Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płacicie za LPG do zbiorników przydomowych?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wymieniaj zbiornik na własny.

Obecna cena propanu na wolnym rynku: 2,2 - 2,3zł/litr brutto. Wyżej miałeś podane ceny latem.

Pomnóż różnicę w cenie za litr przez zużycie roczne, a wyjdzie o ile masz wyższe koszty. Dadaj, jeśli masz, opłatę za dzierżawę zbiornika.

Edytowane przez Greengaz

Cena na dzisiaj, którą uzyskał klient Amerigazu "na pierwsze" tankowanie to 2.48 brutto

Jest święcie przekonany, że to normalna cena koncernowa i tak kupi w przyszłym roku:P

Załączam pliczek, który (mam nadzieje) pomoże zdecydować: czy samemu kupić zbiornik, czy dzierżawić od jakiejś firmy.

Do uzupełnienia komórki z tłem jasno niebieskim. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę kiedy będzie dociągnięty gaz ziemny.

kalkulator kosztow zbiornika na gaz.zip

Dołóż w tabelce kolejne trzy lata i co wyjdzie?

W tej co zrobiłeś po trzech latach dołóż karę za wcześniejsze zabranie zbiornika (niewyrobienie limitu zakupowego), koszt demontażu ok. 1000 złotych a po stronie zbiornika własnego wpisz 3000 zł ze sprzedaży swojej własności (za trzy letni to może nawet deko więcej)

I co Ci wyjdzie po trzech latach? Dalej lepiej z koncernem?

Załączam pliczek, który (mam nadzieje) pomoże zdecydować: czy samemu kupić zbiornik, czy dzierżawić od jakiejś firmy.

Do uzupełnienia komórki z tłem jasno niebieskim. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę kiedy będzie dociągnięty gaz ziemny.

Świetny pomysł i realizacja. Wszystko się przelicza prawidłowio.

Komentarz zmierzajacy do uproszczenia kalkulatora przesyłam na priv co by nie zaśmiecać wątku.

Pozdrawiam

• 3 months później...
tankowanie 24.09.2012 1000 litrów propanu z Dragon gaz w cenie 3,57 zl/litr brutto

masakra!!

Dlaczego się nie targowałeś? Tak jak pisał ktoś już na forum z dużą firmą można negocjować w sprawie cen. Z małym dostawcą jest to niemożliwe. Ja jestem klientką DragonGaz od 2 lat i jestem jak najbardziej zadowolona z ich usług. Ceny są konkurencyjne, można negocjować. Obsługa miła i bardzo szybko załatwia jakiekolwiek problemy. Dostawa następuje w ciągu maksymalnie 48 godzin od zamówienia. Nawet w przypadku ciężkich warunków na drodze. Jeśli ktoś zatem stawia na bezpieczeństwo, miłą obsługę, ekologię i ekonomiczne zużycie gazu to szczerze polecam DragonGaz! :)

Pierwszy wpis i taka laurka;).

Możesz na przykładzie własnego doświadczenia podać jakieś cyfry, np. zadzwoniłam do Firmy i zaproponowali mi X zł, a po negocjacjach opuścili cenę do Y.

I to przy zamówieniu 1 000 litrów.

Nie napisałaś też czy zbiornik masz w dzierżawie, czy własny.

Dlaczego się nie targowałeś? Tak jak pisał ktoś już na forum z dużą firmą można negocjować w sprawie cen. Z małym dostawcą jest to niemożliwe. Ja jestem klientką DragonGaz od 2 lat i jestem jak najbardziej zadowolona z ich usług. Ceny są konkurencyjne, można negocjować. Obsługa miła i bardzo szybko załatwia jakiekolwiek problemy. Dostawa następuje w ciągu maksymalnie 48 godzin od zamówienia. Nawet w przypadku ciężkich warunków na drodze. Jeśli ktoś zatem stawia na bezpieczeństwo, miłą obsługę, ekologię i ekonomiczne zużycie gazu to szczerze polecam DragonGaz! :)

Marta z całym szacunkiem,

3,57 zł brutto za litr to trzeba być chorym na głowę by płacić. Potem wszędzie na forach wpisy jak to propan jest drogi.

Najważniejsze Marto, że jesteś zadowolona z Dragon Gaz i że przyjeżdżają cysterną w 48h - tak jakby łaskę robili, że Ci zbiornik nabiją.

TAK TRZYMAJ!!!

Pozdrawiam

• 1 month później...
Pierwszy wpis i taka laurka;).

Możesz na przykładzie własnego doświadczenia podać jakieś cyfry, np. zadzwoniłam do Firmy i zaproponowali mi X zł, a po negocjacjach opuścili cenę do Y.

I to przy zamówieniu 1 000 litrów.

Nie napisałaś też czy zbiornik masz w dzierżawie, czy własny.

Zbiornik mam w dzierżawie. Opuścili mi na litrze 3-4 grosze. Mam zbiornik 2500 l. Już dokładnie nie pamiętam jaka to była cena. Niecałe 3 zł w każdym razie. Zamawiałam gaz jesienią. Pozdrawiam.

Marta z całym szacunkiem,

3,57 zł brutto za litr to trzeba być chorym na głowę by płacić. Potem wszędzie na forach wpisy jak to propan jest drogi.

Najważniejsze Marto, że jesteś zadowolona z Dragon Gaz i że przyjeżdżają cysterną w 48h - tak jakby łaskę robili, że Ci zbiornik nabiją.

TAK TRZYMAJ!!!

Pozdrawiam

No jeśli płacisz 3,57 za litr to faktycznie masz problem. Ja za litr jesienią zapłaciłam niecałe 3 zł i jeszcze dostałam rabat w związku z tym, że jestem stałą klientką. Dojazd do mojego domu zimą jest bardzo trudny, więc łaski mi oczywiście nie robią, ale w przypadku innej firmy był to problem nieustanny, dlatego cenię sobie firmę DragonGaz za to, że jak się umawiają to są słowni i przyjeżdżają z maksymalnie półgodzinnym poślizgiem.

No jeśli płacisz 3,57 za litr to faktycznie masz problem. Ja za litr jesienią zapłaciłam niecałe 3 zł i jeszcze dostałam rabat w związku z tym, że jestem stałą klientką. Dojazd do mojego domu zimą jest bardzo trudny, więc łaski mi oczywiście nie robią, ale w przypadku innej firmy był to problem nieustanny, dlatego cenię sobie firmę DragonGaz za to, że jak się umawiają to są słowni i przyjeżdżają z maksymalnie półgodzinnym poślizgiem.

Ja zamierzam za 2 miesiace zatankowac po 1.7zl brutto / litr. Tez łaski robic nie beda.

Zbiornik mam w dzierżawie. Opuścili mi na litrze 3-4 grosze. Mam zbiornik 2500 l. Już dokładnie nie pamiętam jaka to była cena. Niecałe 3 zł w każdym razie. Zamawiałam gaz jesienią. Pozdrawiam.

Obecna cena 1,82 brutto. Województwo mazowieckie + łodzkie.

Ja zamierzam za 2 miesiace zatankowac po 1.7zl brutto / litr. Tez łaski robic nie beda.

No jeśli masz możliwość utargowania do takiej ceny to czemu nie... Ja na razie nie zamawiam, bo nie potrzebuję, ale we wrześniu już zacznę o tym myśleć i przeglądać ceny.

marta131288

Napisałaś, że zbiornik masz w dzierżawie, w więc plombowany.

Na wolnym rynku nie masz co szukać.

Jesteś skazana na dostawy od dzierżawcy zbiornika i pewnie na cenę 2x wyższą.

No ale jesteś zadowolona :D.