Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi z drzwi.pl

Trociu

Recommended Posts

Witam.

Tak dla potomnych, co planują kupno drzwi.

Zamówiłem z jakiś miesiąc temu drzwi w firmie pod logiem Drzwi.pl - termin montażu około 4 tygodni. Wszystko ładnie pięknie jak zwykle.

Minął miesiąc od podpisania umowy więc dzwonię do nich się dowiedzieć jak sprawa się ma. I co? Drzwi nie ma i nie wiadomo kiedy będą. Nie wiadomo nawet czy opóściły wogóle fabrykę, a jeżeli nie, to nie wiadomo również kiedy to może być. Może za miesiąc przypłyną (import z chin) może za dwa wypłynął.

Tak więc przestrzegam przed drzwiami oferowanymi przez tą firmę. Powtórzę: drzwi.pl - nie polecam.

• 2 months później...

Historii ciąg dalszy.

Miła pani z salonu proponuje nam albo machoń albo w okleinie PCV.

Obie wersje odpadają, bo wszystko mamy w złotym dębie i specjalnie decydowaliśmy się na HDF, bo ładniej wygląda.

Ale nie czekając na dostawę od tej pani, poszukałem po sieci. Znalazłem dwa inne sklepy handlujące tymi samymi drzwiami.

Pani z okolic Zielonej Góry wogóle nie chciała słyszeć o złotym dębie - sama by chciała coś na ich temat wiedzieć, a w szczególności czy będą.

Pan z Warszawy powiedział jasno - że nie wie kiedy będą. Ale ma nadzieję, że w tym roku jeszcze będą - podobno mają przypłynąć w sumie 20 kontenerów i ma nadzieje, że chociaż w jednym z nich złoty dąb będzie.

Więc czekamy dalej.

Niestety nic innego na rynku za niewygórowane pieniądze nam się nie podoba

• 3 weeks później...