boru 11.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, nad garazem zorbilismy sobie duzy balkon. teraz przyszla pora na zrobienie podlog balkonu oraz czegos naokolo. Generalnie chcemy zrobic cos co bedize chronic nas przed wscibskimi oczami sasiadow. I zastanawiamy sie nad murkiem wokol balkonu, na ktorym roslyby naokolo kwiaty. Nie mamy jednak pomyslu w jaki sposob zrobic skrzynki na murku - moze ktos ma pomysl? a moze sa gotowe betonowe odlewy ktore mozna wmurowac w murek? A moze ktos ma pomysl na jakas ciekawa balustrade z niewielka iloscia przeswitow ale rowniez z kwiatami dookola. Dodam, ze domek nie jest w stylu nowoczesnym wiec odpadaja nowoczesne systemy balustrad z pcv i alu.http://img390.imageshack.us/img390/6479/pnfrontvu3.th.jpg [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 11.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 ja osobiście zrobiłabym kute lub drewniane - te mogą być bardziej zabudowane, np. łądne są z segmentów w kształcie krzyża wpisanego w kwadrat.Codo osłony to murek wg mnie będzie szpecił, zamiast tego zrób łądną aranżację zielenią, drzewka w donicach itd. będzie przyjemniej a i tak w zimie nie będziecie tam siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.09.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 za to w zimie betonowy mur będzie ostro szpecił, chyba że kwiatki będa plastikowe w opcji całorocznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 12.09.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 można sobie namalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 12.09.2008 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 kute odpadaja.. nie podobaja nam sie.. druga sprawa to taka ze bloczkow nam zostalo na murek.. czemu tweirdzicie ze murek bedzie szpecil ? przeciez to bedzie otynkowane razem ze sciana?a zeby dawac drewniane to chyba sporo bedzie kosztowac - ile? a moze jakas konstrukcje segmenetowa swojego wyrobu (np. jakies plyty>??) ktos cos takiego robil? jakies zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 13.09.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 cóż to wszystko kwestia gustu i tego na czym ci bardziej zależy - na tym aby taniej czy na estetyce budynku; widzę że masz na jaskółce drewno więc ja bym nawiązała tym kolorem do drewna na tarasiei podobne ogrodzenie i będzie pięknie...Beton dla mnie to najgorsze rozwiązanie - ciężkie i może ci zepsuć elewację - a jak tam masz w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Murek = piękne żeberko do odprowadzania ciepła. Z tego powodu IMHO odpada. Proponuję drewniane "ogrodzenie", skoro nie chcesz zrobić metalowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 13.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ja mam takie http://lh3.ggpht.com/APS.88.budowa/SMGg8WDUidI/AAAAAAAADNg/SIe23zyFwc0/DSC05768.JPG Deski można dowolnie zagęszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.09.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Wydaje mi się, że murek może sprawiać wrażenie, jakby to było nie dokończone, część budynku bez dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 13.09.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 A poza tym zakładając nawet, że murek jest lity betonowy to i tak cię nie zasłoni, chyba że będziesz się czołgał lub tam leżał. Siedzącemu i tak głowa będzie wystawała a głowa jak wiadomo jest rozpoznawalna dla sąsiadów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 14.09.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 cóż to wszystko kwestia gustu i tego na czym ci bardziej zależy - na tym aby taniej czy na estetyce budynku; widzę że masz na jaskółce drewno więc ja bym nawiązała tym kolorem do drewna na tarasiei podobne ogrodzenie i będzie pięknie... Beton dla mnie to najgorsze rozwiązanie - ciężkie i może ci zepsuć elewację - a jak tam masz w projekcie? w projekcie mam tam .. dach nad garazem ;'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 14.09.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 jakos tak nie moge sie przekonac dop tych desek.... ostatnio wymyslilerm taki murek na narozach "schodzacy schodkowo" w dol na dwie strony ... a pomiedzy deski.. ale tez tego nie widze dokladnie i nie wiem jak to bedize wygladac... moze ktos widzial cos takiego??? jakies zdjeice by soie przyfdalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts