Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka - proszę o pomoc w identyfikacji

cynamonova

Recommended Posts

Witam, proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego co jest na ścianie tej łazienki - płytki? - po obejrzeniu zbliżenia widzę tylko poziome fugi... Zdjęcie jeśli dobrze pamiętam znalezione gdzieś tu na forum, więc może nawet znajdzie się właściciel. Bardzo podoba mi się uzyskany efekt, dlatego gorąco proszę o pomoc.

http://lh5.ggpht.com/rador33/SMjFcMXszcI/AAAAAAAAAZ0/2VEolJN0qnc/s400/l%20%2879%29.jpg

pozdrawiam

Tak to na pewno są płytki Calle Tubądzina. Właścicielka pokazywała ta łazienke na innym forum. Wydaje mi się jednak że to nie jest ten odcień co pokazała zopafisa, tego już tubądzin nie ma w swojej ofercie. Gdzies miałam w przybliżeniu te płytki ale musiałabym chwile pogrzebać w swoim zbiorze :lol: Jak znajde to wkleje.

dzięki serdeczne! Zaraz zacznę poszukiwania. A czy można kłaść płytki bez fugi? Bo tak to wygląda na prezentowanym przeze mnie zdjęciu - w sumie właśnie ta ciągłość mi się tak podoba.

idac za tym:

"Płytki rektyfikowane wykończone są w sposób, który umożliwia ich "wizualnie bezfugowy" montaż. Z uwagi na rozszerzalność wodną minimalna szerokość fugi dla płytek rektyfikowanych powinna wynosić 0,5 mm. Stosowanie spoin minimalnej szerokości pozwala na osiągnięcie jednolitej powierzchni zarówno na ścianach, jak i na podłodze. "

ze strony tej:

http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=73&a=65&lang=pl

jest to mniej wiecej mozliwe, ale czy te plytki sa rektyfikowane.......?