brato 11.09.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Ile za gładzie gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 11.09.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 18 zł./m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brato 12.09.2008 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Dzięki za odpowiedź. Szkoda że nie ma więcej postów, to miałbym rozeznanie jaki jest rozrzut cenowy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.09.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 O rozrzutach mogę napisać, rozmawialiśmy z kilkoma wykonawcami, ceny kształtowały się od 18 zł. do 22 zł./m2. Dodam, że to ceny z mazowieckiego, a wiem, że dużo zależy od regionu - zupełnie dla mnie to nie zrozumiałe, ale tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 12.09.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 8-12 zł / m kw w ok Rzeszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 03.10.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ja płacę za gładzie 12 zł/m2 + 8zł /m2 malowanie (śląskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.10.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 wszystko zależy jak zawsze od jakosci i od tego czy ktos od razu gruntuje i robi zaprawki czy wpada kładzie dwa razy ,zaciera i bierze kasea pózniej wychodza przy malowaniu jakies kwaiatki w łódzkim robią też od 8 zl/m2 ale czy to można nazwac gladzią to nie wiem normalna cena to od 14-16zł/m2 z (pomalowaniem na biało) zależnosci ile m2,ile okien,narożnikow i na jakich scianach bo w wiekszosci domów do dopiero jak sie zaczyna wyprowadzac narożniki na ostro widac jakie to wszystko krzywe itd. wiec czesto ktos kto robi gladz musi jednoczesnie troche podrównac żeby to miało rece i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 03.10.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 wszystko zależy jak zawsze od jakosci i od tego czy ktos od razu gruntuje i robi zaprawki czy wpada kładzie dwa razy ,zaciera i bierze kasea pózniej wychodza przy malowaniu jakies kwaiatki w łódzkim robią też od 8 zl/m2 ale czy to można nazwac gladzią to nie wiem normalna cena to od 14-16zł/m2 z (pomalowaniem na biało) zależnosci ile m2,ile okien,narożnikow i na jakich scianach bo w wiekszosci domów do dopiero jak sie zaczyna wyprowadzac narożniki na ostro widac jakie to wszystko krzywe itd. wiec czesto ktos kto robi gladz musi jednoczesnie troche podrównac żeby to miało rece i nogi Ja kładę 2 razy i nie ma poprawek przy malowaniu.Gruntowanie i równanie ścian "do łaty " to osobna czynność technologiczna za którą się płaci oddzielnie jeśli się przymykało oko na fuszerkę tynkarzy.Tak samo narożniki alu przy ścianach, belkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.10.2008 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 mart 3210 za długo przy tym robie żeby ci uwierzyc zawsze sie cos przeoczy nie ma bata i widac to dopiero po malowaniu jak sie przyswieci halogenem chociaz z drugiej strony często klienci jak zaobcza jak położe gładz na drugi raz to też sie pytaja czy to juz dotarte bo takie gładkie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 04.10.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Do sztuczki potrzeba odpowiednią gładż(plus ewentualnie masę wykończeniową finish),narzędzia i umiejętności.Nakłada się większą ilosć metrów,w warstwie ok 2 mm,wstępnie wyrównuje i wc odpowiednim momencie wygładza prawie na zero.Cały czas halogen "500",od I warstwy po malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 tez robie wszystko pod halogen łacznie z malowaniem itd. i swoje wiem po prostu nie sposób na np. 60m2 wypatrzec wszystkie niedoskonałosci za jednym razem.pierd.... sie za przeproszeniem w oczach i guzik widac zwłaszcza przy halogenie 500W pozatym przy docieraniu pewne wady zalepieja sie i odkrywaja dopiero po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 04.10.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Halogen dajesz przy scianie ,ale tak żeby padało równolegle na ścianę i tworzyło cienie na ewentualnych nierównościach.Dobry efekt daje szlifierka z odkurzaczem i przysłonięte okna.Ale tak jak napisałem wymaga to odpowiednich sztywnych i szerokich pac i umiejętności.Przydatne jest doświadczenie przy obróbce tynków gipsowych.Niektórzy praktykują dogładzanie na mokro albo 3 krotne coraz rzadsza masą.Podobno bez szlifowania.Ale to wymaga specjalnych gładzi .O efektach trudno mi coś napisac ale podobno jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.10.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 widzialem juz gładzie bezpyłowe i inne cuda i wiem ze jak przyświece halogenem po scianie to widac różne kwiatki oczywiscie swiecenie prostopadle do sciany albo w dzien przy wpadajacym swietle dziennym nic nam nie pokaże .swiecimy równolegle i przyzasłonietych oknach żyrafa do gładzi jest okej;przyspiesza robote niesamowicie i nie ma prawie kurzu ale jak nią sie robi to tarcza która dociera jest dobre 1.5metra od twoich oczu i nie zobaczysz czy juzdobrze dotarte albo cze zrobiłes gdzie ryske czy nie robienie coraz rzadsza masa to raczej kiepski pomysł bo gladz sie robi slabsza itd. wiem że co poniektórzy kłada na trzeci raz gotowa mase szpachlową typu mastermas czy finish po to żeby im sie lżej docierało.oczywiscie to jest droższa opcja bo klient dopłaca za 3 raz no i za towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek19 04.11.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 13 zł/m2, Mińsk Mazowiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adameczko 09.11.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 pytałeś o cenę to odpowiadam że gładzie z malowaniem od 15 do 18 uzależnione jest to od ilości malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719504352 24.12.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 18zł kuj-pom z gruntowaniem.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychos 02.01.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 25zł/m za gruntowanie, gładź, podkład,malowanie - okolice Trójmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 03.01.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 panowie halogenowcy .. rozsmieszacie mnie do łez. Wszechwiedzący i wszystkoumiejący Pan Flashback.Pewnie Ty to robiłeś 20 lat temu,na dwie ręce a świeciłeś oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mart 3210 05.01.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Nie przypominam sobie żeby w Polsce wykonywano typowe gładzie gipsowe w 1982 roku.Raczej tynki szlachetne - sztablatury,stiuki itp albo zaprawki malarskie gipsem budowlanym.Na zachodzie dominowały płyty g-k i tynki gipsowe Ale to tylko forum i kazdy może napisać co chce ,nawet że robił sufity podwieszane na kontrakcie w Libii w latach 70 ych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oksymoron 05.01.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ja mam oferte za 36 pln/m2 gladzi bez malowania rzecz jasna. Chyba mam talent do wyszukiwania najdrozych ofert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts