msobanie 14.01.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witajm, Wg mnie różnica wynika z dwóch powodów.... Nie oszukujmy sie, glowny powod to taki, ze zobowiazani jestesmy do brania gazu od dostawcy, z ktorym mamy umowe. A ten ustala sobie cene, ktora w zaden sposob nie jest rynkowa. Dawno juz (kilka lat temu) o tym pisal kolega Cypek, ze gaz LPG kupowany na wolnym rynku jest przynajmniej o 30% tanszy od Gaspolu, Orlenu itp. Gdyby miec wlasny zbiornik i tankowac gdzie taniej, byloby to znacznie tansze rozwiazanie. Pozdrawiam Mire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 14.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Skoro do palenia niby gaz ma więcej propanu i dlatego możne być droższy to wytłumaczcie mi fakt dlaczego na prywatnych stacjach potajemnie przepompowują właśnie gaz z małych butli kuchennych do dużego zbiornika i później tankują tym samochody? Jak by taki gaz do użytku domowego był droższy nikt by się nie bawił na stacjach w takie ceregiele. 1. Gaz w butlach do kuchenki to mieszanka propan-butam tak jak w LPG do samochodów, z większym udziałem tańszego butanu, ale to ma nieduży wpływ na cenę 2. Proceder o którym opowiadasz może służyć obejściu akcyzy (nie płaci jej stacja tylko producenta paliwa) 3. Gaz do zbiorników jest droższy bo firmie X musi zwrócić się z reguły darmowa dla klienta instalacja zbiornika, podłączenie do domu, dojazdu cysterny do mieszkańców itd, oczywiście firma związuje klienta umową (szczególnie Gaspol przy telemetrii - w ogóle jest niemożliwym zatankować innym gazem) 4. Konkurencja i tak jest o 100% wyższa niż przy prądzie bo tam nie ma żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulowawa 15.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a płaciłem 2 tygodnie temu po 1/80 za litr (BRUTTO). Od razu mówie że to w żadnej promocji bo nie kupuje od gaspolu czy inne shella. Placisz przy dostawie za gaz a pochodzi od bezpośredniego importera. Nie ma żadnych rat czy odroczonych płatności (taki warunek). Firma ma swój transport ale nie wydaje milonów złotych na reklame w kazdym muratorze itp. Gaz sprzedaje prawie w całej Polsce. W razie czego służe kontaktem telefonicnym do przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.01.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a płaciłem 2 tygodnie temu po 1/80 za litr (BRUTTO). Od razu mówie że to w żadnej promocji bo nie kupuje od gaspolu czy inne shella. Placisz przy dostawie za gaz a pochodzi od bezpośredniego importera. Nie ma żadnych rat czy odroczonych płatności (taki warunek). Firma ma swój transport ale nie wydaje milonów złotych na reklame w kazdym muratorze itp. Gaz sprzedaje prawie w całej Polsce. W razie czego służe kontaktem telefonicnym do przedstawiciela. a jaka jest minimalna ilość zamówienia..? no i jaki gaz tj. ile butanu, a ile propanu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordonek 18.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 1,60 zł + VAT za litr Orlengaz Witam, zamierzam zrobić instalację opartą na piecu gazowym kondensacyjnym. W necie wyczytałem, że ogólnie większość instalacji na gaz płynny (zbiornikowe) pracuje na propanie. Także wszystkie firmy dostarczające gaz płynny mają w ofercie tylko gaz propan. Jedynie Orlen oferuje dostawy gazu w postaci propan-butanu, który ma wyższą wartość opałową od czystego propanu i jest od niego o 20% tańsza. Jedynym warunkiem dostaw propan-butanu jest zbiornik wkopany w ziemię na głębokości min. 2m. Proszę o informację czy macie instalacje oparte na propan-butanie? Jeżeli tak to czy nie macie problemów z instalacją i piecem? Podajcie proszę ewentualnie innego dostawcę i jego cenę na propan-butan? Widzę, że revalidon korzystasz z takiego gazu. Możesz napisać są fakycznie jakieś problemy , jak to sugerują inni dostawcy gazu, ktorzy nie mają takiego gazu w ofercie. Napisz proszę jeżeli możesz jaką masz instalację oraz piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpazyra 01.10.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Nastał nam kolejny sezon grzewczy wiec odświeżam temat. Tydzień temu tankowałem 1,9 zł/l netto; Gaspol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 01.10.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Chyba że masz własny zbiornik to dostałeś taką cenę ale i tak mocno przepłaciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 10.10.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Nastał nam kolejny sezon grzewczy wiec odświeżam temat. Tydzień temu tankowałem 1,9 zł/l netto; Gaspol Bez łaski i problemu można kupić po 1,90 ale brutto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekps 13.10.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 (edytowane) Propan +/- 1,95 brutto na terenie woj Pomorskiego, Kujawsko-Pomorskiego i Wielkopolskiego. Dostawy od poniedziałku do soboty. Więcej na mailu: [email protected]. Warto! Edytowane 13 Października 2010 przez tomekps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 15.10.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 Propan +/- 1,95 brutto na terenie woj Pomorskiego, Kujawsko-Pomorskiego i Wielkopolskiego. Dostawy od poniedziałku do soboty. Więcej na mailu: [email protected]. Warto! Po co przepłacać! Max 1.90 brutto http://www.makarewiczgaz.pl http://www.oilgaz.pl ceny na październik 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafs2 05.01.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam, jeżeli sprawa aktualna to proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 12.01.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Ja badałem temat cen na styczeń 2011 w okolicy Kielc ale cena pojechana na maxa 2,00 + VAT = 2,46 ! Podobno w lutym na być taniej. W zeszłym roku brałem za 1,7 brutto w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robak45 22.02.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Jestem po rozmowie z Bałtyk-gazem. Chcą 2,51 brutto za litr w Wielkopolsce. Gaz ziemny bede miala dopiero za 2 lata. Chyba poczekam do czerwca z podpisaniem umowy. Ile Wy płacicie za litr i w jakim wojewodztwie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 22.02.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) 6,70 brutto /m3 - umowa z zamrożeniem ceny na dwa lata. Boję się myślec co będzie po rozmrożeniu ceny:-( Ps. Województwo mazowieckie. Edytowane 22 Lutego 2011 przez krzycha16a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 01.04.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Białystok propan na wolnym rynku Barter 1,95 propan butan 1,85 za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpazyra 01.04.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Wczoraj tankowalem 1000l - Gaspol 2,84 brutto, we wrześniu było 2,32 a w listopadzie 2009 2,15Masakra wiem wiem zaraz rozlegna sie kontarze że na wolnym rynku mozna sporo taniejtylko trzeba zainwestować ok 8 000 zł w swój zbiornik; a jak sie ma perspektywę gazu ziemnego to perspektywa 6-8 letniego zwrotu inwestycji malo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 01.04.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Jak masz perspektywę gazu ziemnego to kupuje się kilka butli 11 kg. i można się przemęczyć a tak trzeba płakać i płacić a jak znam gaspol z własnego doświadczenie może być tylko drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgolebiowski 01.04.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) wiem wiem zaraz rozlegna sie kontarze że na wolnym rynku mozna sporo taniej tylko trzeba zainwestować ok 8 000 zł w swój zbiornik; ja zainwestowałem we własny zbiornik 3500 i jutro tankuję propan za 1,9 zł Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez kgolebiowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
respi 08.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam.Jestem w trakcie budowy domu i poszukuję firmy z kujawsko-pomorskiego która zajmuje się montowaniem zbiorników podziemnych(usługa kompleksowa).Interesuje mnie własny zbiornik a nie dzierżawa.Możecie kogoś polecić,może znacie koszty takiej inwestycji?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackcyl 26.07.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 1,37 netto dwa tygodnie temu. Dostawca z Żyrardowa. Zbiornik własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts