Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy APS-98

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Dom ocieplony już od jakichś 2 tygodni :yes: zostało tylko zamontować parapety , fajnie ze nam się udało :D ,teraz możemy bez obaw czekać na zimę której zresztą nie znoszę , ale w tym roku czekam na nią z niecierpliwością bo wtedy wreszcie będzie można odpocząć .

W zeszłym tygodniu zrobiłam swoją pierwszą rabatkę przed domem :lol: co prawda już wiem ze jedną tuję muszę zamienić na róże na pniu ale to może wiosną .

A w domu nic się nie zmieniło , no moze poza tym że w kuchni w końcu został powieszony okap a w łazience kinkiet nad lustrem :yes: .

Tak prezentuje się domek po ociepleniu

S6007145.jpg

S6007151.jpg

S6007147.jpg

Moja rabatka :lol::lol::lol:

S6007140.jpg

S6007162.jpg

S6007145.jpg

S6007151.jpg

S6007147.jpg

S6007140.jpg

S6007162.jpg

• 1 month później...

Ostatnia sobota września i pierwsza sobota października upłynęły mi na obsadzaniu naszej skarpy za domem :yes:

Co prawda roślinki są bardzo małe ale mam nadzieję że przez zimę się ładnie zaaklimatyzują a na wiosnę zaczną rosnąć .

W między czasie mężuś zamontował wszystkie parapety zewnętrzne i zagruntował dom , powoli wszystko zaczyna wyglądać coraz ładniej :).

A ja stopniowo dokupuję do domu różne duperele i tak dorobiłam się poduszek na sofach , kosza do łazienki , dywaniku i kubeczków na szczoteczki mydło i innych drobiazgów.

Moja skarpa

Zdj?cie0045.jpg

S6007254.jpg

S6007259.jpg

Zdj?cie0044.jpg

Nowe nabytki w łazience :yes:

S6007278.jpg

• 3 weeks później...

Wreszcie udało nam się zrobić wejście do domu i w końcu zamiast po palecie chodzimy po płytkach :D

Co prawda wejście zrobione już jakieś 2 tygodnie temu , ale jakoś nie miałam okazji żeby zrobić zdjęcie , oprócz wejścia udało się zrobić również parę metrów ścieżek koło domu , oraz podjazd co prawda na razie tylko wysypaliśmy go gruzem , ale przecież nie od razu Kraków zbudowano ;) Ważne ze już swobodnie można podjeżdżać autami pod sam dom .

No i lampy zewnętrzne po półrocznym leżakowaniu doczekały się zawieszenia , przynajmniej te od frontu , bo te od ogrodu na razie nie :oops:

wejście ,lampy i podjazd prezentują się tak :yes::

S6007280.jpg

S6007282.jpg

S6007284.jpg

S6007289.jpg

S6007304.jpg

A za oknem mamy piękną jesień , słoneczną i kolorową niestety nie zrobiłam w zeszłym tygodniu zdjęć widoku za oknem ,który był niesamowicie kolorowy , ale mam zdjęcia z wczoraj może mniej efektowne ale zawsze :)

S6007300.jpg

S6007301.jpg

A w piątek 4 listopada , zostałam pełnoprawną ciocią :) Aga urodziła swoją pierwszą córeczkę i tym samym Oliwka rozpoczęła nowe pokolenie w naszej rodzinie :wave:

• 1 month później...

Święta ,Święta i po świętach ...

To były pierwsze święta ,które spędziliśmy w naszym domu ,i gdybym miała je opisać jednym słowem to na pewno były wyjątkowe :yes: Było bardzo rodzinnie tak jak chciałam.

Pierwsza Kolacja wigilijna dla całej rodziny oczywiście u nas, w Boże Narodzenie uroczysty obiad a dzisiaj byliśmy na chrzcinach Oliwki :D.

Oczywiście przygotowania do świąt trwały od wielu dni ,nie zabrakło zarwanych nocy ale bardzo chciałam żeby wszystko wypadło jak najlepiej :rolleyes: ( chyba jestem trochę pedantyczna)

Najwięcej radości sprawiały nam oczywiście świąteczne dekoracje, nie muszę chyba nikomu mówić jak bardzo cieszy pierwsza (u nas żywa) choinka i każda świąteczna ozdoba .

mniej gładko poszło w kuchni zwłaszcza jeśli chodzi o wypieki ,bo nie wszystko od razu wychodziło ale ja się łatwo nie poddaję i walczyłam dzielnie do końca ,napracowałam się ale było warto :yes:

S6007493.jpgS6007495.jpg

S6007462.jpgS6007452.jpg

S6007482.jpg

• 8 months później...

Od dawna noszę się z zamiarem uzupełnienia dziennika ale jakoś ciężko mi się zmobilizować .

Niemniej jednak nie oznacza to że u nas nastała stagnacja , cały czas coś się dzieje.

W tym roku wzbogaciliśmy się o własną drogę , taras , zrobiliśmy barierki na balkonach a także podbitkę , poza tym odebraliśmy też dom .

Dzisiaj będzie dużo zdjęć :yes:

S6008135.jpg

S6008141.jpg

S6008144.jpg

S6008146.jpg

S6008149.jpg

Myślę że nadszedł czas by zakończyć ten dziennik budowy.

Dom wybudowany i wykończony a zatem nie bardzo jest o czym pisać .

Przejrzałam dzisiaj dokładnie cały dziennik i wróciły emocje , a tych w trakcie budowy nie brakowało .

Cieszę się że zdecydowaliśmy się na prowadzenie dziennika , fajna pamiątka. :yes:

Co do samego forum to polecam wszystkim budującym bo pełni funkcję ogromnej skarbnicy wiedzy, która bardzo pomaga w budowie.

Oczywiście zostało nam jeszcze sporo do zrobienia w naszym domu , ale na wszystko przyjdzie pora .

No cóż..... życzę wszystkim powodzenia w realizowaniu swoich marzeń o własnym domu :D

KONIEC

Edytowane przez Pawciuniu

• 1 year później...

Witajcie,

przymierzamy się do takiego samego projektu. Jesteśmy z Poznaniu i jest możliwość zakupienia gotowego już domu, ale przeraża nas jego cena (400tys). Jego stan jest deweloperski. Przeglądałam Wasz dziennik i chciałabym mieć porównanie jak to jest rzeczywiście, kiedy samemu się buduje, bo projekt domu bardzo nam się spodobał. I teraz rozglądamy się za działką.

Czy istnieje możliwość abyście nam podesłali koszty jakie ponieśliście w związku z budową. Bo przejrzałam to forum i Wasze koszty zatrzymały się gdzieś w okolicy 50 tys.

Podaję adres emailowy, będziemy bardzo wdzięczni za informację zwrotną.

[email protected]

P.S. Bardzo ładnie zaaranżowaliście wnętrze. :)