damarel 12.09.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 WitamW całym mieszkaniu, nawet w kuchni mam okna od podłogi do sufitu. Tam gdzie normalnie jest mur, do wysokosci parapetu jest zbrojona szyba. Wygląda to pięknie, mieszkanie jest bardzo jasne. Ale jak zasłonic takie okna, naprzeciwko jest blok. Podobaja mi się rolety rzymskie, ale wtedy od dołu wszystko jest widoczne. Od razu mówie, że wertikale odpadają.Co mi radzicie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 12.09.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Rolety montowane do ramy okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel 12.09.2008 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Ale jak dam rolety i podciągnę do góry to i tak cały dół będzie odsłonięty.Pomyślałam, żeby dac dwie rolety, jedną podciąganą do góry (zamontowaną na samym dole) , a drugą zamontowaną na górze i spuszczaną w dół. Spotykałyby się w środku, gdzie jest pozioma poprzeczka.Wtedy można dowolnie regulować dopływem światła i ograniczać pole widzenia w zależności od pory dnia.One byłyby jaśniutkie jak ściana (ekru), a po bokach jednolite zasłony, np. na kółkach. Czy pasowałyby jakieś delikatne firany, gładkie, bez wzoru, bo nie bardzo luibię wnętrza bez firan? Co myślicie o tam pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 12.09.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 szkoda zasłaniać się tak szczelnie , przecież nie oto przy takich oknach chodzi. Może faktycznie wystraczą rolety rzymskie i nie przejmować się że od dołu trochę widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 12.09.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Z roletami jest ten problem, ze ma się albo zasłonięte okno, albo odsłonięte. Czegoś takiego jak piszesz, czyli dwóch rolet spotykających się pośrodku, nie widziałam. Jak zamierzasz otwierać okno przy takim rozwiązaniu? Chyba że będą to rolety przytwierdzone do każdego skrzydła osobno. Bo inaczej jak zamontować ten cały panel na materiał? W progu? w podłodze?U mnie w każdym razie w tych dużych oknach od podłogi do sufitu będą żaluzje poziome drewniane i firanka koniecznie. Tylko w ten sposób można regulować światło w pomieszczeniu , widzieć co jest za oknem a jednocześnie pozostać niewidocznym dla sąsiadów:)Jest też coś takiego jak "story japońskie" zwane również zasłonami panelowymi, całkiem nieźle to wygląda. http://www.firaneczka.pl/Zaluzje-panelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel 12.09.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Dolna część okna , do poziomej poprzeczki nie otwiera się.Więc jak zamontuję normalną roletę, tylko zasuwaną odwrotnie , od dołu ku górze i drugą na górze, to będzie ten efekt o którym mówię, że spotkają się w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwka2007 12.09.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 http://www.roletyzaluzje.pl/pl/index.php?w=11to tylko przykładowa stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 12.09.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Jeśli okna są rzeczywiście od podłogi do sufitu, to gdzie zamontujesz karnisz na firankę, żeby nie stracić możliwości otwierania okna? Możesz powiesić tylko coś, co zamontowane jest do ramy okiennej. No chyba, że do sufitu to przenośnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel 12.09.2008 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 No rzeczywiście, troche przesadziłam. Od sufitu jest jakieś 10-15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts