barcio 11.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam Bardzo mnie interesuje ile płacicie za gaz , wiadomo idzie sezon grzewczy i firmy dostają szaleju z cenami. Prosze podajcie region nazwe firmy i cene brutto. U mnie Okolice Legionowa, Dragongaz, 2,80 !!!! PozdrawiamB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 11.09.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam Bardzo mnie interesuje ile płacicie za gaz , wiadomo idzie sezon grzewczy i firmy dostają szaleju z cenami. Prosze podajcie region nazwe firmy i cene brutto. U mnie Okolice Legionowa, Dragongaz, 2,80 !!!! Pozdrawiam B Gaspol - 9,6 brutto z 1 m3 jak dobrze pamiętam, cena na rok od 09/2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 11.09.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam,Za propan-butan w Orlen-Gazie trzeba zaplacic 1.75 zl/litr netto, czyli 2.14 zl/litr brutto.http://www.orlengaz.pl/notowania.phpCo ciekawe, taka sama cena byla latem (chwilami nawet 3 grosze drozej!).PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jayzet71 01.11.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Od października Gaspol 2,49 brutto za 1 litr propanu.Ale kupiłem latem w cenie letniej 2,10 brutto (też z Gaspolu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 01.11.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 do niedawna 6,59zl/m3 (z VAT), ile to za 1L nie pamietam, gdzies posialem przelicznik .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 13.01.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jaka firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hans Kloss 13.01.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dla tych co ogrzewają LPG, a w przyszłości maja widoki na gaz ziemny, pocieszenie. Na gazie ziemnym zaoszczędzicie prawie połowę tego co teraz wydajecie na LPG. Ja grzałem LPG do połowy ub. roku i rocznie to wychodziło między 5 a 6 tys. zł. Teraz pół roku ogrzewam ziemnym i po zużyciu gazu szacuje roczny koszt 2,2 - 3 tys. zł. Opłacało mi sie nawet zerwać lojalkę z BP, bo kasa, którą musiałem im zapłacić juz sie zwróciła w niższych kosztach za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.01.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 13.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ???????? nie jażę o co chodzi z tym j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 13.01.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ???????? nie jażę o co chodzi z tym j.w. ...popularny skrót... j.w. - jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 13.01.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Super fajnie za wyjaśnienie. Ja się pytałem jakiej firmy miał kolega zbiornik pisze mi j.w. i co to znaczy w kontekście mojego pytania skoro wyżej są co chwilę inne nazwy dystrybutorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.01.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Frodo, jakiej firmy mialem zbiornik to juz ci pisalem na priv moje j.w. odnosiło sie do postu Hansa Klossa, co znaczy że potwierdzam to co on pisze; koszt ogrzewania gazem plynnym jest spory, do tego stopnia, ze przełączając się na gaz ziemny z reguły opłaca się zapłacić karę za zerwanie umowy, w moim przypadku kara taka zostaje nawet dodatkowo zamiejszona o połowę jeśli przechodzę na gaz ziemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 14.01.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ok wszytko już jasne Gaspol 9,6 Bałtykgaz 6,59 aż takie różnice? Jeżeli Dragongaz po 2,8 zł za litr to 11,2 zł/m3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.01.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 1,60 zł + VAT za litrOrlengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 14.01.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Powiedzcie mi panowie bo czegoś tu nie rozumiem gaz do celów grzewczych nie jest obciążony akcyzą, można powiedzieć że kupujecie go w hurtowych ilościach bo do takiego zbiornika trochę tego gazu wchodzi to dlaczego cena za jego litr jest taka wysoka?Kolega revalidon napisał że płaci 1.6zł +VAT za litr, a ja płace na stacji za gaz do auta 1.59zł już z VAT. Wiec gaz do waszych instalacji teraz powinien chyba być tańszy niż 1.6zł bo nie ma w nim akcyzy no i kupujecie go w ilości hurtowej a nie po 60 litrów tak jak ja do samochodu. Czy wy macie jakieś umowy że gaz musicie tankować u jednego dostawcy, jeżeli nie to wystarczy podjechać do pierwszej lepszej stacji lpg i zapytać kto im dostarcza gaz i kupować gaz u tego dostawcy bez takiej marży.To samo dotyczy małych butli z gazem cena ich tak samo jest dużo wyż sza pomimo tego że nie ma w tym gazie akcyzy niż z dystrybutora. A wiem i znam osobiście przypadki jak stacje lpg kupują duże ilości gazu właśnie w butlach a później ten gaz przepompowują sami do dużych zbiorników i tankują nim samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 No właśnie! Dlaczego gaz na stacjach jest tańszy? Czy do ceny gazu jest doliczana dzierżawa zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 14.01.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Wg mnie różnica wynika z dwóch powodów... 1. Mniejsza konkurencja na rynku dostawców gazu LPG do celów grzewczych... Poza tym sprzedawcy LPG do aut kalkulują swe ceny w odniesieniu do cen benzyny, która mocno potaniała, a dostawcy LPG do cen gazu ziemnego, który nie potaniał, a nawet zdrożał... 2. Są to także dwa różne produkty... LPG jest mieszaniną propanu i butanu, ale różni sprzedawcy mają różne proporcje... Butan jest tańszy, dlatego LPG z większym udziałem butanu też będzie tańszy... ja swoja cenę podałem za propan-butan, gdzie 70% jest propanu a 30% butanu... Podejrzewam, że inni kupują tzw. propan techniczny, gdzie jest 95% propanu i 5% butanu... W przypadku LPG do aut proporcje są inne, chyba 50 na 50, zresztą pewnie różne w okresie zimowym i letnim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 14.01.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 bałtyk gaz - pierwszy rok promocyjny - 7,54 zł metr sześć. (2,20 litr). W przyszyłym roku ma bć 10 zł, ale 50 m ode mnie jest rura gazu ziemnego i już mam warunki przyłącza, więć napewno zmienię paliwo, bo przy tych cenach to nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 14.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Skoro do palenia niby gaz ma więcej propanu i dlatego możne być droższy to wytłumaczcie mi fakt dlaczego na prywatnych stacjach potajemnie przepompowują właśnie gaz z małych butli kuchennych do dużego zbiornika i później tankują tym samochody? Jak by taki gaz do użytku domowego był droższy nikt by się nie bawił na stacjach w takie ceregiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Ok wszytko już jasne Gaspol 9,6 Bałtykgaz 6,59 aż takie różnice? Jeżeli Dragongaz po 2,8 zł za litr to 11,2 zł/m3 ? to byla polroczna rozbiegowka .... teraz jest ok. 9,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts