia tak jak wspominałam ja też postanowiłam murować i to chyba z nie najgorszym skutkiem a oto dowody i efekt mojej pracy i tym o to sposobem zamurowałam szczeliny na całym poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.08.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Początki elektryki podświetlenie schodów osadzona rozdzielnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.08.2010 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A to efekt wczorajszej pracy hydraulików , przy czym zaznaczam ze Panowie pracują tylko wieczorami grzejnik w wykuszu pod oknem w salonie Wczoraj umówiłam koparkę na piątek , mam nadzieję że nie będzie padać do tego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.08.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 I odrobina prywaty , czyli wspomnienie lata Szkoda że na następny urlop znowu trzeba czekać rok ...... Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annnnulka 25.08.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Gratuluje inwestorom Macie piekny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.08.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Dzięki za miłe słowa, fajnie że domek ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 27.08.2010 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Rozprowadzanie rur grzejnikowych na parterze zakończone Od dzisiaj będzie robić się poddasze , prace przy elektryce też powoli posuwają się na przód , małżu dzielnie klei kable a wczoraj wieczorem nasz domek wyglądał tak jakbyśmy byli pełnoprawnymi posiadaczami prądu , to wszystko za sprawą Piotrka, który zrobił oświetlenie w każdym pomieszczeniu , teraz można pracować mimo ciemności panującej na zewnątrz Niestety pojawił się problem z górna łazienką , po długim i dogłębnym procesie tentegowania w głowie..... zaplanowaliśmy z mężem układ łazienki wybraliśmy miejsce na wannę , na umywalki ,WC i bidet łazienka byłaby wygodna i przestronna, już byliśmy zadowoleni że mamy problem z głowy aż tu nagle przyszedł hydraulik i powiedział że w kącie w którym zaplanowaliśmy narożną wannę powinno być WC bo tam jest pion kanalizacyjny Cały nasz misterny plan w pizdu Teraz łazienka choć duża , w ogóle jest nie ustawna. Na dzisiaj umówiona jest też koparka ma być ok południa , ale leje od rana i nie wiem co z tego będzie . Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 30.08.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Podsumowanie pracowitego weekendu czyli : GOOD NEWSY - mamy wstawione drzwi wejściowe - fajnie tak móc zamknąć dom normalnym kluczem i ta świadomość że można sobie trzasnąć ( dzisiaj trzeba zamontować drugi zamek i dopianować bo brakło pianki a już składy były nieczynne) - w sobotę był też na pomiarze Pan od bramy garażowej , będzie segmentowa z automatem w kolorze złoty dąb ( montaż ma się odbyć pod koniec września) - hydraulicy skończyli rozprowadzać ogrzewanie , teraz zostały tylko rurki od wody - w piątek Pan koparkowy rozpoczął prace ziemne , niestety przez weekend dolało i na dokończenie pracy trzeba będzie poczekać, a roboty została jeszcze cała masa . - zamówiliśmy projekt kuchni , wydaje się że wstępnie już mamy ustalone co gdzie będzie stało drzwi ( jeszcze z folią) ale i tak są piękne dom z drzwiami w całej okazałości i trochę hydrauliki grzejniki w pokojach na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 30.08.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 kabli też ciągle przybywa rozpoczęte prace ziemne, czyli walka z ziemią o kawałek równego terenu za domem , tu kiedyś będzie taras i piękna skarpa To by było na tyle newsów Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 09.09.2010 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Hydraulicy zakończyli swoją pracę i tak możemy się pochwalić rozprowadzeniem instalacji wod-kan , montażem stelaży w łazienkach oraz rozprowadzeniem grzejników Elektryka ciągle się robi , góra już zakończona teraz walki z kablami ,puszkami itp. toczą się na parterze Po wielu dyskusjach oraz dogłębnych przemyśleniach , chyba jednak zdecydujemy się na profesjonalną ekipę tynkarską , w tym celu umówiliśmy Pana na niedzielę w celu wymierzenia powierzchni ścian oraz dogadania szczegółów . W poniedziałek zamówiliśmy też projekt szamba , bardzo chcieliśmy POŚ ale niestety ze względu na brak odpowiednich warunków glebowych oczyszczalnia rozsączająca odpada w przedbiegach , pozostaje biologiczna lub szambo , niestety z przyczyn finansowych jak również utrudniających życie przepisów będzie szambo Pozostaje mieć nadzieję że gmina w miarę szybko uwinie się z budową kanalizacji taaaaaa......... chyba sama nie wierzę w to co piszę a oto foto z postępów dolna łazienka - z lewej wc z prawej miejsce na kabinę prysznicową cd dolnej łazienki i z prawej strony umywalka górna łazienka - i tak idąc od prawej , wc, bidet, umywalka cd górnej łazienki czyli miejsce na wannę pralnia i wyjście pod pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 09.09.2010 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 rur i rurek ciąg dalszy czyli kotłownia pion kanalizacyjny kuchnia i wejście pod zlew oraz zmywarkę to teraz trochę kabli korytarz na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 09.09.2010 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 (edytowane) kable do lamp na poddaszu w peszlach ( na zdjęciu widać też zadeskowany strych , co prawda jeszcze trochę zostało ale już niewiele ) wszystkie kable pokonują zawiłą trasę by spotkać się przy rozdzielni w garażu A za oknem pracują intensywnie 3 kosiarki Niestety prace ziemne , stoją w miejscu z powodu ciągłego deszczu , no cóż niestety na to nie mamy wpływu Pozostaje cierpliwie czekać aż wreszcie przyjdą słoneczne i bezdeszczowe dni . I właśnie dużo słońca , życzę wszystkim forumowiczom ANIA Edytowane 9 Września 2010 przez Pawciuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 20.09.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Rozprowadzanie instalacji elektrycznej ( alarmowej ,antenowej i internetowej) dobiegło końca , teraz trzeba tylko połączyć to wszystko w puszkach:rolleyes: My powoli sprzątamy i przygotowujemy się do tynków , które mają ruszyć w przyszłym tygodniu co mnie niezmiernie cieszy . Tynki będą tradycyjne czyli cem -wap . A później już tylko wylewki , ocieplenie , ogrzewanie i .................jakby można mieszkać Ale to mieszkanie to już w przyszłym roku pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 21.09.2010 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Powoli przymierzamy się do zakupu wełny na ocieplenie poddasza i tu pojawia się mały problem otóż nie wiemy czy : - ocieplać do samej kalenicy i oprócz tego ocieplać sufity na poddaszu ( między jetkami ) - ocieplać nad jętki i ocieplać sufit na poddaszu - ocieplać do samej kalenicy i nie ocieplać sufitów Strych w naszym domu jest nieużytkowy i będzie on spełniał jedynie rolę "graciarni " W projekcie przewidziane jest dla naszego domu rozwiązanie drugie tj :ocieplać nad jętki i ocieplać sufit na poddaszu. Po prześledzeniu forum mam totalny mętlik bo ile ludzi tyle rozwiązań. Chętnie posłucham rad mądrzejszych od siebie w tej dziedzinie , więc jeśli ktoś chciałby pomóc to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 28.09.2010 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Ostatni piątek i sobota upłynęły pod hasłem "akcja ziemia " 2 koparki pracowały jak szalone by ostatecznie zrobić niewyobrażalny poligon za domem powstała skarpa w kształcie półkola , niestety nie została skończona bo jak zwykle zaczął padać pierd.......ny deszcz i niestety wszystko wskazuje na to że do wiosny tak zostanie Działka wygląda strasznie , mąż cały czas mówi że jak to wszystko obsadzimy i ogarniemy to będzie pięknie , ale widząc ogrom pracy jaka nas czeka , mój optymizm gdzieś się ulotnił , może to też kwestia ponurej jesieni ......... Z innej beczki , jutro wchodzą tynkarze zobaczymy jak im pójdzie, mam nadzieję że w tej materii nie będzie problemów Wczoraj odebrałam też projekt szamba , trzeba teraz tylko zgłosić budowę szamba w starostwie i można kopać . tak powstawała półkolista skarpa a tak wygląda teraz A tym czasem przed domem 2 kapary robiące Hiroszimę Przed akcją ziemia , kupiliśmy tuje szmaragdowe w ilości 100 sztuk , miały być wsadzone przed zimą ale patrząc na aktualny stan działki obawiam się ze będą musiały przezimować w doniczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 30.09.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Od wczoraj na budowie pracują w pocie czoła tynkarze Muszę przyznać że bardzo poprawił mi się humor , gdy po powrocie z pracy poszłam na budowę , Panów jest trzech ale jak na moje oko odwalili wczoraj kawał dobrej roboty , oczywiście z pochwałami wstrzymam się do końca pacy , bo w końcu efekt końcowy jest najważniejszy zaszprycowany pokój osadzone narożniki i listwy dyletacyjne przy oknach narzucony tynk w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 30.09.2010 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 łazience pralni Mały składzik w garażu i Na koniec sprawca całego zamieszania Agregat Myślę ze jak na 1 dzień pracy jest całkiem nieźle pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 04.10.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dzisiaj 4 dzień tynków Podobno we środę lub czwartek ma być koniec Cała góra już wytynkowana i wygładzona , prezentuje się super . obrobione na gotowo okno W tym tygodniu chcemy podpiąć wodę i mamy nadzieję że się uda a w sobotę ma przyjechać wreszcie nasza brama garażowa . pozdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts