voyt 10.09.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jestem na etapie kupna akcesoriów do łazienki.Co wybrać tradycyjny GEBERIT czy może GROHE Oglądałem w sklepie za ok 600 zł można kupić zubożoną wersjeGeberit Duofix. Z podobną cene jest Grohe.Grohe wydaje się być solidniejszy ale wiem, Geberit jest sprawdzony Co z systemami odpływowymi (syfonami)do wanny i brodzika. Niby mało ważna rzecz ale nie chce żebycoś mi później ciekło.Wiecie może czy istnieją jakieś inne syfony do wanien czyszczoneod góry. Jak narazie znalazłem tylko jeden w ofercie MCALPIN-aMoże ktoś ma doświadczenia z tego typu syfonami do wanien.Chce uniknąć uciążliwego czyszczenia przez otwór rewizyjny.Wogóle może go nie zrobie ponieważ chce wanne tzn sam syfon utopić w wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/108259-jaki-system-sp%C5%82ukiwania-do-miski-klozetowej-i-inne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jestem na etapie kupna akcesoriów do łazienki. Co wybrać tradycyjny GEBERIT czy może GROHE Oglądałem w sklepie za ok 600 zł można kupić zubożoną wersje Geberit Duofix. Z podobną cene jest Grohe. Grohe wydaje się być solidniejszy ale wiem, Geberit jest sprawdzony Co z systemami odpływowymi (syfonami) do wanny i brodzika. Niby mało ważna rzecz ale nie chce żeby coś mi później ciekło. Wiecie może czy istnieją jakieś inne syfony do wanien czyszczone od góry. Jak narazie znalazłem tylko jeden w ofercie MCALPIN-a Może ktoś ma doświadczenia z tego typu syfonami do wanien. Chce uniknąć uciążliwego czyszczenia przez otwór rewizyjny. Wogóle może go nie zrobie ponieważ chce wanne tzn sam syfon utopić w wylewce. Nie Geberit Duofix, a Doufix Basic - bdb sprzęt ale klapka ograniczona do jednego typu, choc w różnych kolorach. Grohe ma klapkę w zestawie(zawsze to ok 200 zł w suchym nie?). Syfon? ano spokojnie bierz tego McAlpine z czyszczeniem odgórnym - część zabetonowana jest to tylko kawałek plast. rurki, a całość zasyfonowania przejmuje tu plastikowa tuleja z uszczelką wciskaną od góry - rozwiązanie sprawdzone od jakichś 8 lat u mnie w poprzednim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/108259-jaki-system-sp%C5%82ukiwania-do-miski-klozetowej-i-inne/#findComment-2675208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 06.10.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Mam Grohe, od 1,5 roku użytkowania, całkowicie bez zarzutu ... Dodam - częstego użytkowania - synek jak znajdzie się w łazience to nigdy nie odpuści sobie, by przycisku nad sedesem nie tknąć ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/108259-jaki-system-sp%C5%82ukiwania-do-miski-klozetowej-i-inne/#findComment-2727433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts