qasi79 16.09.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 jak zewnętrznych nie fazujesz to jak je wykańczasz? tam jest ryzyko, że zawadziśz albo meblem tracisz, po pijaku ... różnie bywa jak zfrezuje i dam narożnik metalowy to chyba jest pewniej ... bo jak inaczej to wykończyć z tym akrylew szpachlowym to fajna rzecz, zakupie se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 16.09.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 jak zewnętrznych nie fazujesz to jak je wykańczasz? nie trzeba nic fazować.... masz dwie płyty złożone do czoła pok kątem 90 i bez zadnych kombinacji kleisz na to narożnik i tyle!!! a pozniej naciągasz to gipsem zeby było równo i tyle w tym temacie chyba ze tu o jakąś inną technikę chodzi o tu jest wszystko opisane tylko przykład jest na płycie fazowanej ale na nie fazowanej fabrycznie robi sie tak samo tylko trzeba więcej gipsem zaciągnąć tak ze 40cm żeby zlicować to wszystko http://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/07_prace_wykonczeniowe/ [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qasi79 17.09.2008 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 extra, to chyba rozwiązuje wszystkie pytania związane ze szpachlowaniem (a qrde tyle razy na tej stronie byłem, ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 17.09.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 extra, to chyba rozwiązuje wszystkie pytania związane ze szpachlowaniem (a qrde tyle razy na tej stronie byłem, ehhh nie musisz dziękować powodzenia w szpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 witam, mam pytanko dotyczące wewnętrznych narożników w systemie suchej zabudowy - klejenie płyt na ściany czy narożniki wewnętrzne trzeba "fazować" - ścinać końcówki, którymi się łączą żeby wkleić tam taśmę czy taśmę kleić na gładkie narożniki albo jak wypadnie ... na narożnikach zewn. ścinam krańce jak coś bo tam będzie narożnik aluminiowy a na wewn. niewiem .. pozdr zrobilem identycznie jak polacznie scian z sufitem czyli akrylem. plyty w narozniku idelanie docialem takze powstala mala szczelinka ktora uzupelnilem akrylem do k/g i zaciagnalem przyrzadem do wygladzania tego typu spoin (produkt z tytana ) ot cala filozofia. nie wiem czy to fachowo , ale efekt zadawalajacy i nic nie peka bo akryl jest elastyczny pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts