sylwia1891 11.09.2008 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 która według Was jest lepsza do ocieplenia poddasza, proponują mi jeszcze Ursę czy coś takiego . Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 11.09.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Rockwool Toprock teraz akurat jest promocja na wełnę rockwoola toprock ma najlepszy współczynnik i dobrą cenę.za 150 płaciłem 17.51 za metr kwadrat, za 100 11 zł z groszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.09.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 która według Was jest lepsza do ocieplenia poddasza, proponują mi jeszcze Ursę czy coś takiego . Proszę o opinię. Różnica jest taka, że Isover to wełna szklana (bardziej kłująca, ładniejszy kolor ), a rockwool to wełna skalna. Ważniejsze są jednak parametry techniczne, a te zależą jeszcze od konkretnego wyrobu. Raz używałem szklanej, a raz skalnej i nigdy już nie wybiorę szklanej. W praktyce większego znaczenia to nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 11.09.2008 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 mi zaproponowali isover za rolkę 142zł tylko dokładnie nie wiem za którą czy super czy majster a za uni matę 120 za rolkę tak pierwsza kryje 6,9m2 a druga 6,2m2ale może rzeczywiście zainteresować się tą rockwool chyba jest tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 11.09.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 mi zaproponowali isover za rolkę 142zł tylko dokładnie nie wiem za którą czy super czy majster a za uni matę 120 za rolkę tak pierwsza kryje 6,9m2 a druga 6,2m2 ale może rzeczywiście zainteresować się tą rockwool chyba jest tańsza nie piszesz jaka gruba i jaki współczynnik Ursa df40 150mm ostatnio widziałem cenę 16 zł /m2 Isowera unimatę 150 mm też koło 16.5 sąsiad wypatrzył a Knaufa 150 mm po 15 zł Ja kupowałem wełnę ursę 180mm Df40 po 20.4 brutto wczoraj był u mnie handlowiec z hurtowni i mówił ,że zdążyłem bo zdejmują już promocje -- zaczyna się sezon na ocieplenia a ceny licz sobie za m2 określonej grubości a nie za rolki bo się pogubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 11.09.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Ja kupiłem (na razie nie kładłem) Rockwool Rockmin i Knaufa. Jedna to skalna, druga szklana. I powiem tak - wełna szklana ma ładny kolor (jak to już pisano), ale struktura przypomina watę, jest jakaś taka "bezwładna". Rockwool jest jakby bardziej zwarta, Rockmin to płyty i są prostokątne, wydaje mi się, że łatwiej się ją układa. Co do pylenia nie mogę się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 12.09.2008 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 I dalej mam dylemat wczoraj zadzwonił do mnie handlowiec i zaproponował toprock za 20,5 m2 brutto 15cm współczynnik 0,35 cenowo wychodzi bardzo podobnie jak isover tylko, która lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 12.09.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 zadzwonił do mnie handlowiec i zaproponował toprock za 20,5 m2 brutto 15cm Skoro zadzwonił to nie w Twoim interesie tylko własnym. Ceny można podwyzszac tylko jeszcze jest konkurencja i klient pojdzie gdzie indziej. Przykład: W czerwcu kupowałem styropian. Gdzie nie zadzwoniłem to straszyli mnie ze juz za kilka dni wszyscy wprowadzaja podwyżki. Wszyscy poganiali zeby szybko zlozyc zamówienie bo jutro juz nowe ceny. Wybrałem sprzedawcę, producenta i ustaliłem cenę. Zamówienie zostało przyjęte ale za 2 godziny sprzedawca przysłam mi emalię że dosłownie przed chwilą dostał faks od producenta ze nastepne zamowienie juz bedzie po nowej wyzszej cenie. Odpowiedzialem ze rezygnuje z zamowienia bo oferta przestała byc dla mnie atrakcyjna. Kupiłem gdzie indziej po "starej cenie" . Teraz mógłbym kupić ten sam styropian od tego samego pierwszego sprzedawcy taniez niz w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts