Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za gładzie gipsowe?

brato

Recommended Posts

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas gładź gipsowa robiona na tynki maszynowe

cena - jednowartstwowa + poprawki - 12 zł/m2 z gruntowaniem

dwukrotne malowanie 5 zł/m2

czesc sypialna już skończona i mogę śmiało powiedzieć że ładnie zrobione. oglądałam przyświecając żarówką 100W, na jeden pokój znalazłąm moze po 2 minimalne niedociągniecia.

U mnie tez tynki maszynowe - gipsowe. A u Ciebie? Też gipsowe?

chyba tak, nie znam się :-)

ale jak sie gładziowcy za mocno przyłożyli i przytarli te tynki maszynowe, to taki jakby piasek z nich sie pokazał

Same tynki maszynowe były prawie gladkie. no ale poobijały sie trochę w międzyczasie i chciałam zeby było naprawde gładko

Kurczę ,a mnie znajomy powiedział,żeby robić tynki gipsowe , bo są gładziutkie i nie trzeba potem gładzi. No i wzięłam ekipę polecona przez niego. Tylko u niego robili 4 lata temu -obecnie to chyba inni pracownicy - a szefa akurat z nimi nie było :evil: .

Ale im tego nie puszczę. Będą poprawiać :evil:

Szczerze powiem ,że chciałam robic cementowo-wapienne- bo podobno trwalsze i lepszy klimat stwarzają i niestety dałam sie namówic- a teraz licho mnie bierze jak popatrzę na te upstrzone,poobijane, źle zatarte ściany ( a od połozenia tynków minęło raptem 2 tygodnie )

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
panowie halogenowcy .. rozsmieszacie mnie :D do łez.

chetnie bym się z toba zmierzył w jednym pokoju.ja robie dwie sciany i ty dwie.zmierzyli byśmy nam czas i uzyskany efekt.oczywiscie robimy tym samym towarem i narzedziami tyle ze ja pod halogen i po swojemu

chciałbym później zobaczyć z czego byś się śmiał czy może faktycznie leciały by ci łzy ale z innego powodu :D

Tynki gipsowe i tak nigdy nie beda takie jak gladz.. Ja wiem swoje

da się zrobic prawie jak gładz na tyle ze ktos kto tego nie robił nie zauważy różnicy nawet z halogenem w ręku.sprawdzone parokrotnie

warto pamiętać że malowanie przykrywa wiele niedoskonałości ale i wiele pokazuje