miszuni 21.12.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Cena gazu (propanu) w Dragon gaz to 3,06 zł brutto (MIN. 1500 l) ważna do końca 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.12.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Wymieniaj zbiornik na własny.Obecna cena propanu na wolnym rynku: 2,2 - 2,3zł/litr brutto. Wyżej miałeś podane ceny latem. Pomnóż różnicę w cenie za litr przez zużycie roczne, a wyjdzie o ile masz wyższe koszty. Dadaj, jeśli masz, opłatę za dzierżawę zbiornika. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 21.12.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Cena gazu (propanu) w Dragon gaz to 3,06 zł brutto (MIN. 1500 l) ważna do końca 2012. Dramat... Promocja jak w mordę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 21.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Cena na dzisiaj, którą uzyskał klient Amerigazu "na pierwsze" tankowanie to 2.48 bruttoJest święcie przekonany, że to normalna cena koncernowa i tak kupi w przyszłym roku:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszuni 22.12.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Załączam pliczek, który (mam nadzieje) pomoże zdecydować: czy samemu kupić zbiornik, czy dzierżawić od jakiejś firmy. Do uzupełnienia komórki z tłem jasno niebieskim. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę kiedy będzie dociągnięty gaz ziemny.kalkulator kosztow zbiornika na gaz.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 22.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Dołóż w tabelce kolejne trzy lata i co wyjdzie?W tej co zrobiłeś po trzech latach dołóż karę za wcześniejsze zabranie zbiornika (niewyrobienie limitu zakupowego), koszt demontażu ok. 1000 złotych a po stronie zbiornika własnego wpisz 3000 zł ze sprzedaży swojej własności (za trzy letni to może nawet deko więcej)I co Ci wyjdzie po trzech latach? Dalej lepiej z koncernem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 22.12.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Załączam pliczek, który (mam nadzieje) pomoże zdecydować: czy samemu kupić zbiornik, czy dzierżawić od jakiejś firmy. Do uzupełnienia komórki z tłem jasno niebieskim. Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę kiedy będzie dociągnięty gaz ziemny. Świetny pomysł i realizacja. Wszystko się przelicza prawidłowio. Komentarz zmierzajacy do uproszczenia kalkulatora przesyłam na priv co by nie zaśmiecać wątku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta131288 24.03.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 tankowanie 24.09.2012 1000 litrów propanu z Dragon gaz w cenie 3,57 zl/litr brutto masakra!! Dlaczego się nie targowałeś? Tak jak pisał ktoś już na forum z dużą firmą można negocjować w sprawie cen. Z małym dostawcą jest to niemożliwe. Ja jestem klientką DragonGaz od 2 lat i jestem jak najbardziej zadowolona z ich usług. Ceny są konkurencyjne, można negocjować. Obsługa miła i bardzo szybko załatwia jakiekolwiek problemy. Dostawa następuje w ciągu maksymalnie 48 godzin od zamówienia. Nawet w przypadku ciężkich warunków na drodze. Jeśli ktoś zatem stawia na bezpieczeństwo, miłą obsługę, ekologię i ekonomiczne zużycie gazu to szczerze polecam DragonGaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 24.03.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Pierwszy wpis i taka laurka;). Możesz na przykładzie własnego doświadczenia podać jakieś cyfry, np. zadzwoniłam do Firmy i zaproponowali mi X zł, a po negocjacjach opuścili cenę do Y.I to przy zamówieniu 1 000 litrów.Nie napisałaś też czy zbiornik masz w dzierżawie, czy własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 24.03.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wynika z tego ,że można kupić za 1,9 zł Ale kupuje się po 3,57 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 24.03.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wynika z tego ,że można kupić za 1,9 zł Ale kupuje się po 3,57 zł. To już po rabacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 24.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 To już po rabacie 2,36 na stacji LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 26.03.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Dlaczego się nie targowałeś? Tak jak pisał ktoś już na forum z dużą firmą można negocjować w sprawie cen. Z małym dostawcą jest to niemożliwe. Ja jestem klientką DragonGaz od 2 lat i jestem jak najbardziej zadowolona z ich usług. Ceny są konkurencyjne, można negocjować. Obsługa miła i bardzo szybko załatwia jakiekolwiek problemy. Dostawa następuje w ciągu maksymalnie 48 godzin od zamówienia. Nawet w przypadku ciężkich warunków na drodze. Jeśli ktoś zatem stawia na bezpieczeństwo, miłą obsługę, ekologię i ekonomiczne zużycie gazu to szczerze polecam DragonGaz! Marta z całym szacunkiem, 3,57 zł brutto za litr to trzeba być chorym na głowę by płacić. Potem wszędzie na forach wpisy jak to propan jest drogi. Najważniejsze Marto, że jesteś zadowolona z Dragon Gaz i że przyjeżdżają cysterną w 48h - tak jakby łaskę robili, że Ci zbiornik nabiją. TAK TRZYMAJ!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta131288 07.05.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Pierwszy wpis i taka laurka;). Możesz na przykładzie własnego doświadczenia podać jakieś cyfry, np. zadzwoniłam do Firmy i zaproponowali mi X zł, a po negocjacjach opuścili cenę do Y. I to przy zamówieniu 1 000 litrów. Nie napisałaś też czy zbiornik masz w dzierżawie, czy własny. Zbiornik mam w dzierżawie. Opuścili mi na litrze 3-4 grosze. Mam zbiornik 2500 l. Już dokładnie nie pamiętam jaka to była cena. Niecałe 3 zł w każdym razie. Zamawiałam gaz jesienią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta131288 07.05.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Marta z całym szacunkiem, 3,57 zł brutto za litr to trzeba być chorym na głowę by płacić. Potem wszędzie na forach wpisy jak to propan jest drogi. Najważniejsze Marto, że jesteś zadowolona z Dragon Gaz i że przyjeżdżają cysterną w 48h - tak jakby łaskę robili, że Ci zbiornik nabiją. TAK TRZYMAJ!!! Pozdrawiam No jeśli płacisz 3,57 za litr to faktycznie masz problem. Ja za litr jesienią zapłaciłam niecałe 3 zł i jeszcze dostałam rabat w związku z tym, że jestem stałą klientką. Dojazd do mojego domu zimą jest bardzo trudny, więc łaski mi oczywiście nie robią, ale w przypadku innej firmy był to problem nieustanny, dlatego cenię sobie firmę DragonGaz za to, że jak się umawiają to są słowni i przyjeżdżają z maksymalnie półgodzinnym poślizgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 07.05.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 No jeśli płacisz 3,57 za litr to faktycznie masz problem. Ja za litr jesienią zapłaciłam niecałe 3 zł i jeszcze dostałam rabat w związku z tym, że jestem stałą klientką. Dojazd do mojego domu zimą jest bardzo trudny, więc łaski mi oczywiście nie robią, ale w przypadku innej firmy był to problem nieustanny, dlatego cenię sobie firmę DragonGaz za to, że jak się umawiają to są słowni i przyjeżdżają z maksymalnie półgodzinnym poślizgiem. Ja zamierzam za 2 miesiace zatankowac po 1.7zl brutto / litr. Tez łaski robic nie beda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 07.05.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Zbiornik mam w dzierżawie. Opuścili mi na litrze 3-4 grosze. Mam zbiornik 2500 l. Już dokładnie nie pamiętam jaka to była cena. Niecałe 3 zł w każdym razie. Zamawiałam gaz jesienią. Pozdrawiam. Obecna cena 1,82 brutto. Województwo mazowieckie + łodzkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta131288 13.05.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ja zamierzam za 2 miesiace zatankowac po 1.7zl brutto / litr. Tez łaski robic nie beda. No jeśli masz możliwość utargowania do takiej ceny to czemu nie... Ja na razie nie zamawiam, bo nie potrzebuję, ale we wrześniu już zacznę o tym myśleć i przeglądać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta131288 13.05.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Obecna cena 1,82 brutto. Województwo mazowieckie + łodzkie. Ja jestem z dolnośląskiego. Będę musiała się niedługo zainteresować jakie są ceny u nas obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.05.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 marta131288 Napisałaś, że zbiornik masz w dzierżawie, w więc plombowany. Na wolnym rynku nie masz co szukać. Jesteś skazana na dostawy od dzierżawcy zbiornika i pewnie na cenę 2x wyższą. No ale jesteś zadowolona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts