geoewka 11.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, poszukuję czarnej ziemi ogrodowej (humusu) do zagospodarowania ogrodu (już po wyrównaniu). Proszę o jakieś namiary gdzie mogę dostać taką ziemię luzem w mojej okolicy? Potrzebne ok 60m3. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Lokalizacja: Rybnik/Racibórz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjo 12.09.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jakieś 2 tygodnie temu kupiłem 11T ziemi w okolicach Wodzisławia Śląskiego. Cena 20 zł./T i była to najtańsza jaką znalazłem. Przyjechał Jelcz z podniesionymi burtami (takim autem dysponują), maja również koparko-ładowarkę. Na PW wysyłam ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geoewka 12.09.2008 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Dzięki wielkie za namiary! Rozumiem, że na Jelcza wchodzi 11T? Czy ta ziemia nadaje się pod trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjo 13.09.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Tak, na Jelcza wchodzi 11T (podwyższone burty). Tak mnie przynajmniej poinformowano (nie ważyłem). Ziemię rozsypałem na działce, wg mnie się nadaje, czarna, lekka, choć z odrobiną korzeni, zdażały się też bryłki gliniaste. Nie mniej uważam, że za taką cenę jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts