stiff 11.09.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Żona uparła się na szybki w drzwiach wewnętrznych koloru zieleń butelkowa i niestety jak na razie na tym się skończyło .Nie wiem gdzie czegoś takiego szukać - u szklarza nie ma szans. Myślałem nad trzema rozwiązaniami : - plexa w tym kolorze (w markecie budowlanym widziałem czerwoną więc może jest i taka ) - malować farbkami takimi do witraży - okleina witrażowa. Help,help,help. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Też szukałam kolorowych szybek do okna między pokojem a sionką. Skończyło się że zamówiłam okno u pana który robi witraże. Nie wszystkie szybki które były u niego podobały mi się ale trudno, wzięłam to co było. Może da Ci namiary gdzie zamawia takie szkło.W Polsce nie ma ładnych kolorowych szkiełek, to co oferują szklarze jest brzydkie.Jakieś grube, przemysłowe szyby sprzed 50 lat.Teraz też musze wstawic szkło do drzwi wprawdzie na poziomie piwnicznym ale do pokoju który będzie użytkowany jako komputerowy i do słuchania muzyki, więc chciałabym aby były ładne. Niestety mój pan który zajmuje się wykończeniówka ma znajomego szklarza który ma z kolei szybki takie sobie, a chciałam coś w zółtopomarańczowym kolorze.Na filmach, przeważnie zagranicznych widzi sie ładne wstawki w oknach lub drzwiach, zupełnie gładkie kolorowe i jednocześnie przezroczyste szkło w przyjemnych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.09.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Żona uparła się na szybki w drzwiach wewnętrznych koloru zieleń butelkowa i niestety jak na razie na tym się skończyło .Nie wiem gdzie czegoś takiego szukać - u szklarza nie ma szans. Myślałem nad trzema rozwiązaniami : - plexa w tym kolorze (w markecie budowlanym widziałem czerwoną więc może jest i taka ) - malować farbkami takimi do witraży - okleina witrażowa. Help,help,help. Myślę, że jeśli można okleić wypukłą szybę w samochodzie tak, że nie wiadomo czy jest ona barwiona, czy oklejona to tym bardziej płaską szybę można tak okleić. Kwestia znalezienia wymaganego koloru. np. http://www.warsfoll.com.pl/?gclid=CODT7qKr05UCFQs4Qgod3F8WjQ http://www.folsystem.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 11.09.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Fajny pomys aby okleic zwykle szklo folia. Czy sa podobne punkty w Szczecinie, obawiam sie ze sama nie zrobie rowno, wymaga to wprawnej reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 12.09.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Fajny pomys aby okleic zwykle szklo folia. Czy sa podobne punkty w Szczecinie, obawiam sie ze sama nie zrobie rowno, wymaga to wprawnej reki. Nigdy z tego nie korzystałem, ale trudne to może być na wypukłej szybie, a nie na płaskiej. W Szczecinie trzeba poszukać. nie wieżę, żeby nie było takiego punktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarsis 12.09.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ja bym też okleiła szybę folią. Moja znajoma w ten sposób miala przyklejony foliowy witraż. Wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 13.09.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Żona uparła się na szybki w drzwiach wewnętrznych koloru zieleń butelkowa i niestety jak na razie na tym się skończyło .Nie wiem gdzie czegoś takiego szukać - u szklarza nie ma szans. Myślałem nad trzema rozwiązaniami : - plexa w tym kolorze (w markecie budowlanym widziałem czerwoną więc może jest i taka ) - malować farbkami takimi do witraży - okleina witrażowa. Help,help,help. stiff - jeśli chciałbyś folie to poszukaj np. foli ploterowych ORACAL seria 8500 (folie kasetonowe) lub seria 8300 (folie witrażowe). Poszukaj firmy, która zajmuje się wyklejaniem reklam na witrynach, czy robieniem szyldów - jeśli nie będą mieli takiej folii u siebie to na pewno powiedzą ci gdzie kupić. acha - i spokojnie możesz sam okleić szybki folią, jeśli się zdecydujesz - zapraszam na priv podpowiem jak to zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 13.09.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 może coś z tego http://www.witraz.com/galeria/galeria_stapiane/stapiane_scianki/galeria_scianki_stapiane.htmlPan Tomasz jest obecny na forum, chociaż bardzo mało aktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 13.09.2008 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Piękne dzięki za pomoc - znalazłem jeszcze cosik takiegohttp://www.artshobby.pl/katalog/regalead/film/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 21.01.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Ostatecznie w folię zaopatrzyłem się tutaj http://www.witraze.net.pl. Bardzo szybka przesyłka - mniej niz 24h Teraz proszę o pomoc kogoś kto już coś takiego robił - bo pewnie są jakieś knify. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagucia 21.01.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Dokładnie. Wszelkie odmiany szyb - czasem naprawdę piękne można kupić w sklepach witrażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oola 21.01.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 na pewno nie polecam farbek do szkła i malowania. nigdy nie osiągniesz jednolitego pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 22.01.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Rozwiazan widze kilka:- jesli na na powierzchnie wypukle to folia termokurczliwa (ale jakas markowa np foliatec - oni maja do szyb samochodowych w roznych kolorach zielen tez jest)- farby dyspresyjne- swiatloprzepuszlane np takie jakimi sie przyciemnia lampy w samochodach (sa rozne kolory i sa w aerozolu, na plastiku siadaja pieknie wiec na szkle tez siada bez zadnych cieni, glebokosc odcienia regulujesz warstwami nalozonej farby, ktora na koncu mozesz ladnie spolerowac zeby nie bylo efektu baranka, polecam farby MOTIP) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts